Occult Academy / Seikimatsu Occult Gakuin (Tv-sorozat; 2010)

Occult Academy / Seikimatsu Occult Gakuin (Tv-sorozat; 2010)

2. epizód: The advent of BUNMEI / 文明の到来
Occult  Academy / Seikimatsu Occult Gakuin (Tv-sorozat; 2010)
Occult Academy / Seikimatsu Occult Gakuin (Tv-sorozat; 2010)

A fergeteges első rész után, itt a kicsit visszafogottabb folytatás. Az előző résznél ott hagytuk főhősnőnket az suli tetején, amint egy meztelen fiatalember szállt alá az égből, és csalt hitetlenkedő kifejezést Maria orcácskájára. Ezután a lány eszeveszetten elkezd menekülni a perverznek tűnő srác elől, előtte még jó párszor meg is rugdossa. Majd futás közben váratlanul eltűnik a furcsa fiú (beleesik egy gödörbe).

Az új igazgató és a Nosztradámusz jósolta ufó támadás

Másnap Maria elhatározza, hogy átveszi helyét apja igazgatói székében, közben a suli tanulójaként is feltűnik. Ám legelső „munkanapján”, a csinos igazgatóhelyettes hölgy új tanár érkeztét jelenti be, aki csodák csodájára a tegnapi perverz, pucér fiatalember. A japán töri tanárt egyből elkezdi püfölni Maria, és a tőle várható nyers szavakkal ostorozza a srác lelkét, és testét. Ekkor a fiú a legelvetemültebb „mesével” áll elő, legalábbis Maria szerint.

A srác valódi neve Abe Minorus (tanárként Fumiaki Uchida), és a jövőből jött, 2012-ből, hogy megmentse a világot. Ugyanis Nosztradámusz jóslata beteljesült, 1999. július 21-én pont a Waldstein Akadémia fölött megjelentek az ufók, és elpusztították az épületet, majd háborút indítottak az emberek ellen. A kevés életben maradt túlélő szervezett egy ellenálló katonai csoportot. Nosztradámusz jóslatában azonban szó van egy bizonyos kulcsról, ami ezt a világvége eseménysorozatot elindította. Ezért a túlélők az idegenektől zsákmányolt fejlett technológia segítségével kiválasztották egy embert, Fumiakit, akiből készítettek 6 klónt. Eddig 5 alkalommal küldték vissza 1999 júliusába ezeket a klónokat, hogy megtalálják Nosztradámusz kulcsát, és elpusztítsák azt, megakadályozva ezzel az ufó inváziót, de mindeddig sikertelenül jártak el, momentán az eddigi 5 alany meghalt. Így a 6. Fumiaki az emberiség utolsó esélye. Na, ennél a pontnál kezdtek el repülni a tárgyak Fumiaki feje felé, és kényszerült menekülőre fogni a dolgot reményvesztett hősünk, ugyanis Maria nem bírta tovább hallgatni e képtelen törtérténetet.

Mariát nem sokkal apja temetésén látjuk viszont, elhamvasztják szegényt, és bármennyire is próbálja tagadni hősnőnk, csak megindítja a jelenet. Eközben a mindig csini, toppon lévő igahelyettes kisasszony furcsa utalásokat tesz. Úgy tűnik, hogy Maria édesapját ő ölte meg, legalábbis részt vett a dologban, és most Mariát akarja eltüntetni a színről. Nagyon fél, hogy kiderül valami nagyon fontos dolog, és hogy Maria erre rá fog jönni…

Közben Mariánál van még Fumiaki telefonja, mellyel képet készít magáról a csaj, és a képen maga helyett egy csontvázat lát… Fumiaki akárhogy vissza akarja kérni a csaj nem enged, pedig a srác elmagyarázza, hogy ennek a segítségével tudja megtalálni Nosztradámusz kulcsát. (Ha lefotóz a telcsivel bármilyen tárgyat, vagy élőlényt, akkor a kép megmutatja annak a dolognak a jövőbeli állapotát.) Mellesleg Fumiaki képes a pszichokinézisre (kiskorában kanalakat hajlítgatott egy tv-show-ban, tehát képes a tárgyak mozgatására elvileg, ugyanis Mariának nem tudta megmutatni, hogy tényleg képes rá).

Szóval, térjünk vissza Mariához. Éppen beköltözik a szállóból édesapja egykori rezidenciájára, ahol a megszokott fanservices esti zuhanyozás közben megtámadja egy kísértet, és végezni akar vele. Na, csodák csodájára Fumiaki pont arra jár (éppen fotózgatta az udvari tárgyakat, előtte még párszor összecsinálta magát a furcsa akadémia, furcsa lakóitól pl: Smile és JK is bemutatkozott már neki), és hallja Maria sikolyát, és nagyon macsón a megmentésére akar sietni. Maria a szellem helyett a srácnak esik neki, azt hiszi, ő Nosztradámusz jóslatának a gonosz figurája. Miután Fimuakit az ájulásig veri, a szellem már kinyírná Mariát, mikor egy titkos ajtó mögött megjelenik Maria édesapjának naplója, ami egy furcsa arany fénnyel megmenti az életüket.

A naplóban leírja az öreg, hogy ő is pont Nosztradámusz kulcsát kereste, és elvileg meg volt neki, de sokan akarták ezt megkaparintani tőle. Ezért félt is, hogy majd megölik (Maria itt jött rá, hogy az apját meggyilkolták). Úgy tűnik ez a Nosztradámuszos dolog igaz, és Maria úgy dönt, hogy a suli elpusztítása helyett, inkább apja gyilkosát keresi meg, és ebben Fumiaki lesz a szövetségese. Így könnyebben cserélnek infót, meg ha amúgy is veszélyben van az élete, akkor legalább Fumiakira is halál vár. Szegény Fumiaki, akárhogy is el akarta kerülni ezt az agresszív, mindig verekedős lányt, sajnos nem sikerült neki. És ezzel kezdődik meg közös kalandjuk a világ megmentéséért!

Adatok
  • Japán cím: Seikimatsu Occult Gakuin / 世紀末オカルト学院
  • Angol cím: Occult Academy
  • Eredeti történet: A-1 Pictures Inc.
  • Rendezte: Tomohiko Ito
  • Karakter design: Gatou Asou (eredeti); Takahiro Chiba
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: természetfeletti, horror, vígjáték, iskolai élet
  • Stúdió: A-1 Pictures Inc., Xebec, Aniplex
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), Wikipédia (eng), AnimeNfo (eng), Hivatalos honlap (jap)
(Visited 58 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .