Rurouni Kenshin (TV-sorozat; 1996)

Rurouni Kenshin (TV-sorozat; 1996)

Himura Kenshin, egy a Meiji korszakban élő vándor Japánban, titokzatos, sötét múlttal s történetünk kezdetén éppen Tokióba érkezik. Egy véletlen folytán megismerkedik a fiatal, s harcias lánnyal Kamiya Kaoruval, aki egy kendo iskolának a tanítója. Kaoru iskoláját be akarják zárni, ugyanis egy magát volt tanítványának nevező alak, minden ok nélkül embereket támad meg, és öl meg. Mindenkinek azt mondja, hogy ő a hírhedt ún. Battousai, aki az előző rendszer kegyetlen gyilkosa volt. Tönkre akarja tenni Kaoru iskoláját, ami picit sikerül is neki, mivel Kaorunak nincsenek tanítványai… Kenshinről Kaoru azt hiszi, hogy ő ez a becstelen alak, így megtámadja. Azonban ekkor megjelenik az igazi rossz fiú, s hát Kaoruval szemben jóval nagyobb erőfölénnyel bír, s a lány élete hajszálon függ…

De szerencsére megmenekül, ugyanis Kenshin megmenti az életét. Hálából Kaoru befogadja egy időre, s minden áron meg akarja győzni a férfit arról, hogy dolgozzon mesterként az iskolájában, de Kenshin kijelenti, hogy ő nem hajlandó többet harcolni, illetve tudását tovább adni. Kaorut különösképp nem érdekli Kenshin múltja, s nem is faggatja hogy ki ő valójában. Emellett Kenshin elég jó „házi asszonynak” bizonyul, mivel sokkal de sokkal jobban főz, mint Kaoru, rendben tartja a házat, stb… Így Kaoru nem is bánja, hogy hosszas gondolkodás után Kenshin úgy dönt, hogy nála marad. Így kezdődik el, e különös párocska közös élete, amit csöppet sem lehet nyugodtnak mondani J. Minden nap történik velük valami, hiszen Kaoru igazságérzete, s Kenshin bajkeverő, ártatlan természete, mindig gondoskodik arról, hogy ne teljen el egy-egy napjuk kisebb-nagyobb összetűzéssel a rend embereivel, vagy izomagyú rosszfiúkkal.

Igazi kis családot alkotnak, ami tovább fog bővülni egy mindig verekedésbe kerülő, harcias, heves vérmérsékletű 19 éves fiúval, Sagara Sanosuke-val, egy tolvajként működő 10 éves kisfiúval, Myoujin Yahikoval, valamint drogot előállítani képes, fiatal doktornővel, Megumival. Kis csapatunk igazán közel kerül egymáshoz a történet folyamán, s a szálak a következő képen kötik őket össze: Kaoru beleszeret Kenshinbe (persze jól titkolja), s Kenshin is a lányba (bár elég nehezen esik le neki ), Kenshin és Sano igazi jó barátok lesznek, Yahiko példaképének tekinti Kenshint, s Kaoru tanítványa lesz, de a lánnyal állandóan veszekednek J, illetve ott van Megumi, aki cseppet sem rejti véka alá rajongását Kenshin iránt (Kenshin darling! ), ami a végletekig tudja bőszíteni Kaorut, így általában ők mindig rivalizálnak egymással. Szép kis családdá kovácsolódnak össze az izgalmas kalandok, életre-halálra menő harcok során, s egymásért bármit megtennének. Azonban mindannyian sötét, s szomorú múlttal rendelkeznek.

De közülük Kenshin rendelkezik a legnagyobb titokkal, ugyanis ő volt az a bizonyos Battousai, de miután rájött, hogy rossz, és kegyetlen dolgokra használták, valamint a régi rendszer megszűnt, s az új korszakban már nem volt helye, így vándorútra kelt, s elhatározta, hogy új életet kezd, s elfelejti a múltat. Így 11 év elteltével a Battousai csupán egy legenda maradt, amitől az emberek félnek, de soha senki még nem látta személyesen. Most Kaoruval és a többiekkel felhőtlenül élhetné az életét, de a múltja továbbra is kísérti, ugyanis volt ellenségei minden áron meg akarják ölni…

A történetet körülbelül így lehetne röviden bemutatni. Kezdetben az egész sztori egy igazi vígjátékként indul, hiszen Kenshin olyan naivnak, kicsit butuskának tűnik kezdetben (jellemző rá, hogy mindig „Oro?”-zikJ), Kaoru pedig nő létére nem rendelkezik túl sok nőies vonással. De ahogy haladunk előre a történetben, több sötét titokra is fény derül, s hőseink elég komoly, és veszélyes helyzetekbe, harcokba kerülnek bele, ahol drámai jelenetekben sincs hiány. Az anime egy történelmi alkotás, hiszen hű képet ad az ősi Japán világáról. A poénok inkább pihentetőül szolgálnak egy-egy komolyabb harc után, melyet Kenshin mindig megnyer, bár van amikor nem lehet benne biztos az ember, hogy egyáltalán túl éli az egészet.

Ebből kifolyólag a hangvétele sokszor nagyon komoly, szomorú. Az animáció nagyon szép, kidolgozott, és igényes. A zene pedig igazán illik az animéhez, bár nekem az Openingje annyira nem tetszik, de az endingjei azok nagyon jól sikerültek. Tehát dráma, kaland, akció, s néha egy kis vígjátékban nincs hiány, bár ha nagyon de nagyon megnézzük a romantika is belekeveredik ebbe egy picit. Akik szeretik a történelmi, szamurájos, kalandokkal teli animéket, azoknak nem fog csalódást okozni.

Adatok

  • Cím: Rurouni Kenshin; 
  • Típus: TV sorozat;
  • Terjedelem: 95 epizód (95×25 perc);
  • Műfaj: akció, kaland, vígjáték, történelmi, dráma;
  • Megjelenés éve: 1996; 
  • Studio: Sony;
  • Forgalmazza: Media Blasters;
  • Animáció: Suda Masami;
  • Írta: Watsuki Nobuhiro; 
  • Karakter dizájn: Hatsuki Tsuji, Muroi Fumie; 
  • Rendezte: Furuhashi Kazuhiro, Tsuji Hatsuki; 
  • Zene: Asakura Noriyuki;
  • Vágó: Shimada Michiru, Suga Yoshiyuki
(Visited 69 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .