Wedding Peach (TV-sorozat; 1995)

Wedding Peach (TV-sorozat; 1995)

Wedding Peach (TV-sorozat; 1995)
Wedding Peach (TV-sorozat; 1995)

Főhősnőnk a mindig vidám, kicsit kétbalkezes középiskolás lány, Hanasaki Momoko, aki az iskolai újságnál dolgozik, mint fotós. Kiskorában elhagyta őt és az édesapját az anyukája, s Momokonak nem hagyott mást hátra, csak az eljegyzési gyűrűjét, amit Momoko állandóan visel is. Egyik nap azonban épp hazafele tart az iskolából, mikor megtámadja egy démon, s mindenáron el akarja tőle venni a gyűrűjét. Ekkor azonban Momoko előtt megjelenik Aphrodité, a szerelem istennője, aki azt mondja, hogy Momoko Wedding Peach, a szerelem angyala; s nála van a különleges négyes egyike (esküvőre szükséges 4 dolog: valami új, valami régi, valami kölcsönvett, s valami kék – Momoko gyűrűje is ezek egyike) ezután egy brosst ad neki,  mondván ha elismétel utána egy varázsigét, akkor átváltozhat Wedding Peach-csé. Így kezdi el Momoko Wedding Peach-ként harcát a démonok elle, azért hogy megvédje a világon a  legszebb, s legtisztább dolgot: a szerelmet.

Harcában segítőtársakra is akad 2 legjobb barátnője személyében:  Tamano Hinagiku, a mindig harcias, s tettre kész lány lesz Daisy, a tisztelet és becsület angyala; a csendes, félénk, de nagyon intelligens Tanima Yuri pedig Lilly, az ártatlanság angyala. Hozzájuk csatlakozik még Jamapii, egy édes kis labda alakú lény, aki démon volt, de a lányoknak köszönhetően jóvá változott. Harcaikban pedig segíti még őket Lemone, Aphrodité szolgája, aki egy arany lépcsőn szokott lesétálni a Mennyekből. A történet során fontos szerepet fog kapni majd Fumma Yousuke is, Momoko sulijában, a foci csapat kapusa, aki titokzatos múlttal rendelkezik. A Momokóhoz fűződő viszonya nem éppen felhőtlen, állandóan civakodnak, s cikizik egymást, de valójában nagyon is kedvelik a másikat. Vajon sikerül Momokónak és társainak megvédenie a világot? Milyen sötét titkot rejteget Yousuke, amiről még ő maga sem tud?

A történet szerintem nagyon szép, s fordulatos, bár néha egy kicsit sablonos. Van benne rengeteg komikus helyzet, na meg akció, izgalom, mivel Momokóéknak mindig egyre erősebb démonokkal kell szembenézniük. Az animáció várhatóan nagyon szép, bár vannak olyan részek, melyek nem sikerültek olyan precízre. A zene egész kellemes, s illik az anime hangulatához. Aki szereti a magical-girlös animéket (mint pl.: a Sailor Moon is – amivel nagyon hasonló ez az anime), annak kötelező megnéznie!

Adatok

  • Japán cím: Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach;
  • Angol cím: Wedding Peach/ Legend of the Angel of Love, Wedding Peach; 
  • Típus: TV sorozat;
  • Terjedelem: 51 epizód;
  • Műfaj: magical-girl, vígjáték, romantikus dráma, kaland, akció;
  • Megjelenés éve: 1995; 
  • Studio: KSS;
  • Forgalmazza: ADV Films;
  • Animáció: Fujita Mariko, Isseki Yuri, Taniguchi Moriyasu;
  • Karakter dizájn: Tadano Kazuko; 
  • Rendezte: Asano Yuji, Fujimoto Yoshitaka, Sudo Norihiko, Suzuki Toshiaki, Yuyama Kunihiko;
  • Zene: Hasegawa Toshiki; 
  • Vágó: Ohashi Shikichi, Sonoda Hideaki, Terada Kenji, Tomita Sukehiro
(Visited 59 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .