Working!! (TV-sorozat; 2010)

Working!! (TV-sorozat; 2010)
Working!!

Kliséktől hemzsegő új sorozatok közül, itt egy újabb kapás a Working!! személyében. A főhősünk, Takanashi Souta, egy 16 éves, felső középiskolás fiú. Egyik nap az utcán „felszedi” egy pöttöm leányzó, Taneshima Popura. A lány tipikus moe karakter, a legtöbben általános iskolásnak nézik, így főhősünk is egyből arra gondol, hogy egy eltévedt kislánnyal van dolga. Ám furcsa nevű főhősnőnk kinézete ellenére 17. életévét tapossa. És nem is pasizás terhe alatt szólította meg átlagos fiúcskánkat, hanem a munkaerő piac bővítésének szent céljából. Ugyanis az étterem, ahol dolgozik, kóros emberhiánnyal küzd. A meglepő nem is az, hogy Souta-kun egyből igent mond az állásajánlatra, hanem maga az ok amiért tette: Souta-kun ugyanis a végletekig szereti a cuki, kawaii, ennivalóan édes dolgokat. Így Popura-chan személye maga volt a meggyőző érv. Az hokkaidói családi étteremben így már előre sejthető, hogy nem éppen normális tagok dolgoznak.

Először is maga a menedzser, Shirafuji Kyouko, csendes, holt nyugodt,  nem törődöm figura, csak az erőszakos vendégek hozzák ki  a sodrából, és még erőszakot is szívesen használ velük szemben. Rendkívül érzékeny, ha a koráról faggatják (28 éves), és az ártatlan áldozat, ha netántán kétes megjegyzést tett éredt korára, kegyetlen rabszolga munkát vet ki a bűnösre.

Inami Miharu-chan, egy Orihime klón (Bleach), kisebb mell bőséggel, s androfóbiával (írtózik a férfiaktól) megáldva. „Betegségének” hátránya, hogy minden férfit a földbe döngöl első látásra, és ezt a kellemes tortúrát Souta-kun sem ússza meg.

Todoroki Yachiyo, a tipikus csupa bűbáj leányzó, aki csinos szoknyája mellett egy katanát hurcibál mindig magával. Felmenői ugyanis igazi kard kovácsok voltak. Ám ha kihúzod nála a gyufát, könnyen kard élre hány:).

Satou Jun -kun (hála az égnek fiúk is vannak egy páran) egy séf, aki  az étterem konyhájában dolgozgat. Souta-kunnal nem igen rokonszenvez, és gyakran csípős megjegyzéseket tesz rá.

Souma Hiroomi-kun, még egy séf, aki a konyhában tevénykedik, ő barátságosabb figura, mint Jun-kun.

A történet ezek körül a szereplők körül kavarog, hol bolondoznak, hol hétköznapi pillanataikat csíphetjük el. A sztori egy négy paneles manga sorozatként debütált 2005 januárjában, a Square Enix kiadótól. A történet Karino Takatsu kreálmánya, és a manga egész jó népszerűségnek örvend hazájában. Eddig hét kötete jelent meg a Young Gangan magazinban.

Az anime adaptáció talán megint csak 13 részes lesz, az A-1 Pictures készíti az animációját, ami egész átlagosra sikerült, nem lehet rá mondani, hogy kifejezetten szép, vagy ronda, inkább olyan elmegy kategória. A rendező Yoshimasa Hiraike, aki pl.: a Kaleido Start jegyzi, illetve a Solty Reit-t. A karalter dizájn Shingo Adachi műve, aki kulcs animátor volt a Shuffle, a Negima! sorozat openingjében. Aki szereti a kicsit hétköznapi, poénos animéket, annak kikapcsolódásnak jól jöhet, egy-egy unalmas órában, de nem kell tőle semmi eget rengetőt várni.

Anime adatok:

  • Angol cím: Working!!
  • Japán cím: ワーキング
  • Történet: Karino Takatsu
  • Rendezte: Yoshimasa Hiraike
  • Karakter design: Shingo Adachi
  • Megjelenés éve: 2010. tavasz
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13? epizód
  • Műfaj: hétköznapi történet, moe, vígjáték, munkahely
  • Opening: „SOMEONE ELSE” by Kana Asumi, Saki Fujita and Eri Kitamura
  • Ending: „Go to Heart Edge (ハートのエッジに挑もう)” by Jun Fukuyama, Daisuke Ono and Hiroshi Kamiya
  • Stúdió: A-1 Pictures Inc
  • Kapcsolódó oldalak: ANN (eng); AniDB.net (eng); AnimeNfo (eng); Hivatalos honlap (japán); Wikipédia (eng); MangaFox.com (online fejezetek angolul); Anime Addicts (manga ismertető magyarul)
(Visited 36 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .