Animekritika videoverseny 2019 ősz: Shōnen és Isekai animék

Szereted véleményedet szavakba önteni? Vagy akár élénk szócsatákba bonyolódva kifejteni azt a haverjaid körében? És emellett ráadásul imádod az animéket? Akkor most kedvedre pattogtathatod a bagólesődet. 🙂  

Vesd bele magad idei animekritika videoversenyünkbe – hálás a felkínált téma (shōnen és isekai animék) és alkoss valamit, amivel nemcsak véleményedet, személyiségedet, hanem szórakoztató oldaladat is megvillantod a zsűri, valamint a Mondo magazin és a MondoCon nagyközönsége előtt! 

Mi is a téma?

Shōnen és isekai animék – A shōnen műfajt nem kell bemutatni. Mióta Magyarországot is meghódította az animék világa, SonGokutól kezdve, Narutón át egészen a Bleachig, shōnen animék sokasága ejtette rabul szívünket mind a mai napig. 

No de, mi a helyzet az isekai animékkel? 

Az új zsánerrel, ami Japánban jelenleg is a toppon van, és mostanság nincs olyan animés szezon, hogy legalább egy isekai anime ne vonuljon fel benne. De mi is ez az isekai? Mennyiben más vagy éppen hasonló a shōnen animék műfajához? Ha imádod mindkét zsánert, neked mik a top kedvenc animéid, amik ide tartoznak és miért? 

Minderről készíthetsz videót idei animekritika videoversenyünkre!

Tehát, jöhet:

  • shōnen vs isekai animék összehasonlítása
  • mindenidők legjobb shōnen animéje/animéi
  • mindenidők legjobb isekai animéje/animéi
  • animék, amik egyszerre shōnen és egyszerre isekai alkotások

Bemutathatsz egy, vagy akár több animét is, de a lényeg, hogy ezekre keressük a választ:

  • mi a shōnen?
  • mi az isekai?
  • mik a shōnen és az isekai jellemzői?

Előveheted kreatív oldaladat, és készíthetsz paródiát, animebemutatót, top animés posztot… lepj meg minket! Ez itten a lényeg! 🙂

Mit kell csinálnod?

Készíts egy videót a megadott téma alapján. Nagyon-nagyon szigorúan véve maximum 10 perces terjedelemben – szeretünk nézni és hallgatni, de a lényeget el kell tudnod mondani kevesebb, mint 10 percben! Hogy miként érdemes a videódat elkészíteni, erről írtunk egy nagyon átfogó posztot már, amit itt meg is tekinthetsz. Ám íme még néhány fontosabb tipp:

  • 5-10 másodperces jelenet szabály: ha konkrét anime/film jelenetet mutatsz, vágj sűrűn! A YouTube sajnos az 5-10 másodpercnél hosszabb jelenetek miatt letilthatja a videódat!
  • 5-10 másodperces zenék használata: ha zenét teszel a videód alá, ügyelj arra, hogy végig beszélj, és a szünetekben ne sokáig hallatszódjon a muzsika! Vagy ha hosszúra akarod nyújtani a dalt, akkor válassz olyat, ami NEM esik szerzői jogi védelem alá. Pl. használd a YouTube ingyenes zene számait!
  • maximum 10 perc hosszú videót küldj be: szeretünk Téged nézni és hallgatni, de egy videó akkor jó, ha tömör és frappáns. Nem kell kisregényt felmondanod. 

Ha videód készítésével kapcsolatban van bármilyen kérdésed, akkor küldd el azt a garaitimi88[kukac]gmail[pont]com email címre.

Hogyan választjuk ki a legjobbakat?

Véleményformálás és videokészítés terén igazi veterán zsűrit állítottunk össze (a nevüket hamarosan felfedjük előttetek!), a lényeg, hogy animés körökben ismert kritikusokat, kik inkább tollat pengetve szájkaratéznak, illetve, rutinos videoszerkesztőket hívtunk meg a zsűribe. Ők fogják kiválasztani a zsűri kedvencét, de nem kell aggódni, mert lesz közönség kedvence is!

Milyen nyereményekre számíthatsz?

  • Helyezettenként egy-egy páros belépőjegyre az Őszi MondoCon 2019-re 
  • Helyezettenként egy-egy egyéves Mondo magazin előfizetésre 
  • A zsűri kedvencét levetítjük majd az Őszi MondoCon 2019-en a szombat deles animés kerekasztal programján belül

Határidők és jelentkezés menete

  • A versenyre jelentkezés határideje: 2019. október 13. (vasárnap) éjfél
  • Pályaművedet az alábbi űrlap kitöltésével juttasd el hozzánk: https://forms.gle/2e2g833kDv4ezwta6 
  • Közönségszavazás ideje: 2019. október 14-18. éjfélig
  • Eredményhirdetés: 2019. október 19. (szombat) este 8 óra

Ha bármilyen kérdésed van, írj a garaitimi88[kukac]gmail[pont]com email címre.

Csapó, kész, jó forgatást! Jelentkezz a versenyre, ha kedvet kaptál hozzá! 🙂

(Visited 549 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .