Ueda Rinko: Home / ホーム / 原乡 (shoujo manga; 2000; 2 kötet)

Ueda Rinko: Home / ホーム / 原乡 (shoujo manga; 2000; 2 kötet)

Ueda Rinko: Home / ホーム / 原乡 (shoujo manga; 2000; 2 kötet)
Ueda Rinko: Home (manga; 2000)

Felbuzdulva Ueda Rinko Hadashi de Bara wo Fume-jén, gondoltam megpróbálkozom egy másik mangájával is. Bár a Home hasonló hangulatú, de karakterei annyira nem lettek eltalálva, mint az előbbi történetnél, a spanyol+japán barátság azonban  jó ötlet benne.

Szamuráj Európában: A 16 éves Maria Spanyolországban él szüleivel, kis öccsével, és a kezéért esedező, szoknyapecér Antonióval (mint egy színpadi komédiában). A vígjátékra inkább hajló történetben éppen hősnőnk gazdag barátnőjénél segít, mint szolgáló egy furcsa estélyen. Az estély díszvendégei ugyanis japán politikai tisztviselők, akiket szamurájok sorai követnek. Az európaiak szemében teljesen egyforma japánok között, azonban Mariának megakad a szeme egy fiún: Koujirou-n. A szamuráj legény valójában egy nagy hadúr fia, és pont a spanyol diplomáciai estén szándékoznak ellene merényletet elkövetni. Szerencsére a végzetesnek szánt döfést túléli, és pont Maria veszi a gondoskodó szárnyai alá, aki menthetetlenül beleszeret a nyelvét nem beszélő fiúba. Koujirout se hagyja hidegen az idegen lány szépsége, de szíve, és a bosszú Japánba hajtja. Közös kalandjuk ám nem ér véget olyan hamar, mint gondolják.

Vélemény: a történet egyszerű, nagy érzelmi hullámzások nincsenek benne, Maria olyan könnyen, és gyorsan megbocsájt kedvesének mindent, hogy ez néha túl egyszerűvé teszi a cselekményt. Az aranyos, komikus oldala erősebb inkább a mangának (nem is baj), bár szerintem 2 kötetbe azért lehetett volna sűríteni kicsit több érzelmet. Egyszeri olvasásnak jó volt, de a Hadashi de Bara wo Fume százszor jobb ennél a mangánál. Pozitívum: a szamuráj pasi, és persze Antonio is nagyon bishi! 🙂 A grafika is csinos a 2000-es kiadás dacára (előkelő ruhában Maria nagyon szép), főleg az tetszett, hogy Spanyolországban játszódott a sztori eleje, a szőlő hegyekkel, és utcákkal elég hangulat varázsló is lett.

Manga adatok: Japán cím: ホーム / 原乡; Angol cím: Home; Mangaka: Ueda Rinko; Terjedelem: 2 kötet (befejezett); Magazin: Margaret Magazine; Kiadó: Shueisha; Megjelenés éve: 2000 (befejezett); Műfaj: romantikus, dráma, történelmi, kaland; Célcsoport: shoujo

Link:  Wikipedia (mangaka); Baka-Updates Manga (manga); Anime News Network (mangaka); My Animelist (eng); MangaFox (manga); AnyManga (manga)

(Visited 50 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .