Shamanic Princess (OVA 1/2; 1996)

Shamanic Princess (OVA 1/2; 1996)

Shamanic Princess (OVA 1/2; 1996)
Shamanic Princess (OVA 1/2; 1996)

A fiatal, önfejű, makacs, talpraesett varázslólányt, Tiarát, a Földre küldték az Idősek (The Elder), azért, hogy megtalálja a „Thorn Of Yord”-ot, világuk hatalmas erejét tartalmazó festményt. Tiarát hűséges, vadászgörény alakkal rendelkező partnere is elkíséri e küldetésre, aki képes megállítani az időt, így Tiara varázserejével nyugodtan kutathat a festmény után. Tiara feladata a „Thorn Of Yord” megtalálása mellett még az is, hogy megölje a festmény ellopóját, Kagetsut, a törvényen kívülit, aki az ő volt szerelme (s akibe még mindig szerelmes).

A „Throne of Yord” központosítja Tiara világának összes energiáját. Ennek a festménynek szüksége van olyan emberekre azonban, akik irányítani tudják az erejét, őket Neutralizereknek nevezik. A Neutralizerek rendelkeznek még olyan erővel is, hogy eltudják szívni mások varázserejét, és feltudják használni. Kagetsu és a húga, Sara, is ilyen Neutralizer. De a „Thorn Of Yord” magába zárta Sarát, s Kagetsu azért lopta el a festményt, hogy megtudja menteni a lányt. Csakhogy amikor ellopta a festményt, véletlenül megölte Tiara akkori partnerét, s ezért Tiara nem tud neki megbocsátani.

Így Tiara iskolás lánynak álcázva érkezik a Földre, mivel Kagetsu itt rejtőzött el. Azonban felfedezi, hogy riválisa (akit gyerekkora óta ismer) Lena is itt van. Lena és partnere , Leon, már Tiara előtt ide lettek küldve, hogy megkeressék a festményt, de már egy ideje nem adtak hírt magukról. Ugyanis Kagetsu Lena segítségét kérte Sara megmentésére, s mivel Lena is szerelmes Kagetsuba, így úgy döntött, hogy segít neki. Tiarának ráadásul,  megérkezése után misztikus álmai vannak Sarával kapcsolatban, aki különböző jeleket mutat neki, hogy felfedje előtte igazi küldetését…

Az OVA1 tulajdonképpen, a „Thorn Of Yord” ellopása utáni eseményeket dolgozza fel, míg az OVA2 az előtte történt dolgokat mutatja be (Tiara, Sara gyerekkorát, Tiara előző partnerét Grahamot, aki szerelmes volt Tiarába, de Tiara Kagetsut szeretette …).

Az anime karakterei nagyon szépek, az animáció is gyönyörű, bár a történet kezdetben egy kicsit vontatottan indul. A zene annyira nem nyerte meg a tetszésemet, de hangulatilag illik az animéhez (az OVA2 zenéje sokkal jobban sikerült). Mindenkinek ajánlom, aki szereti a romantikus, magical girl-ös animéket.

Adatok

  • Mitsuru Hongo – Rendező ;
  • Atsuko Ishida – Character Designs ;
  • Műfaj : romantikus / fantasy / magical-girl ;
  • Megjelenés éve : 1996 ;
  • Típus : 2 OVA ; 
  • Terjedelem : OVA1 – 4 epizód ; OVA2 – 2 epizód
(Visited 42 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .