True Blood 3. évad (TV-sorozat; 2010)

Náci vérfarkasok, homo vámpírcsókok! Elindult a True Blood 3. évada!

Pár hetes késéssel ugyan, de sikerült megnéznem a True Blood harmadik évadának eddig megjelent 3 epizódját. A sorozat első két évadáról már megemlékeztem tavaly nyáron a blogomban, mikor aktuálisan futottak a részek, és már akkor a sorozat rajongója lettem. Hol van itt az Alkonyat bágyadt romantikája? A True Blood hozza a maga szexin vad, pörgős, erőszaktól sem mentes formáját, még több izgalommal és fordulattal felturbózva. (Kicsit Hellsing feelingje van, hogy belevigyünk egy kis animés színezetet az ismertetőbe :))

A 2008-ban indult tv-sorozat Charline Harris azonos című könyvsorozatát adaptálja televízióra, az HBO saját gyártmányaként, melyet Alan Ball, a Sírhant művek rendezője készít.

Akkor mire is számítsanak a True Blood fanok e újabb évadban? Hát elsősorban még több vérre, szexre, és furcsa pár kombinációkra, amiket tovább fokoznak az új szereplők megjelenései. De először nézzük meg mi is történt?

Bill éppen megkérni készült gondolatolvasó hősnőnk, Sookie kezét, egy elegáns francia étteremben. Míg Sookie pár percig megpróbálta összeszedni magát a mosdóban, Bill-t váratlanul elrabolták. Saját kocsijával csempészik át fogva tartói Mississippi államba. Mint kiderül elrablói vérfarkasok, akik Mississippi vámpír királyának engedelmeskednek. Ám gazdájuk parancsával ellentétben megcsapolják szegény Bill-t, aki szép kis vérfürdőt rendez mindezek után. De nem kisebb céllal hozták a király színe elé, mint hogy szövetségre kényszerítsék. Ugyanis Mississippi királya feleségül akarja venni Louisiana királynőjét (Bill királynőjét), ehhez azonban kell egy olyan vámpír, aki ismeri a kis királynő titkait, mivel a szeszélyes hölgyeménynek esze ágában sincs férjhez menni. Az információkért cserébe felajánl Billnek a király egy seriff állást az államban. Bill először elutasítja az ajánlatot. De miután föltűnik mestere, a férfit  egykor vámpírrá tevő Lorena, és megfenyegetik hősünket, hogy Sookie bizony veszélybe kerül, ha nem árulja el a királynőt, és csatlakozik hozzájuk. Bill nem tehet mást, elfogadja az ajánlatot. De közben teljesen elveszíti az eszét, először megdönti Lorenát, majd teljesen kifordul önmagából.

Eközben Bon Tempsben…

Sookie teljesen kétségbeesett, mivel igent akart mondani Billnek, erre sehol sem találja. Hiába fordul a rendőrséghez, nem veszik komolyan az aggodalmait. Egyedül a macsó Erictől, Louisiana seriffjétől kérhet segítséget. A férfi azonban nagy gondban van. A vámpír tanács ugyanis gyanítja, hogy ő és királynője vámpírvérrel kereskednek az emberek részére (a vámpírvér, azaz a V-dzsúsz, különös eksztázist tud okozni az embereknek, olyan mint a drog), és nyomozást indítottak a bűnösök előkerítésére. A vámpír tanács példát akar statuálni, és nyilvánosan kivégezni a bűnös vámpírokat. Eric azt a feladatot kapja, hogy szabaduljon meg minden bizonyítéktól, és keressen egy tökéletes bűnbakot. Egyedül Bill tudott erről a törvénytelenségről, így a királynő és Eric is, örül valamilyen szinten hogy nyoma veszett. De Sookie kétségbeesett kérésének nem tud ellenállni sármőr vámpírunk, és csak segít a lánynak. Ugyanis Sookie után erednek a vérfarkasok, hiszen Mississippi királya kezdetben még őt is akarja. Ráadásul Sookie rájött hol tartják fogva Billt, ezért Eric ad mellé egy kísérőt, a dögös Alcide személyében, aki szintén vérfarkas, de a barátságosabb fajtából. Eric pedig egész fóbiásan fél a vérfarkasoktól, és egyből elintézi őket, amint megpillant egyet is (a visszaemlékezései során látjuk, amint a II. világháborúban náci katonaként, az SS tagjaként nyomozott a német vérfarkasok után. De nemcsak ő, Bill is elmereng a múlton. Megtudjuk, hogy hogyan veszítette el a feleségét, és a gyermekeit.)

3. évad előzetese


Gyilkosságok és egy furcsa vámpír megjelenése

Ám Sookie barátai sem pihennek. Jasont, Sookie öccsét eszi a bűntudat, amiért véletlen megölte Eggs-et, Tara egyetlen szerelmét. A gyilkosságot Andy, a helyi zsaru megpróbálja eltusolni, és azt hazudja, hogy ő lőtte le önvédelemből a tagot. Jason közben próbálja a „Bűntudat kikapcsol! Farok feláll!” módszert használva eltörölni e kellemetlen emléket, de nem sikerül neki. Újabb hülye ötlettől vezérelve úgy határoz, hogy a zsaruk között a helye IQ bajnokunknak. De a gyilkosság tette állandóan kísérti, álmatlan éjszakákat, és gyötrődést okozva neki. Másrészt hozzá költözik Holyt, aki végleg elvesztette anyuci kisfia pozícióját, mellesleg Jessica is kidobta, és nem akarja többé látni. A szerelmi bánattól, és Jason hülyeségeitől nincs egy perc nyugta sem.

Sam, a Merlotte’s étterem/bár vezetője, Sookie főnöke lelépett pár napra, hogy megtalálja az igazi szüleit, akik megszületése után nem sokkal örökbe adták. Ám a találkozás nem pont úgy sül el, ahogy tervezte. Az apja alkoholista, ráadásul 12 évig ült börtönben, állítólag ártatlanul, az édesanyja nagyon érzelgős, és váratlan meglepetésként kiderült, hogy van egy öccse is Samnek, aki első találkozásukkor végezni akar testvérével. A féltékeny öcsiket, Tommy, nagyon ellenségesen fogadja „friss tesóját”. Sam édesanyja, és öccse ugyanúgy alakváltó mint a férfi, de édesapja húsvér ember, csak éppen mindig kötekedős kedvében van. Miután Sam visszajön, a családja követi, ami újabb váratlan meglepetés, mert igazából nem akarta szorosabbra fűzni velük a kapcsolatot. Ráadásul további kellemetlenségeket fog még neki okozni ez a nem kívánt rokoni kötelék. Emellett a jó kis adag Bill vérnek hála, amit Maryann elintézése során volt kénytelen magához venni, sok erotikus álom gyötri Bill-lel kapcsolatban. Hümm. Hümm. BL fanoknak van egy adag nyálcsorgató jelenet ;).

A Merlotte’s-ban sem pihen az élet. Arlene, a vörös, szeszélyes pincérnő megtudja, hogy terhes. Először nem akarja megmondani barátjának, a vietnami háborús veterán, kicsit zizi, de aranyszívű Terry-nek. Főleg, hogy miután elment a nőgyógyászhoz, kiderült, hogy 3 hónapos terhes! Akkor még nem is járt a pasival! Mikor épp közölné a hírt, Terry félreérti, és tök boldog lesz, hogy gyerekük születik… Arlene pedig nem javítja ki ezt a bakit.

Akkor Sookie legjobb barátnője, Tara is megint ki van bukva. Nem elég, hogy Eggs-t megölték, kiderül, hogy Sookie-nak is lehetett a halálához köze, ugyanis a fiú korábban felkereste, hogy segítsen neki emlékezni arra, hogy mit tett Marryann befolyása alatt, és így rájött, hogy sok ártatlan embert ölt meg. A lány öngyilkos akar lenni, visszamegy az anyjához is, aki megint elővigyázatlan, és megint szembesül vele, hogy nem tud vigyázni a lányára. Lafayette marad az egyetlen, aki igazán a gondját tudja viselni. El is viszi Tarát, egy közeli diliházba, ahol megmutatja a fiú a saját édesanyját, aki teljesen Jézus, Isten, és fiának megtagadása között őrlődik. A bolond asszony keresetlen szavakkal ostorozza meleg fiát, és Tarát is. Lafayette ezzel szeretné felrázni Tarát, hogy vigyázniuk kell magukra, és egymásra, mert a családjukban benne van a hajlam arra, hogy elveszítik az ép eszüket. (Tara édesanyja is kezd egy kicsit bekattanni, állandóan a vallás, és Isten megtalálásáról papol.) Másrészt Lafayette nyaka körül is szorul a hurok, mivel ő Eric első számú vámpírvér dílere. Pam befenyíti, hogy ha egy nap alatt nem adja el az összes raktáron lévő vért, akkor darabokra tépik.

Megjelenik egy új vámpír a Merlotte’s-ban, ő Franklin. Először ágyba bújik és fergetegeset szeretkezik Tarával. Érdekes, az aktus közben nem harapja meg a csajt, és a furcsaságok egyre csak gyűlnek körülötte. Miután Tara megbocsájtott Sookienak, megint hozzá költözik, de ahogy Sookie elhagyja a várost, váratlanul az ajtóban terem Franklin is, és beinvitáltatja magát a házba. És mindent tudni akar Sookieról is, és Billről is…

Jessica sem pihen. A kis vámpír ifjonc végzetes bakit követett el, bánatában megölt egy embert. Rengeteg aggodalmat és kétségbeesést okoz neki a hulla eltüntetése, a Holyt utáni vágyakozás, és Bill eltűnése ezt csak tetőzi. Végül Pamtől kér tanácsot az ügy megoldására, de váratlanul a hullának nyoma vész. És a semmiből feltűnik Franklin, aki megzsarolja a tehetetlen, kétségbeesett csajszit.

Úgyhogy vérszívásra felkészülni! Itt a várva várt harmadik évad, ami után közvetlenül jön a negyedik is, úgyhogy az idei nyár sem lesz unalmas. 🙂

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=39]

Epizódok megjelenése: 3. évad 1. rész (2010. jún. 13.); 3. évad 2. rész (2010. jún. 20.); 3. évad 3. rész (2010. jún. 27.); 3. évad 4. rész (2010. júl. 11.); 3. évad 5. rész (2010. júl. 18.); 3. évad 6. rész (2010. júl.  25.); 3. évad 7. rész (2010. aug.  01.); 3. évad 8. rész (2010. aug.  08.); 3. évad 9. rész (2010. aug.  15.) – link az epizódok listájához

Adatok

  • Eredeti cím: True Blood
  • Magyar cím: Inni és élni hagyni
  • Preimer(HBO): 2008. szeptember 7
  • Hazai bemutaó (HBO): 2009. február
  • Könyv szerzője: Charlaine Harris
  • Könyv sorozat kötetei: 10
  • Rendező: Alan Ball
  • Forgatókönyvíró: Alan Ball
  • Terjedelem:eddig 24 epizód (2×12 ep) – a harmadik évad 12 részes lesz megint csak, úgyhogy immár 36 epizódon leszünk túl
  • Műfaj: természetfeletti, vámpíros, erotikus, akció, dráma
  • Linkek: Wikipédia (eng); Imdb.com (eng); HBO hivatalos oldala, (eng); HBO (magyar); YouTube (1.évad trailer);  YouTube,(2.évad trailer); YouTube (3. évad trailer);  YouTube (főcímdal)
(Visited 1 032 times, 1 visits today)

6 thoughts on “True Blood 3. évad (TV-sorozat; 2010)

  1. Koszi az epizodok torteneseinek leirasat, kèrlek ird le a tobbiet is. Az hbo mikor kezdi vetiteni a 3. Evadot?

    1. Huha, nem tudom, magyar HBO-t nem tudom fogni XD, esetleg próbáld meg a HBO hivatalos honlapján megnézni, más ötletem nincs :).

  2. Mikor lesz a 4. évad? Már alig várom. Bár érdekes, hogy a film története teljesen eltér a könyvtől, így még csak elképzelni sem tudom a folytatást.

    1. Én nem olvasom a könyvet, vagyis, a harmadik kötetetig elkezdtem, de nem fejeztem be végül ^^’ (a tv-sorozat jobban bejön). A negyedik évad 2011-ben lesz majd, még pontos dátum nincs.

  3. Eddig a 7 True Blood könyvet olvastam el, valamint az első 2 évadot láttam filmen.
    Csak úgy nagyjából egyezik a film a könyvvel, de én egyáltalán nem bántam.
    A 4. könyv tetszett eddig a legjobban, váá állati erotikus, és végre Sookie Eric-el van!

    1. Még nem olvastam a negyediket, de egyik ismerősöm vagy fél órán át részletezte Eric és Sookie hmm kapcsolatának fordulatát, és izgalmasnak tűnik :). Ha lesz kedvem, és időm én is neki fogok már. Bár fura elképzelni Bill nélkül Sookiet. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .