Laura Joh Rowland: A gyilkos érintés (2005)

Laura Joh Rowland: A gyilkos érintés (2005)

A gyilkos érintés (2005)

Szanó újabb magasabb rangra emelkedett az Illatos kimonó című könyvben, a sorozat előző kötetében. A két hatalomért vetélkető klán, Janagiszava (a sógun szeretője) és Macuadira (a sógun unokatestvére) vezetésével zajlott, mely harcban Szanó mindvégig pártatlan maradt, és immár a sógun helyettesévé léptették elő, azaz a kancellárrá. A harcból Macudaira nagyúr került ki győztesen, aki nem épp tiszta módszerekkel tisztítgatta meg a kormányt Janagiszava híveitől. Janagiszavát pedig a száműzöttek szigetére küldték.

Azonban a még mindig nem stabil rendszert, a zavargásoktól zűrzavaros főváros ingatag békéjét egy sorozatgyilkosság zavarja meg. A Macuidara nagyúr által hatalomra jutatott szövetségesei közül váratlanul, mindenféle megnagyarázhatatlan ok nélkül halnak meg. A mecuke kémrendszerének vezetője is így jut a túlvilágra egy ló verseny közben. Macuidara nagyúr nem bírja tovább, és utasítja Szanót, hogy nyomozza ki, a feltételezett gyilkosságok mögött rejlő tetteseket.

Szanó rögtön is lecsap a lehetőségre, hiszen kincstárnoki teendői mellett vissza vágyik a múltbéli nyomozásokkal teli, gondtalan időkre. Neki is lát a munkának, de szembe kell néznie azzal a fenyegetéssel, hogy nyomozásának sikere dönti el a kormányon belüli harcokat, hiszen Macuidara mindenképp a megmaradt Janagiszava hívekben látja a felelősöket. Így egyértelmű, hogy milyen irányba szeretné a nyomozást terelni. Emellett Szanó kénytelen igénybe venni beteg, régi barátja, Hirata-szan segítségét, ki átvette Szanó helyét, mint szószakan-szama.

Hirata ám súlyos sérülést szerzett az előző nyomozás alkalmával, mely ronccsá tette. Szanónak nem elég, hogy miatta és a nyomozás kimenetele miatt is agódnia kell, mert ott van még a mindig is lelkes felesége, Reiko-szan. Reiko is kap egy bűnügyet, édesapja Ueda bíró jóvoltából. Egy Jugao nevű lány meggyilkolta családját. Ám a lány és családja számkivetett, így nagyon kényes az ő helyzetük, hiszen a társadalom lenézését élvezik. Ueda bíró, és Reiko sem biztos azonban a lány bűnösségében, ezért Reiko meg próbál fényt deríteni arra, hogy mi is történhetett valójában. Nyomozása során ám váratlan tényekre derül fény.

Vele párhuzamosan Szanó kutatása még nehezebb, hiszen Ito doktor segítségével megállapította a mecuke főnök halálának okát: a gyilkos érintés végzett vele. Erre a gyilkos ujjlenyomata, és az áldozat szokatlan halála vezette rá őket. Már csak az a kérdés, hogy mikor, hol, és legfőképp ki érinthette meg az áldozatot halála előtti 3 nap valamelyikén. Szanónak eddigi legnehezebb feladattal kel megbírkóznia, hiszen rengeteg helyen járt az áldozat ez idő alatt, és több 100 ember is kapcsolatba kerülhetett vele. Vajon sikerrel jár nyomozása során? Vagy a nagy felemelkedés után a bukás vár rá? Aki elolvassa, ismét végig izgulhatja a váratlan fordulatokkal telített újabb kötetet.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .