Chuunibyō demo Koi ga Shitai! (TV-sorozat; 2012) ~ 01-03. epizód

Chuunibyō demo Koi ga Shitai! (TV; 2012) ~ 01-03. epizód utáni benyomások

Chuunibyou demo Koi ga Shitai! (TV-sorozat; 2012)
Chuunibyou demo Koi ga Shitai! (TV-sorozat; 2012)

A Hyōka után úgy vagyok vele, hogy bármi jöhet a KyoAnitől, én szeretni fogom. Nem véletlen tehát, hogy a stúdió legújabb októberi bolondságát, a Chuunibyō demo Koi ga Shitai! animét, már az első rész alatt mosolyogva néztem, miközben lelkesen konstatáltam a karakterek cukiságát. Szégyenszemre ez jobban megfogott, mint a Key-es Little Busters! Belegondolva, a kicsit flúgos, a K-On! (KyoAni szintúgy, bár nem néztem végig) Yuijának habitusát idéző női főszereplők a gyengéim, mivel itt is egy ilyen szeleburdi leányzó kavar fel mindent, főleg a normális hétköznapokra vágyó főszereplő életét. Háremes felállás ugyan lesz benne, de nem zavar (eddig). Töméntelen vígjátékra, kacagásra, szépséges és valamennyire újított animációra számíthat az, aki  szerencsét próbál vele.

Hogyan szokjunk le kellemetlenül kínos rigojáinkról

Az alap felállás már eléggé komikus. Adott a Togashi Yuuta (Fukuyama Jun) névre hallgató, kicsit Oreki (Hyōka főszereplője) klón kinézettel bíró diákunk, aki felsőbb iskolába lépvén próbálja levetkőzni furcsa gyerekkori szokásait. (Nem véletlen a Seinen és a Coming of Age szavak hozzárendelése az animéhez, mivel egyfajta felnőtté válási rituálé teljesedik majd ki benne, reméljük bőséges dráma mellett.) Yuuta ugyanis az úgynevezett Chuunibyō-„szindrómában” szenvedett egykor, ami kimerül a normál diákokat, sőt, a tanárokat megbotránkoztató magaviseletben (nem, nem cross-dressing, de nem is pszichés betegség, bár ki tudja). A lényeg, hogy magát Dark Flame Mesternek, avagy mágusnak nevezte (gondoljátok el, hogy első nap a suliban talpig fekete, szinte SAO-s szerelésben mutatkozik így be, hátán nagy karddal és mindeközben varázsigéket szaval). Viselkedése miatt túl sok barátra nem tett szert ebben az időszakban, és már cikinek is érzi. Új iskolájában ezért előveszi a szürke, „beolvadok a többiek közé” énjét, ami jól is működik egészen addig, amíg egy lolita ruhába bújt lány be nem toppan az erkélyén egy kis bájcsevejre. Ő Takanashi Rikka (Uchida Maaya), a mindent látó varázsszemmel megáldott boszi (legalábbis így képzeli), aki a sötétség erőivel való harchoz keres magának csatlósokat. Yuuta múltbeli titka pedig nem marad sokáig rejtve előtte, így a huncut lányka becserkészi főszereplőnket képzeletbeli játékához. A nagyobb baj akkor következik be, amikor kiderül, hogy ők ketten bizony egy osztályba kerültek. Vajon Yuuta átlagos életre való törekvését sikerül Rikkának keresztülhúznia? Majd kiderül, de melléjük kapunk még gyönyörű osztályelnököt Nibutani Shinka (Akasaki Chinatsu) személyében (első látásra majdnem szerelem), plusz Dekomori Sanae (Uesaka Sumire) és Tsuyuri Kumin (Asakura Azumi) is tovább színesíti a képet Yuuta édesanyja és két kishúga mellett. 

Két főszereplőnk kapcsolata az első percektől fogva olyan, mint ahogy ezt a fenti képeken láthatjátok. Yuuta megpróbál felnőttesen komoly magaviseletet produkálni, míg a csíntalan Rikka minden percben szórja a maga humoros furcsaságait. Ehhez mérten az opening maga egy pörgős bohém-bomba. Osztott képernyőkön táncolnak a lányok (főleg Rikka), de még milyet! Istenien koreografált képek ugrálnak egymás után, csak egy baj van velük: túl gyorsak, így nincs időnk elmerülni a cuki mozgásokban. Szerencsére Rikka ügyesen produkálja magát még így is, miközben a Sparkling Daydream szól a ZAQ-tól (igen fülbemászó dal). Plusz, a fanservice-t se felejtették a polcon az alkotók, fürdőruhás jelenetek rulez. Az ending minőségén pedig már meg sem lepődtem: megint egy K-On!-os szintű, hangulatos és egyben zenés videoklipszerű etűd készült. A dal az anime fő gondolatát felvető INSIDE IDENTITY címet viseli (a női szinkronhangok éneklik), mert mit keresnek a fiatalok ebben a korban? Önmagukat, az identitásukat természetesen, hiszen kamaszok mindannyian, előttük a nagy élet a maga kemény kihívásaival. Ennyire előre még nem kell szaladni, mivel főszereplőink jól szórakozván töltik az időt (bár Yuuta csak sóhajtozik igazán és meghatódik Rikka könnyes tekintetétől).

Az animáció terén van egy kis újdonság, legalábbis a K-On!-hoz és a Hyōkához képest. Sokkal passztelesebbek a színek, nem olyan élesek a kontúrok (például a hajkoronáknál), a háttér is finomabb, nem annyira minimalista, mint az említett animéknél. A történet maga light novel adaptáció, tehát regényesebb formában látott először napvilágot Torako jóvoltából. A rendező Ishihara Tatsuya (AirClannadKanonNichijō) – hoppá, lehet, hogy a Little Busters!-nél ez lehet a gond. A tősgyökeres, kiváló Key anime rendező most KyoAni animét visz. A forgatókönyvet Hanada Yukki készíti (ChobitsSolaRozen MaidenNichijō). A karakterdizájnt pedig Ikeda Kazumi kreálja, aki szintén a K-On! és Clannad animékben ontotta a kawaii figurákat. (Szeptembertől egyébként fut az anime mellett egy 3-4 perces hosszúságú ONA is, Chuunibyou demo Koi ga Shitai! Lite címen, amelyben a szereplők, főleg Rikka csetlései-botlásai bontakoznak ki egy gyönyörűséges opening után). Az animét az első három rész alapján biztos nézni fogom, és Ti? ^^

Kiegészítés 01: Ledaráltam kicsit megkésve a folytatást (2-3. epizód). Egy mondattal összefoglalva: Imádom! Ez a sorozat a végletekig cuki! Az is ötletes, hogy a főszereplők elborult fantáziáit is vászonra viszik, mint Rikka fantasy-ba illő, gyönyörű csatáit (amik természetesen csak a fejében játszódnak le). Ebből a szempontból, nemcsak humoros AMV-khez lehet majd használni az animét, hanem akcióhoz is, mivel az eddigi részekben mindig volt valami Black Rock Shootert is hajazó összecsapás. Elképesztő, hogy mennyire bolondosokat a további figurák is. Yuuta bármennyire is normális akar lenni, perverz gondolatait (amik az osztály szépére, Nibutani Shinkára irányulnak) és korábbi hobbiját nem tudja véka alá rejteni. Közben megalakult Rikka vezetésével egy klub is (Oriental Magick Napping Society in Summer), amihez természetesen kell a minimum öt fő, hogy működhessen. Így kerül be a csapatba a délutáni alvások kedvelője, a mindent édesen kommentáló Dekomori Sanae (Uesaka Sumire) senpai, valamint Rikka familiárisa Tsuyuri Kumin (Asakura Azumi), aki éppoly lökött, mint mentora. A meglepetés csak ezután jön: a bájos és tökéletes Nibutani csatlakozik utolsóként a csapathoz. Plusz, az ökörködések közben színre lép Rikka zsarolóművész és harcedzett nővére is, Takanashi Tōka (Sendai Eri). A fejlemények miatt egyre jobban hasonlít a sorozat a Denpa Onna to Seishun Otoko című animére. Egyelőre nagyon bejön és egyre jobban tetszik!

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=303]
Anime adatok
  • Japán cím: Chuunibyou demo Koi ga Shitai! / 中二病でも恋がしたい!
  • Angol cím: Regardless of My Adolescent Delusions of Grandeur, I Want a Date!
  • Forgatókönyv: Hanada Yukki
  • Rendezte: Ishihara Tatsuya
  • Eredeti alkotó: Torako
  • Eredeti karakterdizájn: Ousaka Nozomi
  • Karakterdizájn: Ikeda Kazumi
  • Zene: Nijine
  • Megjelenés: 2012
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód?
  • Műfaj: dráma, iskolai élet, romantikus, vígjáték
  • Stúdió: Kyoto Animation
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  MyAnimelist (eng); Hivatalos honlap (jp); Wikipedia (jp); Anime Addicts (hun)
(Visited 333 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .