Anime fandub-verseny (Őszi MondoCon 2019)

Megint itt az idő, hogy a kedvenc animekarakteredet ne csak cosplayjel, hanem akár a hangoddal is életre keltsd. Kipróbálnád, hogy milyen a favorit animédben szinkronizálni, netántán érdekel maga a szinkronszakma? Akkor gyere el IX. Animefandub-versenyünkre, ami idén ősszel több újítással is vár Téged. 😉

Új animék az adatbázisunkban és milyen jelenetekkel indulhatsz

Idén őszre 4 új jelenettel gazdagítottuk szinkronizálható animés adatbázisunkat, mégpedig:

A retro Tsubasa kapitány mellett, a Boku no Hero Academia nem véletlenül került fel a listánkra: idén a Viasat6 mindkét animéből indított magyar szinkronos verziót! Ezek mellett, most szeretnénk kicsit pezsdíteni a feladatotokon, és az utóbbi két versennyel ellentétben, megadnánk újra, hogy a fenti négy jeleneten túl, miket választhattok még a régebbi jeleneteink közül:

Ősszel tehát 13 animejelenet közül választhattok összesen – van köztük drámai, romantikus, harci felütésű, régebbi és újabb sorozatból való is. Sőt! Olyanok is, amik még eddig egyáltalán nem szerepeltek a nagyszínpadi versenyünkön, csak az előválogatókon, ezért arra bíztatnánk elsősorban veterán versenyzőinket, hogy csapjanak le rájuk mindenképpen! 😉 

Emellett, biztos észrevettétek, hogy belecsempésztünk a jelenetek közé három Boku no Hero Academia (Hősakadémia) jelenetet is. Ez nem véletlen. A sorozat magyar indulását azzal ünnepelnénk meg, hogy idén ősszel egy külön kategóriában díjaznánk a legjobb Boku no Hero Academia szinkronnal indulókat

Hogy tudsz a versenyre jelentkezni?

Az alábbi lépéseket kell csak követned – nyugi, jelentkezhetsz egyedül vagy csapatban is a versenyre: 

1. Válassz animejelenetet a fenti kinálatból.
(Ügyelj arra, hogy maximum két jelenetben szerepelhetsz!)

2. Jelentkezz a versenyre ennek a jelentkezési űrlapnak a kitöltésével 2019. október 31. csütörtök éjfélig. (Figyelem! A választott jelenetek függvényében lesznek szövegkönyvek és videorészletek a helyszínen. Ha esetleg a helyszínen jelentkeznél, így ott azokat a jeleneteket hozzuk magunkkal, amiket az űrlapos jelentkezés alatt már mások választottak!)

3. Gyere el a 2019. november 3-án (vasárnap) 9:30-12:00 között tartandó előzsűrinkre. (Helyszín: K épület, Elnöki terem – a helyszínt még emailben megerősítjük.) Miért van előzsűri? A nagyszínpadi versenyre mindig előszűrjük a jelentkezőket, mivel maximum 8 darab produkció mérettetheti meg magát a hivatásos szinkronszínész vendégeink előtti versenyen. Az előzsűri kötetlen, kérhetsz tanácsokat, többször is gyakorolhatsz – jó alkalmat ad arra, hogy kipróbáld magát a feladatot, mielőtt még közönség elé lépnél vele.

A nagy verseny, ahova 8 produkciót válogatunk be, tehát 2019. november 3-án (vasárnap) 13:00-14:00 között lesz a MondoCon nagyszínpadán, a K épületben. Minden versenyzőt arra kérünk, hogy 12:45-kor legyen ott a nagyszínpad mellett!

Miként néz ki az éles verseny?

A közönségnek háttal állva, óriási kivetítőn játsszuk le a választott jelenetedet, magyar felirattal és háttérzajos + zenei effektekkel. Neked csak a mikrofonba kell mondanod a szöveged. Ahogy vége a jelenetednek, a zsűri a helyszínen értékel téged.

Amint az összes versenyző lemenet, eredményt hirdetünk, így 14:00-kor már tudni fogjuk, hogy kik nyertek az alábbi kategóriákban:

  • legjobb Boku no Hero Academia szinkron
  • legjobb veterán induló (lehet csapat, vagy egyéni)
  • legjobb újonc (lehet csapat, vagy egyéni)
  • zsűri kedvence 

A kategóriák nyertesei fandomhoz köthető nyereménycsomagokban részesülnek. És ahogy láthatjátok, új kategóriák lesznek idén ősszel. Mi a különbség a veterán és az újonc kategória között? Veterán az, aki már legalább egyszer felkerült az előzsűri után a MondoCon nagyszínpadi versenyére. Szeretnénk nemcsak a visszatérő, hanem az újonc versenyzőinknek is lehetőséget adni arra, hogy elismerésben részesüljenek.   

Kíváncsi vagy hogyan versenyeztek eddig mások?
Akkor nézd meg a 2019-es tavaszi MondoConon készült videónkat erről: 

A verseny menetéről emailben értesítünk titeket, de ha bármi kérdésetek lenne, akkor csak írjatok a garaitimi88[kukac]gmail.com email címre.

Sok sikert mindenkinek és találkozzunk a conon! ^^

(Visited 1 444 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .