K-on!! (TV-sorozat; 2010)

K-on!! (TV-sorozat; 2010)
K-on!! (2. évad)

Rocker gót lili lányok örvendezzetek, hiszen kedvenc iskolai bandánk, az After School Tea Time visszatért áprilisban! Öt bolondos főhősnőnk, a horrortól irtózó loli Mio, a kottát még mindig nehezen olvasó, de a végletekig lelkes Yui, a milliomos édesség királynő Tsumugi, a féktelen Ritsu, és a fiatal kora ellenére rendkívül komolykodó Azusa visszatért! Apró poénjaiktól szem megint nem marad szárazon, ráadásul a klub mentora, Sawako-sensei megint nem kíméli a hardcore style imádóit. (K-on! 1. évad ismertetője itt olvasható.)

A zenélő banda négy oszlopos tagja, Mio, Yui, Ritsu, Tsumugi immár utolsó éves a középsuliban, és élvezik a nagyok kiváltságait. Derűs napjaikra a közelgő ballagás vet árnyékot, főleg, hogy a kawaii cicus Azusát kénytelenek lesznek egyedül hagyni. Így a szokásos klubtag toborzó körútjukat még nagyobb bedobással végzik, hogy gondoskodjanak utódokról.

Ráadásul a négy leányzó egy osztályba is kerül, Mio nagy-nagy megkönnyebbülésére, így a kis négyes fogat igazán kiélheti magát az utolsó hónapokban. És hogy édes kislányaink milyen kalandokat élnek át a közös zenélésnek hála, kiderül a későbbi részekben. ^^

Az alkotói gárda maradt a régi, így az animáció a megszokott szépségű, és igényű. Az openingben és az endigben kapunk új dalokat, de sajnos ezek most nem sikerültek olyan jól, mint az első évadban :(. Az ending sem olyan fülbe mászó, mint a „Don’t say lazy!” volt anno, sőt, a lányok karakterét is elvitték a gót lolitól, a punk rockerre. Ami tetszik az endingben kifejezetten, az Mio új sérója, nagyon dögös lett, főleg a beállásait tekintve, de mondjuk a többiek is nagyon csinik, csak kevesebb az önálló kép róluk. Az opening egyébként teljesen ugyanolyan jellegű, mint az első évadban volt, új jeleneteket nem nagyon tartalmazott.

Szóval, K-on! fanok felkészülni, eljött a második évad :), reméljük még több poénnal, és képtelen helyzettel gazdagodva 😀 fog minket megint csak a képernyő elé ragasztani, újabb 13 részen át.

Anime adatok:

  • Angol cím: K-ON!!
  • Japán cím: けいおん!!
  • Történet: kakifly
  • Rendezte: Hisako Yamada
  • Karakter design: Yukiko Horiguchi
  • Megjelenés éve: 2010. tavasz
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: vígjáték, zene, iskolai élet, kawaii lányok ^^
  • Zene: Hajime Hyakkoku
  • Opening: “GO! GO! MANIAC” ~ Aki Toyosaki, Yoko Hikasa, Minako Kotobuki, Satomi Satou
  • Ending: “Listen!!” ~ Aki Toyosaki, Yoko Hikasa, Minako Kotobuki, Satomi Satou
  • Stúdió: Kyoto Animation, TBS, TBC
  • Kapcsolódó oldalak: ANN (eng); AniDB.net (eng); AnimeNfo (eng); Hivatalos honlap (japán); Wikipédia (eng); Wikipédia (hun)

 

(Visited 94 times, 1 visits today)

2 thoughts on “K-on!! (TV-sorozat; 2010)

  1. yo!
    Nem tudsz esetlen olyan magyar fordítócsoportról aki esetleg fordítja ezt az évadot is?
    az első az nagyon tetszett, egyik kedvencem^^ nézném már ezt is, csak nincs kedvem angollal belekezdeni(pedig értenémXD)…

  2. Szia ^^!
    Huh nem tudok segíteni, ha Anime Addictson ha rákeresel a keresőben, lehet h kiad hozzá magyar feliratot. (Én mindent angollal nézek, kivéve egy-kettőt úgyhogy fogalmam sincs nagyon a magyar fordítói csapatok munkáiról XD.) De tény, hogy néha jobb a magyar :D.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .