Álmaim asszonya egy könyvmoly: Bokura wa Minna Kawaisō 01. epizód

Megtalált engem AZ ANIME idén. Nincs benne semmi egyedi, de mindabból, amit eddig láttam pont a legjobb elemeket ötvözi és értetlenül ülök itt a gép előtt, hogy a 2010-es manga verzióját miért nem kezdtem el olvasni!? Vagy olvastam, de elfelejtettem? Az biztos, hogy a mangaborítójába többször belefutottam, de a seinen, a romantikus-vígjáték és az iskolai élet tematikáját magába foglaló sztorija nem fogott meg. Pedig mit hagytam ki! Ez ígérkezik a TAVASZ romantikus animéjének! Ja, hogy mi ez? A Bokura wa Minna Kawaisō című anime, ami az Inu x Boku, a Sakurasō no pet kanojo és a Kaichō wa maid-sama legjobb motívumait mossa össze, sőt, még a Kareshi Kanojo No Jijō emlékei is felvillantak bennem az első rész során számtalan más téma mellett. A szerelemittas és a magas szintű animációt kedvelők számára must see darab ez!

A tökéletes lány egy tökéletlen környezetben

Bokura wa Minna Kawaisō (anime, 2014)
Bokura wa Minna Kawaisō (anime, 2014)

Már most látom, hogy amv-kben szét fogják vágni ezt az animét, mivel a Brains Base stúdió a Sentai Filmworks-szel karöltve igazán kitett magáért a látványvilág tekintetében! Megmerem kockáztatni, hogy majdnem egy Shinkai Makoto színvonalat prezentáltak. Azok a finoman kidolgozott hátterek, a szereplők arcára vetülő árnyékok, a könyvek (amik központi szerepben állnak) aprólékos kidolgozottsága egyszerre teszik légiessé és magával ragadóvá az animét. No, ez  már 2014-es színvonal a javából! Rendben, ez erős túlzásnak hangozhat, de azért a Hal és a Nerawareta Gakuen mozifilmek minősége bizony rácsücsült erre az animére. Igényes plánok és szokatlan kameraszögek váltják benne egymást, a színek, a lágy árnyalatok és a fények játékának szimfóniája ölt itt testet. Azért a karakterek nagyon közelről az igazán szépek, de a bájos és az aranyos grafika váltakozása morfiumként ütheti ki vizuális szenzorjainkat.

A látvány felülmúl mindent, de azért a cselekmény is cuki. Adott átlagos főhősünk, Usa Kazunari (Iguchi Yuuichi), akinek szülei a munka miatt elköltöznek, így a fiúnak új lakhely után kell néznie. Mielőtt az életébe sorsfordító változást hozó szállóba menne, még az iskolai könyvtárban megpillantja álmai nőjét, az irodalomnak hódoló Kawai Ritsut (Hanazawa Kana). Usa pirulva vési szívébe ezt a pillanatot, majd lelkesen baktat új otthonába, ahol a kedves Sumiko-szan, mindenki mókás Magdi anyusa várja. Ám a szálló lakói cseppet sem tűnnek normálisnak! Közvetlen lakótársa a többféle perverzséggel megvert Shirosaki lesz, aki hol a tinilányok szoknyája alá nyúlkál, hol meleg poénokkal ostromolja Usát, majd lepukkant hajléktalanként riogatja a népet. Mielőtt Usa úgy döntene, hogy 10 perc után végleg elhagyja ezt a helyet, vajon kivel találja magát szemben? Hát álmai nőjével! Csodák csodájára Ritsu-chan is pont itt lakik!  Ám a lány nem oly kedves és szívmelengető gesztusokkal fogadja hősünket, mint ahogy az várja. A lány hűvösen hárítja Usa közeledését, sőt, majdnem meg is veri! Bíztató jelek, mi? Sumiko-szan kacér célozgatásai ellenére Usa csak tovább vágja maga alatt a fát szíve hölgyének szemében, hiszen képtelenebbnél képtelenebb helyzetekben sikerül lejáratnia magát. A tetőpont akkor következik be, amikor az egyik bombázó lakó, Mayumi-szan, a nagy kebleivel és félresikerült pasi vadászatai után beront a képbe. Mivel megint átverte egy ádáz férfi, ezért Usa ártatlanságával incselkedik, majd Ritsu-channal péppé „verik” szegény fiúnkat! A mókának pedig még nincs vége, hiszen még több karakter színesíti majd e bagázs mindennapjait.

Új mókás barát-bagázs a láthatáron!
Új mókás barát-bagázs a láthatáron!
Az anime alapjául szolgáló manga 2010-ben indult, most a 4. köteténél tart. Kicsit kevés alapanyag egy jó animeadaptációnak...
Az anime alapjául szolgáló manga 2010-ben indult, most a 4. köteténél tart. Kicsit kevés alapanyag egy jó animeadaptációnak…

A történet első és második hallásra is kiköpött Sakurasō no pet kanojo utánzat, de megbocsájtható vétek ez, mert látványban mindent ver. Plusz, Hanazawa Kanának mennyeien áll ez a durci tsundere szerep, végre nem Mayuri csicsergő kedvességét hallom ki a játékából, hanem egy komolyabb oldalát villantotta meg.

A történetből a sablonos mivolta ellenére megpróbálnak jót kihozni, amit a Love Labot is jegyző eredeti alkotó, Miyahara Ruri csodaszép rajzainak életre keltésével érnek el (elsősorban). Azért a rendező Miya Shigeyuki (Blood LadLupin III: Angel TacticsSupernatural The Animation) és a forgatókönyvíró, Konuta Takeshi (Haitai NanafaLibrary WarToshokan Sensō: Kakumei no Tsubasa) sem maradnak ki a szórakoztatásunkra törő munkából. Az opening és az ending animációja is megérne egy külön misét, a zenék is elég kellemesek. Nekem ez egy nagyon erős kezdés volt az anime részéről, úgyhogy kap tőlem egy 9/10-et.

Screenshots / Pillanatképek 

[nggallery id=350]

Adatok

  • Cím: Bokura wa Minna Kawaisō / The Kawai Complex Guide to Manors and Hostel Behavior
  • Stúdió: Brains Base
  • Műfaj: romantikus, vígjáték, iskolai élet
  • Rendezte: Miya Shigeyuki
  • Forgtókönyv: Konuta Takeshi
  • Mangaka (eredeti alkotó): Miyahara Ruri
  • TV-sugárzás: 2014. április 4.
  • LinkekMALANNHivatalos honlapAniDB
(Visited 256 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .