Yonekura Kengo: Yellow Heart / イエローハーツ (manga; 2001)

Yonekura Kengo: Yellow Heart / イエローハーツ (manga; 2001)

(Csak 18 éven felülieknek!)

Erőszakos fiatalok, egy prosti kétségbeesett szabadulási kísérlete a yakuza karmai közül, 3 fiatal srác, akik gyilkolnak, ha kell, de lelkileg teljesen roncsok, és a nők, akik játszanak a szívükkel. A Yellow Heart több, mint a maffia, és a kezelhetetlen, éppen szerencsétlen sorsa jutott fiatalok züllését bemutató képregény. Pszichológiai sokk ez, mely múlt és jelen eseményei között ugrálva mutatja be a főhősök süllyedését a mocsokba egyre mélyebbre, kiegészítve anyakomplexussal és a világtól való félelemmel.

Yonekura Kengo felnőtt tartalmakkal teli manga alkotó, aki 1975-ben született. Olyan hentai elemekkel is gazdagított mangák tartoznak a nevéhez, mint a Berserk dj – Sexual Harassment; Eureka 7 dj – 69 State; Neon Genesis Evangelion dj – Red Ache doujinshik. (doujinshi jelentése: olyan manga, melyet általában amatőrök készítenek, vagy nem kiadó ad ki, hanem maga a mangaka. Ezek lehetnek pornográf tartalmúak is, melynek karakterei, szereplői, nem az adott szerző eredeti ötlete nyomán látták meg a napvilágot, hanem más híresebb manga hősöket tesz a szerző, egy saját maga alkotta szituációba, megtartva az eredeti karakterdizájn fő jellegzetességeit. Általában a képregény piacra betörni vágyó, amatőr mangakák, ilyen mangák rajzolásával kezdik el építeni karrierjüket, vagy egy-egy befutott alkotó is készíthet ilyen extra történeteket híresebb mangája karaktereiről.) Yonekura Kengo hentai (szexuális tartalmú manga) illetve yaoi doujinshiket készít/készített, saját, egyedi munkái közül ismertebb az Evergreen, Fire Candy (ezt Imamura Natsuo álnév alatt adta ki), és a Warau Kangofu, melyből anime is készült, illetve a Yellow Heart, ami véletlen akadt a kezem közé.

A Yellow Heart egy 2001-ben kiadott, mindössze 3 kötetes képregénysorozata, melyben az obszcén jelenetek mögött, érzelmi csaták bújnak meg, és a fiatalok igazi szörny oldalát mutatja be, a drog, a rock bandák, és a pénz bűvöletében. A túl sok szexuális tartalmú jelenet elriaszthatja az olvasót, de a gyönyörű karakter dizájn, és a látomásokkal teli víziók többé teszik, mint egy egyszerű hentai, sőt. Ám a történet nagyon kusza, sose tudjuk, hogy most a jelent, vagy a múltat látjuk, így könnyen bele lehet gabalyodni a sztoriba.

A szereplők:

  • Makoto Tanaka, a fiú, aki gyilkolt, de nincs hová mennie, ezért egy prosti, Ai fogadja be. Eközben legjobb barátja nőjével folytat viszonyt, az ártatlannak tűnő Naokival. A srác még sosem volt szerelmes, és most valami ébredezni kezd benne Ai iránt.
  • Matsumoto Haruto, Makoto legjobb barátja, egy rock banda énekese. Állandó féltékenység emészti Naoki miatt, akibe szerelmes, de a csaj fűvel-fával lefekszik. Pirszingek és tetkók borítják a testét.
  • Tetsuhito Ogama: az apja az egyik yakuza banda főnöke, az anyja prosti volt. Az apja megkérte, hogy ölje meg az egyik rivális banda vezérét, ami után a saját fiát is likvidálni akarta. Tetsuhito azonban elmenekült, és az édesanyjára hasonlító Megumi-chan karjaiban kötött ki, aki úgy tűnik szerelmes a fiúba.
  • Sayama: Tetsuhito apjának első számú embere, őt kérik meg, hogy ölje meg a fiút, de megszánja a srácot. Másrészt bonyolult viszonyba keveredik Ai-val.
  • Ai: a főhős csajszi. Prostiként dogozott, de teljesen kiégettnek érezte magát. Miután felmondott a call girl irodát vezető főnökénél, öngyilkos akart lenni. De ekkor találkozik Makoto-val, aki „megmenti” ettől a végzetes döntéstől. Valami szerelemféleség kezd kibontakozni a két fiatal között, de Ait kísérti a múltja: felbukkan Sayama, akivel szenvedélyes viszonya volt egykor.
  • Naoki: ő Matsumoto csaja, de rendszeresen kavar Tanakával is. Tanakának azt mondja, hogy szereti, mégis Matsumoto valamilyen különleges hatást gyakorol rá.
  • Megumi: szerelmes Tetsuhitóba, és ő ápolta, mikor a fiú súlyosan megsérült korábban.

Nos röviden ennyi lenne, a grafika szép nagyon, a sztori szerintem egy vékony réteget foghat meg, maga a történet egész jó, de azért egy 5 csillagot nem adnék érte.

Adatok

  • Cím: Yellow Heart
  • Megjelenés éve: 2001
  • Terjedelem: 3 kötet
  • Magazin: Wani Magazine
  • Műfaj: seinen, dráma, pszichológiai, erotikus, romantikus, akció
  • Online fejezetek olvashatóak angolul: MangaFox (eng)
  • Linkek: Baka-Updates Manga (eng); ANN (eng); MyAnimelist (eng)
(Visited 112 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .