Ouran High School Host Club (TV-sorozat; 2006)

01. epizód ~ You Are a Host Starting Today

Ouran High School Host Club

Megtaláltam 2006 legédesebb (kawaii ^^) animéjét! Az Ohran Koko Host Club egy romantikus vígjáték, középiskolás tanulókról egy kis drámaisággal megfűszerezve. Az anime TV-sorozat formátumú, s eddig 11 epizódja érhető el az animesuki.com nevű torrentes oldalról. Az anime nagyoon aranyos, rengeteg benne a poén, s a karakter dizájn igazán magával ragadó!

Az anime címe angolul: Ouran High School Host Club. Az opening és az ending theme irtó aranyos: OP – „Sakura kiss” ~ Chieko Kawabe, ED – „Shissou” ~ Last Alliance. Mindenki figyelmét felhívom erre az animére, főleg azokét, akik kedvelik a tipikus shoujo animéket, rengeteg bishounen szereplővel =). Az anime alapjául szolgáló mangát Hatori Bisuko készítette.

Akkor egy kicsit a történetről: főhősnőnk Fujikoa Harui, aki nem éppen egy hétköznapi lány, ugyanis eléggé fiúsan öltözködik, s így mindenki azt is hiszi róla, hogy az erősebbik nemhez tartozik =), ami nem is érdekli túlzottan. Eléggé zárkózott, magányos lány, nincsenek barátai, ráadásul szomorú a múltja is, mivel 10 éve, hogy meghalt az édesanyja, s azóta egyedül él. Mégis, a tanulás terén nagyon sikeresnekk mondhatja magát, s be is jut ösztöndíjjal az elit Ohran Akadémiára. A suliban nem találja a helyét a sok gazdag, magával nem tud mit kezdeni „csőcselék” között, ezért próbál keresni magának egy csendes zugot, ahol tanulhat. Útját a zene terem felé veszi, ugyanis azt rég nem használja senki. Amikor benyit, mégis hatalmas meglepetésben van része: az akadémia Host Clubjába csöppen, melyet 6, a suli legjobb képű, s legnépszerűbb fiúja alkot! Persze Haruhi azonnal el akar párologni, de a fiúk először azt hiszik, hogy kuncsaftként érkezett, s bemutatkoznak sorban XD! ^^

Kicsit a Host Club-ról és a tagokról: ezt a clubbot azért alapították a srácok, mert egy jóképű, tökéletes férfinak egyetlen hivatása lehet: felhőtlen szórakozásban részesíteni az ifjú, gyönyörű hölgyeket, amiért cserébe ráadásul pénzt is kapnak! ^^ Persze elsődleges céljuk: a lányok (hölgyek) minden fajta igényét kielégíteni, ezért igen színes és sokoldalú tagokból áll össze a Club. A Host Club vezetője Souo Tamaki, a „Király”, aki a legtöbb nőt vonzza, s ő a csábítás főmestere, a flörtölés minden fortélya a kisujjában van. A kinézetét leszámítva, kissé lökött egy figura, s érdekes elképzelései vannak, de nagyoon édes! A lányokat egyébként rámanősségével és közvetlenségével veszi le a lábukról, igazi playboy, amellett egy Don Huan veszett el benne ^^. Mellesleg Haruhi-val ő kezd el poénkodni rögtön, mikor találkoznak, s az első pillanattól kezdve kitüntetett figyelmet szentel a lánynak (akiről az első rész végéig még azt hiszi fiú XD).

A Clubhoz tartoznak még: Hitachiin Hikaru és Hitachiin Kaori, ők ikrek, s a lányokat shounen ai szerepben, a tiltott testvéri szerelem eszközével hozzák zavarba, s elégítik ki ez irányú igényeiket =)) Van itt minden, a kis ördögfiókától, az édes kis angyalig! Haninozuka Mitsukuni, bece nevén Honey-kun, a csoport legédesebb, legcukibb tagja! Annak ellenére, hogy egy senior, olyan mint egy ártatlan kisfiú, mindig nyuszival járkál, s sütit eszik (őt a lányok agyon imádják!). Honey-kun általában Morinozuka Takashi-kunnal, becenevén Mori-kunnal szokott együtt lenni, aki kicsit hűvös, kicsit vad, csendes, de ugyanakkor felettébb erős, ugyanis a kendo club tagja, s minden lány álom pasija! S végül ott van a teljesen komoly, hűvös és tartózkodó, de szintén jóképű (valamint széleskörű kapcsolatokkal rendelkezik, főleg a rendőrségen belül XD), szemüveges Ootori Kyouya, aki a Club pénzügyi oldalát is kezeli, s a tagok bevételeit is számon tartja. De arról még nem beszéltem, hogy hogyan is kerül velük egy csoportba Haruhi.

Míg szegény Haruhit próbálják fűzni XD, véletlenül leveri a suli legértékesebb vázáját, ami vagy 8 millió yenbe került! Persze nem tud kárpótlást fizetni, ezért Tamaki kegyesen felajánlja neki, hogy legyen a Clubjuk „kutyája” (szó szerint ezt mondta), s egészen míg el nem ballag, szolgálnia kell őket, hogy ha vissza akarja fizetni tartozását. Persze el is szökhet, de ők bárhol megtalálják, ha akarják. Haruhi ugyan irtózik ettől az ötlettől, de nincs más választása, s belemegy a dologba. Kezdeti feladatai közé tartozik: kávé készítés, stb. Persze a srácokat végig láthatja éles helyzetben a suli lány tanulói körében, de elítéli magatartásukat, s a lányok idétlen olvadozását (őt valahogy nem hatják meg ezek a playboyok XD). Persze Takumi-kun elég sűrűn szenteli neki figyelmét, amit egyesek rossz szemmel néznek, kifejezetten Ayanokoji hercegnőt zavarja Haruhi jelenléte, s egyből csípős megjegyzéseket tesz rá…

Mikor azonban felfedezik, hogy Haruhi jelentéktelen külseje, hatalmas szemüvege mögött valójában milyen „jóképű”, Takami azonnal intézkedik: ráadatja a Clubban dolgozók egyenruháját, kicsinosítatja, s végül kijelenti: „Haruhi! Te olyan édes vagy, mint egy lány!” XD, s mivel kell az új profil a Host Clubnak, azonnal beveszi a csapatba, s Haruhinak élete legnagyobb gyötrelme elé kell néznie: Takumi elkezdi kioktatni, hogy hogyan kell flörtölni lányokkal XD! Mikor azonban bedobják úgymond a mélyvízbe, s egy csapat lányt kell elszórakoztatnia, nemcsak szépségével, hanem szomorú élettörténeteivel rögtön elkápráztatja őket, s akaratán kívül, szinte minden lány oda lesz érte, s mindig őt akarják! Takumi sem rest, s azonnal „fiának fogadja”, s állandóan ölelgeti, idétlenül kiabál, stb. XD (Persze Haruhi legnagyobb rémületére XD.)

Azonban a Haruhi által keltett siker nem mindenkire terjed ki: Ayanokoji bosszút akar állni rajta, ugyanis féltékeny rá, mert elvonja felőle Takumi figyelmét. Ezért kezdésként kidobja az ablakon, az az alatt álló medencébe Haruhi táskáját… Szegény Haruhi, kénytelen a vízben halászgatni személyes cuccait…  (Persze tudja, hogy ki tette, de nem árulja el senkinek) De hirtelen megjelenik Takumi, aki a lány nagy megdöbbenésére szintén belegázol a vízbe és segít neki „halászni” =)!

Haruhi véleménye a srácról ettől kezdve fog folyamatosan megváltozni, s talán kezd lassan beleszeretni?

Ayanokoji sajnos szemtanúja volt ennek a jelenetnek, s másnap nagy botrányt rendez a Host Clubban, ugyanis Haruhit magára rántja, s elkezd kiabálni, hogy Haruhi rátámadt! Takumi pedig azonnal kezelésbe veszi a helyzete, és…. Tudja, hogy Ayanokoji a bűnös, mind a táska fürdetés, mind ebben a helyzetben, s szépen kizárja a lányt a clubjukból. Persze szegény Haruhi amellett, hogy ismét meghatódik egy cseppet, még több adóssága lesz, mivel tönkrement a rajta lévő ruha! XD Ráadásul megint vizes lett, mert leöntötték őt és a hercegnőt, s kénytelen ruhát cserélni, de a Clubban már csak egy lány egyenruha van.

Éppen mikor öltözik, benyit rá Takumi, aki a látványtól hogy is mondjam, kicsit kiakad! XD (Haruhi! Te lány vagy? Haruhi: biológiailag igen.^^) Takumi holt vörös lesz, mindegyik srác nevet, s megjegyzik: Milyen váratlan fordulat! Csak nem egy szerelem kezdete! Haruhi meg, mintha nem lenne semmi gond, közli velük, hogy egyáltalán nem bánta, hogy fiúnak gondolták, s ezentúl is kezeljék úgy, s szívesen dolgozik velük, mert egész jó beszélgetni a lányokkal. Takumi pedig holt ideg, fejét a falba verve kiabál ^^!

Haruhi utolsó szavai: „Holnaptól a „watashi” helyett, azt hiszem meg kell tanulnom az „ore”-t használni. ^^ (Megjegy.: A „watashi” és az „ore” személyes névmások, magyarul annyit jelentenek, hogy „én”, csak a „watashi”-t a lányok, míg az „ore”-t a fiúk használják.)

Adatok

  • Angol cím: Ouran High School Host Club
  • Japán cím:Ohran Koko Host Club
  • Írta/Történet:Bisco Hatori
  • Rendezte: Takuya Igarashi
  • Zene: Yoshihisa Hirano, Chieko Kawabe (op), Lat alliance (ed)
  • Karakter design: Kumiko Takahashi
  • Megjelenés éve: 2006
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 26 epizód
  • Műfaj:romantikus, vígjáték, bishounen, dráma, slice of life
  • Stúdió: Bones, Green
  • Hivatalos honlap
(Visited 92 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .