Fujiwara Kokoa: Inu x Boku SS (shōnen manga; 2009; 5 kötet eddig)

Fujiwara Kokoa: Inu x Boku SS (shōnen manga; 2009; 5 kötet eddig)

Fujiwara Kokoa: Inu x Boku SS (shōnen manga; 2009; 5 kötet eddig)
Inu x Boku SS (shōnen manga; 2009)

A 2010-es őszi seasonban animére adaptált Otomo Yōkai Zakuro című manga után íme egy hasonló tv-sorozatot szülő alkotás, az Inu x Boku SS, a maga csinosan pimasz formájában. A rózsaszín, shōjos körítéssel dacolva shōnen mangáról van szó (pedig eléggé nyálas férfi szereplők tanyáznak benne), de valamit csak tud az eddig 5 kötetes nyomtatott csoda, mivel (elvileg) 2012 januárjában a David Production indít belőle animét. A Zakuró példáját követve, ez is a japán mitológia szellemvilágát forgatja ki nyálcsorgatós módon, mégpedig a félig ember, félig yōkai karakterekkel játszadozva.

Moe függő kiskutyus, lábcsókolgató fétissel

A japán folklór egyik kiemelkedő képviselői a spirituális lények gazdag sokasága, a védőszellemektől, gonosz démonoktól kezdve, legyen szó kilenc farkú rókaszellemről, vagy a folyóvizekben lubickoló kappákról. Ilyen témában utazó ismertebb animék és mangák is születtek már, mint az InuYashaSpice and Wolf vagy a Natsume YuujinchōFujiwara Kokoa (1983- ) már több alkotásában is kreált a nem e világi lények főszereplésével romantikus poéncsatározásokat, például a 2001-es Watashi no Ōkami-sanban. A mangaka mindig is kedvelte a loli és vérbeli bishi kombinációját, amelyből természetesen se veled, se nélküled ízű szerelmi kapcsolatok születtek. Ebbe az irányvonalba tartozik az Inu x Boku SS is, bár 2009-es megjelenésű képregényhez képest viszonylag kevés kötettel rukkolt elő eddig a sorozat, ami miatt kérdéses mennyire jó anime lesz belőle, de egy 12-13 részes feldolgozásba talán belefér az erotikus poénoktól hemzsegő, szinte akció mentes, lányos cselekmény.

A csalfa róka és imádott űrnője

A loli hősnőnk egy tipikus tsundere karakter, kívülről hűvös, mint egy jéghegy, ha feszegetik csak sértő szavakat vág az ember fejéhez. Belsejében azonban egy magányos és félénk leányzó lapul meg, aki csak szeretetre és elfogadásra vágyik. Ez a hölgyemény mindemellett Shirakiin Ririchiyo (Hidaka Rina) névre hallgat, Japán egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb családjának sarja. Hősnőnkkel más sem stimmel jégkirálynő természete mellett. Ő egy magas rangú, félig ember, félig yōkai teremtmény, aki természetfeletti képességei miatt nem kerülhet közel az emberekhez (sajnos a kiközösítésekért nem is kell harcolnia). Hogy szülői házának ridegségéből kiszabaduljon, és egyedül lehessen, egy különleges luxusszállóba költözik be: az Ayakashi Kanba. A szálloda különlegessége, hogy csak hozzá hasonló lények élnek itt, és mivel más démonok előszeretettel támadnak rájuk, ezért egy igen erős biztonsági rendszert építettek ki a védelmükre. Ezt a védelmet szolgálják az SS (Secret Service –  nem szex szolgáltatást jelent jelen esetben) tagjai is (magyarul testőrök ők), ugyan Ririchiyo lemondta ezt a kiváltságot, mégis érkezése után előtte terem egy flúgos rókaszellem, akinek az agyi működése egy golden retriever szintjéig terjed, egyenesen rátapad a lányra a maga bájosan sármos, majd elolvadok tőled űrnőm szlogenjével.

Amikor Miketsukami hűséget esküszik Ririchiyónak, valamint gyengéd tapintásokkal simogatja a lábát. (Szívdöglesztő pillanat.)
Amikor Miketsukami hűséget esküszik Ririchiyónak, valamint gyengéd tapintásokkal simogatja a lábát.

Ez a szeretettől csöpögős rókaszellem második számú főhősünk, a cseppet sem hétköznapi, de legalább szexi Miketsukami Sōshi (Nakamura Yūichi). A srác, akár egy házi kedvenc lesi űrnője minden kívánságát, állandó bókokkal bombázza, még Ririchiyo hűvös szavai sem riasztják el, maximum nagy krokodil könnyektől kísért jelenetet rendez (a nagy fiúk mindig sírnak, nem tudtátok?), hogy űrnőjének lágy szívét megenyhítse. Plusz mindig a maga malmára hajtja mézes-mázas kedvességével a türelmetlen lány akaratát. Kis civódásaik, és Miketsukami eléggé „szerelmes” megnyilvánulásai még kőszívű hősnőnket is megolvasztják (ritka, hogy egy bishi minden elutasítás ellenére csókolgatja a lábunkat, a kis kacsónkat, majd szívelégtelenséget generáló mondatokkal és könnyes szemekkel hangoztatja, hogy ha utáljuk, akkor seppukut követ el), csak bimbózó kapcsolatukat többi flúgos figura jelenléte teszi még mókásabbá:

Inu x Boku SS (anime TV-sorozat; 2012. január) - karakterek
Inu x Boku SS (anime TV-sorozat; 2012. január) – karakterek: Kagerō, Karuta, Banri, Miketsukami, Ririchiyo, Sorinozuka, Nobara és a tapsi füles Zange-kun.

A velejéig komisz Kagerō-sama (Sugita Tomokazu), Ririchiyo jegyese, aki az önimádaton és a színpadias belépőkön túl akarja felkavarni az érzelmeket, és egy nagy melodráma főszervezőjének hiszi magát. Az ő testőre az elvontan aranyos, kissé szótlan Karuta (Hanazawa Kana), aki óriási csontváz alakjában még a legbátrabb bűnözőt is elriasztja. Aztán ott van még a szemüveges és szexi Nobara (Hikasa Yōko), aki csinos nő létére eléggé leszbikus hajlamokkal van megáldva, és főleg loli hősnőnk bájait szeretné tapogatni. A szőke szépség Ririchiyo gyerekkori barátját, a feledékeny és morbid Sorinozukát (Hosoya Yoshimasa ) szolgálja (a kapcsolatukban azonban nem a gazda a domináns fél, hanem a mindig pattogó testőr lány). Rajtuk kívül megérkeznek még Miketsukami gyerekkori barátai is, a szőke herceg kinézettel megáldott kisebbségi komplexussal küzdő Watanuki Banri (Eguchi Takuya), aki örökké rossz fiú kilétét hangoztatja, bár csöpp ereje és termete miatt mindenki maga mögött hagyja szegény fiút. Az ő védelmezője pedig a bolond kalaposnak is elmenő, nyuszifüles Natsume Zange (Miyano Mamoru). Zange-kun vidáman figurázza ki hőseink szerelmi életét, és mindig titokzatos jóslásokba bocsátkozik gyermeteg nyuszi rajzaival szemléltetve a jövendőre vonatkozó fejtegetéseit.

Szeretsz, vagy nem szeretsz? 

Miketsukami és Ririchiyo egyik megható pillanata.A humoros és enyhén ecchi szagú szituációk miatt teljesen Ōran High School Host Club paródia jellegű a manga, de azért a könnyed felszín alatt egy kis sötétség is ott lappang, még ha annyira nem is erősen, mint mondjuk a Kuroshitsujiben (Black Buttler). Mindegyik karakternek meg van a maga „keresztje”, főleg Ririchiyo és Miketsukami esetében érvényesül ez erősen. A lány az összes komplexusával (és szexi harisnyakötőjével) együtt egy megoldandó feladvány, akit csak szeretni kell, míg Miketsukami lüke és hízelgő külseje ellenére eléggé manipulatív alak. Miketsukami nem tagadhatja meg vérét, mint „hagyományosabb” rókaszellem nem éppen az önzetlen kedvességéről ismert. A fiút korábban a családja „származása” miatt bezárta, és a szabadságot szomjazva nem volt rest testét és álszentségét bevetni a nők meghódítása, majd kihasználása során. Tökéletesen alakította a megsebzett fiút, akit mindenki gyűlöl, nincs otthona. Egészen addig, míg egy véletlen folytán Ririchiyo meg nem mentette a „lelkét” a tudtán kívül (ennek a nagy érzelmi katarzisnak az egyetlen gyengepontja, hogy teljesen sztereotip módon történik).

Ha nem is az egyediségével áll a ranglétra elején a képregény, azért a kawaii skála 10-es fokozatát erősen veri az egyszerű, de szép grafikájával, hátha az anime is hasonlóan fog hatni. Az anime adaptáció elvileg 2012 januárjában indul, Tsuda Naokatsu rendezésében (aki még rendezőként nem hagyott maga után műveket, csak kisebb-nagyobb munkákat végzett pl.: a Ben-To, a Yosuga no Sora, a Tatakau Shisho – The Book of Bantorra animékben). Nemoto Saizo koordinálja az epizódokat (munkái: Phi Brain: Kami no PuzzleSave Me! LollipopChrome Shelled Regios), míg a karakter dizájn Iizuka Haruko munkája lesz (aktuális portékákon is dolgozott pl.: Tamayura – Hitotose, vagy Sisters of WellberOkamisan valamit a Blood+  1-2. openingjein is munkálkodott).

A szinkronhangok közül Hidaka Rina (Ririchiyo) viszonylag kisebb szerepekről ismert (például XxxHOLiC – Tsuyuri  Kohane vagy Star Driver– Mizuno You, és még Tiger & Bunny – Kaede), így legalább hősnőnk hangja nyújthat újat. Hanazawa Kanát már be sem kell mutatni, őt már első nyikkanása alapján ki lehet szúrni, most mellékszerepben nyomul, mint Karuta. (Korábbi szerepei: Steins;Gate – Mayuri, Seikon no Qwaser – Sumika, Angel Beats! – Tenshi). Miketsukami Sōshiként Nakamura Yūichi fog megszólalni, aki igazi veterán, nagy falatnak ígérkezik, olyan múlttal, mint a Clannad Tomoyája, a Macross Frontier Saotoméja, a Mobile Suit Gundam 00 Graham Akerja, Oreimo Kōsakája, vaaaagy és dobpergés: a Guilty Crown Gaija! Ez utóbbi miatt már biztos belelesek az animébe, hátha ilyen felhozatal után jó is lesz. (Gaiba belezúgtam, életem legjobb manipulátor férfi karaktere és dögös szex szimbóluma egy az egyben, ha Miketsukami is az ő nyájasan hideg hangján fog nyafogni, néha persze keménykedni, akkor le kell csapni rá.) Úgyhogy nemsokára jön az anime, kemény egy hónapnyi várakozás áll előttem/előttünk, addig érdemes a manga 8 angolra fordított fejezetén lógni.

Képek a mangából [nggallery id=239]
Manga adatok
  • Eredeti japán cím:  妖狐(いぬ)×僕SS / Inu x Boku SS
  • Angol cím: Inu x Boku Secret Service
  • Mangaka: Fujiwara Kokoa
  • Magazin: GanGan JOKER
  • Kiadó: Square Enix
  • Megjelenés éve: 2009
  • Megjelent fejezetek: 5 kötet eddig (folyamatban)
  • LinkekBaka-Updates Manga (eng); TenManga (eng); MAL (eng); MangaFox (eng); Hivatalos honlap (jap); ANN (eng); AnimeNfo (eng); AniDB (eng)
(Visited 616 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .