Ergo Proxy (TV-sorozat; 2006)

13. epizód: Wrong way home (The gap in the plan)

Ergo Proxy
Ergo Proxy

Hatalmas hóvihar kerekedik, így Realéknek le kell szállniuk. Egy kis barlangban húzódnak meg. Real jelleméről kiderül e rész folyamán pár dolog pl.: kissé önállótlan, mindig ki kell szolgálnia valakinek, s eléggé cinikus, s másokban csak a rosszat látja (19 éves létére elég pesszimista =).

Mivel eddig mindig Iggy gondoskodott róla, ha Vincent nem lenne ilyen birka türelmű, meg persze szerelmes ^^, már rég falra mászott volna tőle, mindig a szolgálatára kell állni. Real először megparancsolja Pino-nak, hogy nézze meg a lábát, nincs-e rajta sérülés, majd hogy csinálja meg a haját. Pino persze bepukkad, s közli, hogy ő olvas, s nem érdekli a dolog. Na erre Real mérges lesz, elkezd mindent kritizálni, majd Vincentnek parancsolja, hogy fésülje meg! (Mondjuk egy szép lánynak mindent el lehet viselni ^^, s Real ugyebár gyönyörű, de úgy látszik, nagyon el lett kényeztetve.) Mikor éppen elalszik, arra riad fel, hogy Vincent áll felette egy takaróval a kezében, s persze rögtön arra gondol, hogy el akarja venni a fegyverét. Végül kivonul a barlangból, mondván, ellenőrzi a hajót.

h

Eközben Iggy ugyan felszállt a hajóval, de a vihar miatt ő is kénytelen leszállni. Ekkor elkezd gondolkodni, ugyanis a Cogito vírus működésbe lép benne, s vissza akarja kapni Realt. Míg a hajóban ücsörög, hirtelen megjelenik a halott Proxy auto-ravéje, s elkezdi ütni a járművet. Iggy megpróbálja megfékezni, de nem sikerül neki, sőt az auto-rave beront a hajó belsejébe, egyenesen elhunyt gazdája teteméhez.

Iggy hagyja hogy magával vonszolja, de ő is követi. Kiderül, hogy ez a Proxy, ugyanolyan androidokat nevelt, mint ami Romduauban van (ezeket mutatta meg Daedalus is Real-nek). Iggy nem akarja elveszíteni Realt, ezért elhatározza, hogy megöli Vincentet. Igen ám, de ezt mind úgy gondolja ki, hogy közben hangosan beszél, ezért az a auto-rave is úgy dönt, hogy megöli gazdája gyilkosát, aki ugye Real volt…

Iggy tehát megtalálja Realt. Kiderül, hogy már Romdauban is fertőzött volt, s csak azért ment át a teszteken, mert tudta nagyon is jól, azoknak a működését. Ahogy pörögnek az események egyre vadabb, durvább lesz Reallel, le is üti, s a hajójukon bezárja egy kabinba, majd beszélgetnek. Iggy önzőnek nevezi Realt, hogy nem foglalkozik vele, meg fölöslegesnek gondolja, stb. szóval szépen felsorolja a lány minden hibáját, majd közli vele, hogy meg se próbálta érteni az ő lelkét, holott nagyon is szereti a lányt, s minden áron meg akarja védeni! Iggy végül elmegy, Real pedig ijedten veszi észre, hogy eltűnt a fegyvere…

Vincent éppen Pinoval gyúűjt gallyakat, mikor megjelenik előtte Iggy, s leakarja lőni. Vincent azonban már sejti, hogy történt valami Reallel. Mégis, Iggy azt mondja neki, hogy Vincent lesz az, aki majd megöli Realt, ő már látja előre… Persze Vincent sokkal erősebb nála, úgy látszik teljesen tudja magát lassan kontrollálni (magyarul: Ergo Proxyként tudja használni az erejét, de nem kezd féktelen gyilkolászásba mint korábban, ja meg ahogy nézem egyre helyesebb lesz ^^)… Iggy kezéből kiüti a fegyvert, majd Iggy el is menekül…

Realre pedig rátör a halott Proxy auto-ravéje, s minden áron megakarja ölni…. Pont az utolsó pillanatban menti meg Iggy. Vincent is megérkezik, kezében A fegyverrel. Real közli vele, hogy győzött, ugyanis mostmár nem ölheti meg… Váratlanul az auto-rave újra fel kell, s hátba támadja Realt, s éppen fel akarja robbantani, mikor Iggy magával rántja a messzeségbe… Végül csak Iggy feje marad meg a robbanás után, mely már teljesen összezavarodott mondatokat beszél… Egyszerre erőszakoskodik, s egyszerre a régi IggyReal nagyon szomorú… Hiszen szerette ő Iggyt, de nem érti meg mi történt, s mi van ezzel a Cogito vírussal… Végül Iggy utolsó maradványát is megsemmisíti, s eltemeti Pino segítségével… A sírhalomnál állva sír a lány, mikor Vincent átadja neki a fegyvert, mellyel bármikor kiolthatja a férfi életét.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .