Sakisaka Io: Strobe Edge / ストロボエッジ / 閃爍的愛情 (manga; 2007-2010)

Sakisaka Io: Strobe Edge / ストロボエッジ  (manga; 2007-2010)

Sakisaka Ito: Strobe Edge / ストロボエッジ / 閃爍的愛情 (manga; 2007-2010)
Strobe Edge (manga; 2007-2010)

Mikor ránéztem Sakisaka Io mangájának (Strobe Edge) borítóira, sejtettem hogy a grafika nagyon tetszeni fog, ugyanis szép lányok, fiúk, de azok a tipikusan édesen aranyos karakterek jellemzik a stílusát, így az olvasó szinte minden oldalon elolvadhat a csinos grafika miatt. Az érzelmek pedig csak dúlnak. Nem is kell ennél több egy vérbeli shoujo mangához, a Strobe Edge-hez.

Viszonzatlan szerelem

A szerelem fáj, néha érzelmeink hullám völgyén csapdos, hol mennyei boldogságként süt le ránk, hol a pokol kínzó gyötrelmeivel ostromol. Megérteni, és elfogadni egy másik fél egyéniségét, álmait, hibáit, bizony nem egyszerű, és a tizenévesek már zsenge korukban elindulhatnak e rögös úton a felnőtté válás nagy cégére alatt. Ninako Kinoshita is egy csupa szív lány, akit még elkerült Cupidó nyila. De nem sokáig marad ez az ártatlan állapot, hiszen a suli első számú hímje, Ren Ichinose lesz az első tapasztalata, de nem is akár hogyan. A lány reménytelenül szeret bele a mindenki által csodált, „tökéletes”, ugyan hűvös fiúba, aki boldog párkapcsolatban él modell barátnőjével, Mayuka Korenagával. Ninako ugyan bevallja érzelmeit a fiúnak, aki rövid úton visszautasítja, de ezzel egy furcsa barátság veszi kezdetét közöttük. Ninako érzelmeit megpróbálja elzárni, hiszen megelégszik azzal, ha csak egy perccel, egy órával többet lehet a fiú közelében. De érzelmei előbb-utóbb túlcsordulnak, a szívét mardosó fájdalom pedig Ren és Mayuka kettősének látványa miatt nem hagyja nyugodni. Mit tehet ilyenkor egy lány, aki nem akar senkit sem megbántani, érzelmeit ráerőltetni választottjára? Hogyan küzdhet egy olyan szeretet ellen, amely minden pillanattal erősödik, minél többször találkozik Vele. És mit tehet az a fiú, név szerint Takumi Andou, aki pont ekkor szeret bele hősnőnkben?

Komplikált, és drámai helyzetek kerekednek ebből a szerelmi szögekkel tarkított szituációból, ahol mindegyik fiatalnak magának kell meghoznia azt az első fontos döntést, mikor nemcsak maguk, hanem egy másik ember közelségét kell elutasítani, vagy éppen elfogadni. Meg kell birkózniuk azzal a ténnyel, hogy nemcsak külsőnk, de érzelmeink is változnak. Ami évekkel ezelőtt mennyei szerelem volt, mára kiüresedett, aki régen csak barát volt, most szerelemes kedves lehet. Mit fontosabb? A szerelem, vagy a barátság? A mosoly, vagy a megszokás?

Mosoly, könnyek, barátok, szerelmek

A grafika, és a képregény hangulata olyan andalgóan magával ragadó. Sakisaka Io mesterien adagolja a drámát, az apró humort, a fiatalok önön érzelmeinek fokozatos felfedezését. A bishounen és bishoujo felhozatalból talán Ren figurája a legmegformáltabb. Ő az, aki falak mögé húzódik, a múltban él, és egy rákényszerített álarc mögé rejti valódi énjét. Mayuka a szülei tönkrement házasságának áldozata, aki szintén az állandóság vékony fonalába kapaszkodik görcsösen. Bár Ninako érzelmei kerülnek egyértelműen a felszínre, ő ártatlanul és félénken próbálja felfedezni a számára eddig ismeretlen érzelmeket, mégis a legnagyobb dráma Ren és Mayuka között játszódik le, hiszen Ren számára ez az első nagy szerelem. Ahogy a képbe belép Takumi is, aki a könnyű kapcsolatok híve, de Ninako őszinte odaadása megbabonázza. A baj csak az, hogy Takumi Ren egyik legjobb barátja. A kusza érzelmi hálót a bűntudat, a kétség és a változástól, elszakadástól való félelem járja át. Hát, mondanom sem kell, nálam telibe talált ez a manga, és régen olvastam már egy ilyen sztorit, amelybe teljesen beleélhettem magam a nosztalgia jegyében.

A manga 2007 és 2010 között futott, 10 kötettel ért véget, amelyből sajnos csak 6 kötet érhető el egyenlőre angol fordításban, a maradék kínai és japán rawként szerezhető be. A képregény a Shueisha kiadó Betsuma magazinjában futott, amihez már Drama CD-ét is kiadtak. Sakisaka Io további mangái pl.: Call my Name (2001), Watashi no Koibito (2002), Gate of Planet (2005), Aoharaido (2011).

Borítók / képek [nggallery id=124]
Manga adatok
  • Japán cím: ストロボエッジ / 閃爍的愛情;
  • Angol cím: Strobe Edge; Colorless Dreamer;
  • Mangaka: Sakisaka Io;
  • Terjedelem: 10 kötet (befejezett);
  • Magazin: Betsuma;
  • Kiadó: Shueisha;
  • Megjelenés éve: 2007 – 2010;
  • Műfaj: romantikus, dráma, iskolai élet, vígjáték, slice of life;
  • Célcsoport: shoujo
  • Link:  Wikipedia (mangaka); Baka-Updates Manga (manga); OneManga (manga); My Animelist (eng); MangaFox (manga); MangaReader (manga); AnimeAddicts (hun)
(Visited 546 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .