Kara no Kyoukai ~ Satsujin Kosatsu (movie part 2.)

Kara no Kyoukai ~ Satsujin Kosatsu (movie part 2.)

A Kara no Kyoukai movie 2. részével van dolgunk. Az animáció hozza az elsõ rész színvonalát, de a történet immár mozgalmasabb. Az elõzetes keltette kíváncsiság nem volt alaptalan. Most meg tudhatjuk, hogy Kokutó és Shinji hogyan is ismerketek meg.

1995. január. Kokuto fehér hóesésben épp hazafelé tart, mikor a hídon megpillant egy gyönyörû kimonóba öltözött lányt. A titokzatos lány körül fényes fény képez aurát, s a távolba mereng. Shinji csak áll, s gyönyörködik a szépségben. Majd egyszer csak ráköszön. A lány felé fordul, és szomorú szemeit rá emeli, majd lágyan rámosolyog.

Tanévkezdés. Kokuto az iskolai megnyitón megpillantja a tömeg között a korábban látott lányt. Utána siet, és próbálja leszólítani. Majd mikor találkoznak, ráköszön, mint ismerõsére. A lány azonban teljsen idegenként bánik vele, egyáltalán nem emlékszik rá, hogy találkoztak volna. A lány neve Shiki, és Kokuto osztályába kerül.
Kokuto szülõvárosának békéjét rejtélyes gyilkosságok zavarják meg. Férfiak, nõk esnek áldozatul a sorozatgyilkosnak esténként, aki szörnyû kegyetlenséggel, szószerint felkoncolja õket. Egyik este Shikit látjuk, amint sétálgat a városban. Késõbb valaki az egyik sikátorban félve menekül egy alak elõl, míg egy kamion halálra nem gázolja. Majd Shiki lép a holttest felé, de mintha nem is õ lenne… Kezét az áldozat körül terjengõ vértócsába mártja, majd a véres kezével kifesti ajkát… A szája sarkában démoni mosoly húzódik…

Kotuko egyre inkább érdeklõdik Shiki iránt. Elõször csak, mint barát, majd egyre inkább úgy tûnik, hogy bele is szeret. Shiki ugyan teljesen elszigetelten él az osztályban, hideg, nem beszél senkivel, mégis Kotuko mindig leül vele beszélgetni, sõt együtt is ebédelnek a tetõtéren. Kotukón kívûl ám mindenki fél a lánytól és furcsának tartják. Kokutó mégis kedvesnek, és aranyosnak látja. Ahogy egyre közelebb kerül a lányhoz, egyre furcsább dolgok derülnek ki róla. Shiki egy gazdag család másodszülöttje, és egy régi házban élnek. Rengeteg szolgáló lesi minden kívánságát, ám õ nem boldog. Kotukónak ráadásul elmondja legféltettebb titkát: valójában két személyisége van. A testben él Shiki, a zárkózott lány, és Shiki a férfi. A két személyiség ugyan egymásra van utalva, de az útóbbi idõben nincs köztük összhang. Shiki mindig is gyûlölte az embereket, és mivel csak ezt az érzelmet ismeri, ezt tudja mások felé is mutatni…ráadásul gyõlöli másik személyiségét is, s minden éjjel meg akarja ölni…

Kokutónak az egyik rokona rendõrnyomozó, aki mindig beszámol neki a gyilkossági sorozatokról. Két érdekes dolgot is találtak eddig a tett helyszínén a nyomozók: Kokutó iskolájának jelvényét, és az egyik áldozatnál a gyilkosra utaló DNS-t, amit valószínûleg a gyilkos hagyott ott sérülése után.

Kotuko végül nem bír magával, hiszen Shiki szemtõl szemben megfenyegeti, hogy még a végén megöli, ha ennyire beleavatkozik az életébe. Kokutó azonban a végsõkig bízik a lányban, és elhatározza, hogy megfigyeli esténként a házát, hogy ezzel is bizonyítsa magának, nem õ a gyilkos. Ám egy szörnyû alkalommal Shikit pillantja meg egy tetem mellett. Az áldozat fejét levágták, nyakából véresõt idézve spriccel a vér. A lány mosolyog, majd Kotukó felé fordul, és elindul fel. Kotukó elveszíti az eszméletét. Kotukó késõbb magához tér a rendõrörsön, de nem vallja be a, hogy látott valakit a gyilkosság helyszínén. Továbbra is bízik Shikiben, és továbbra is a lány háza elõtt tölti estéit…

Shiki idegesen áll minden egyes este az ajtajánál és figyeli, hogy Kotukó mit csinál odakint. Egyik este Kotukó épp hazafele tartana, amikor Shiki vörös kimonóban megjelenik elõtte a zuhogó esõben… A lány furcsán mozog, és egy szót sem szól. Kotukó már késõn veszi észre a penge villanását, majd éles fájdalom hasít a karjába. Vörös vére a földre csepeg. Jeges félelem szorítja össze a szívét a felismerés következtében: Shiki meg akarja ölni… Menekülni próbál, ám üldözõje harcedzett, gyors. Végül összerogy az úton. Shiki utoléri, ráveti magát, és a torkának szorítja a kést. Majd hangosan kiáltja Kotuko nevét. Kotuko utolsó leheletével is azt mondja: „Nem akarok meghalni…”. Erre Shiki válasza: „Meg foglak ölni.” És Shiki arcán könny csorog végig… Majd mindent elborít a sötétség, és már csak egy rohanó autó fékcsigorgása töri meg a gyilkos csendet.

Anime adatok:

  • Angol cím: Garden of sinners (movie part 2.)
  • Japán cím: Kara no Kyoukai ~ Satsujin Kosatsu
  • Írta/Történet: Kinoko Nasu
  • Rendezte: Takuya Nonaka
  • Zene: Yuki Kajiura
  • Karakter design: Takuro Takahashi, Tomonori Sudou
  • Megjelenés éve: 2007
  • Típus: movie
  • Terjedelem: 7 epizód
  • Mûfaj: természetfeletti, fantasy, filozófiai, horror
  • Stúdió: Type-Moon, ufotable, Aniplec, Notes, Kodansha
  • Ending theme: „Kimi ga Hikari ni Kaete yuku” ~ Kalafina
(Visited 114 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .