Mardock Scramble: The Third Exhaust – Gyors lezárás, gyönyörű látvány. Ennyi? Ennyi.

39309lMardock Scramble trilógia a végéhez ért. A gyönyörű képektől hemzsegő, GoHands gyártotta tünemény, 2010 óta osztotta meg a közönséget. Cyberpunk hangulatával, erőszakos és szexuális tartalmú jeleneteivel az idősebb korosztályt akarta szórakoztatni, volt, mikor sikerült neki és volt, mikor nem. Valljuk be, inkább az utóbbi dominált a többségnél.

ÉN ÉS A MARDOCK SCRAMBLE

Az első része az újdonság erejével kísérve vett le a lábamról. Volt benne akció, dráma, tiszta nyitány és végkifejlet. El is olvastam az 5 kötetes mangát hozzá, és letöltöttem az alapjául szolgáló regényt. A második rész egy átvezető drámaként működött jól a cuki Rune Balot és Oeufcoque barátságának mélyülésével. Ez a két film a hibái ellenére is kellemes volt vizuálisan és kikapcsoló szórakozást nyújtottak. Ám jött a harmadik film, amiben mindössze 66 perc alatt varrták el az összes szálat. Mindennemű logika nélkül jutottunk el A-ból B-be, volt 40 perc menő Black Jackezés, ami alatt Rune múltbéli énjét hagyta a hátamögött és bosszúvágyát tette a helyére, utána az ügyeletes rosszfiút se perc alatt rács mögé dugták, aki óvadék révén ki is mászott a slamasztikából.

Persze, meg tudtuk azt, hogy sorozatgyilkosunk (Shell) miért ölt (vérfertőzéstől undorodók kerüljék ezt el messzire), volt végső leszámollás a hirtelen szintet lépő hősnőnkkel az élen és végül maradt egy síros befejezés, ami nem volt egyáltalán világos. Kérdés: mi is akart ez lenni? Nézzük meg képekben.

Körülbelül 40 perc Black Jackezés a 66 perc játékidőből. Múltra emlékeztünk, önállósodtunk, filozófáltunk és nyertünk, majd mindent elvesztettünk, de a cél teljesült.
Körülbelül 40 perc Black Jackezés a 66 perc játékidőből. Múltra emlékeztünk, önállósodtunk, filozófáltunk és nyertünk, majd mindent elvesztettünk, de a célt elértük.
Szembenéztünk a múlttal. Lerendeztük és túlléptünk rajta.
Szembenéztünk a múlttal. Lerendeztük és túlléptünk rajta.
Löttyintettünk egy eye-catching autóüldözést, miután ráuntunk a szerencsejátékokra.
Löttyintettünk egy eye-catching autóüldözést, miután ráuntunk a szerencsejátékokra.
A sérülések után regenerálódtunk.
A sérülések után regenerálódtunk.
Belemásztunk az ellenség emlékeibe.
Belemásztunk az ellenség emlékeibe.
Megtudtuk, hogy a maffiózók leragadtak a feudalizmusban és még mindig a kisfiúkat szeretik.
Megtudtuk, hogy a maffiózók leragadtak a feudalizmusban és még mindig a kisfiúkat szeretik.
Összemértük erőnket a korábban legyőzhetetlennek tűnő ellenféllel és THE END.
Összemértük erőnket a korábban legyőzhetetlennek tűnő ellenféllel és THE END. Válasz a kérdésre: homály, semmi logika, csalódás. Többet vártam ettől az animétől. DE AMV alapanyagnak kiváló lesz.

ADATOK

  • Japán cím: マルドゥック・スクランブル 燃焼
  • Angol cím: Mardock Scramble: The Third Exhaust
  • Eredeti alkotó: Ubukata Tow
  • Rendező: Kudo Susumu
  • Zene: Conisch
  • Karakterdizájn: Nakai Jun, Suzuki Shingo
  • Megjelenés: 2012
  • Terjedelem: 66 perc
  • Stúdió: GoHands
  • Műfaj: cyberpunk, sci-fi, akció, dráma, erőszak, felnőtteknek
  • LinkekANN (en), MAL (en), Wikipedia (en)
(Visited 394 times, 1 visits today)