M.A.X / Money Ace X / 엠에이엑스 (manhwa; 4 kötet; 2009)

M.A.X / Money Ace X / 엠에이엑스 (manhwa; 4 kötet; 2009)

M.A.X / Money Ace X / 엠에이엑스 (manhwa; 4 kötet; 2009)
M.A.X / Money Ace X  (manhwa; 2009)

Egy suli, ahol az elit kiválasztottak titokzatos módon meggazdagodnak? Ide jár a tőzsde világ cápa csemetéje, a számtech dzsungel milliomos utódja? Ráadásul ez egy ízig-vérig humoros koreai manga? Igen, ez a M.A.X. (Money Ace X), ahol furcsa helyzetekből, és szokatlan szitukból nincs hiány.

Kétbalkezes pénzkereset Don Namu módra

Kicsit ügyetlen hősnőnk, Namu (15), pont ebben az elit középiskolában tanul. A suli milliomos idoljait minden reggel rajongók hada fogadja, akár egy sor hollywoodi sztár felvonulásán. Éppen emiatt Namu mindig elkésik az órákról, hiszen a „sztárok”, és sikítozó rajongók hadán át nehezen tudja átverekedni magát. Erre a semmiből egy jóképű „herceg” siet a segítségére. A fiú később elég lekezelően lepattintja a még mindig rózsaszín fellegekben úszkáló lányt, aki persze első látásra beleszeretett megmentőjébe. Na, csodák csodája, a srác egy tipikus bishi „transfer student”, aki Namu osztályába is kerül, a neve pedig Jae Tekhu, a világ leggazdagabb ifjonca. Namu nagy lelkesedéssel fogadja a jégherceget, aki nem is emlékszik rá. De ez nem elég Namu szívének összetöréséhez, főleg, mikor kiderül, hogy Jae egy titokzatos klubbot keres az iskola épületén belül. Namu amilyen szerencsés ügyetlen, egy csoda WC-ből nyíló titkos ajtón át rá is bukkan erre (bugyiját letolva XD gördül át egy másik szobába, ahol még kényes helyzetét egy kamera is rögzíti): a titokzatos klub neve pedig M.A.X., amelynek 3 flúgos tagjának fő célja a minél gyorsabb meggazdagodás. A tagok: a lökött, de szőke Hwang-Jae (klub president), Yeh-Min, a 170 IQ-s, informatika zseni kis herceg, és egy fekete hajú szépség, aki harmad éves létére a befektetések nagy szakértője. Mivel kiderült a titkuk, ezért Namut arra kényszerítik, hogy csatlakozzon hozzájuk, de a lány után lopakodó Jae is megtalálja őket.

Ezért a klub egy verseny elé állítja őket: amelyikük egy hét alatt 10 ezer wonból többet csinál, az a klub teljes jogú tagja lehet. Namunak ezúttal riválisává válik a szerelme, míg Jae féltékenyen lesi Namu minden ügyetlen mozdulatát, mivel a lány a pénz elköltéséhez jobban ért, mint megkereséséhez. Ráadásul Hwang-Jae szemet vet Namu egyik rejtett képességére, melyből 1 a millióhoz az esély, hogy bárki szert tegyen: a féktelen vásárlás során ugyanis olyan képtelenül idétlen dolgokat tud kiszemelni, amiknek csillagászai az ára a műkereskedők körében. Miközben Namu egyre szerelmesebb lesz, Jae egyre jobban irigykedik a nincstelen lányra, aki tudtán kívül ilyen különleges adottságokkal bír. Kapcsolatukat a klub bolondos tagjai, vicces szituációk és félreértések teszik igazi shoujo komédiává, melyben egyetlen drámai pillanatot sem lehet komolyan venni.

Nagyon aranyos manhwa, Namu gondolkodása, és ízlése a férfiak terén elég érdekes :D, pont abba a fiúba szeret bele, aki csak „kihasználja”, hogy bekerülhessen a MAX-ba, de ennek ellenére nagyon jópofa kis szócsatákat vívnak hűvös Jae-vel. A sztori 4 kötettel ért véget 2009-ben, de egyenlőre angolul 3 kötete olvasható, de szerencsére egész gyorsan fordítják. Úgyhogy, aki kíváncsi egy furcsa, de humoros shoujo manhwára, annak jó kis választás lehet. Ja, a grafika: a csajok, pasik nagyon csinik, bár néha túl egyszerű a háttér, sokszor elnagyolt néhány terület, de sok az édes chibi karakter.

Manhwa adatok
  • Eredeti cím: 엠에이엑스
  • Angol cím: M.A.X / Money Ace X
  • Rajz: BAK Kyung Lan
  • Történet: HUH Gook Hwa
  • Terjedelem: 4 kötet (befejezett)
  • Megjelenés éve: 2009
  • Műfaj: romantikus, iskolai élet, romantikus, vígjáték
  • Kiadó: Haksan
  • Magazin: Party
  • Célcsoport: shoujo / sunjeong
  • Link:  Wikipedia (manhwa); Baka-Updates Manga (manhwa); MyAnimelist (manhwa); MangaFox (manhwa); Mangachapter.net (manhwa); Mangahere.com (eng)
(Visited 128 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .