Anime Addicts-os hírem: Fuse Teppō Musume no Torimonochō (mozifilm; 2012)

Fuse Teppō Musume no Torimonochō (anime mozifilm; 2012)

Fuse Teppō Musume no Torimonochō (anime mozifilm; 2012)
Fuse Teppō Musume no Torimonochō (mozi; 2012)

Ritka sikerek egyike, amikor egy light novel írónak megadatik a lehetőség, hogy kitörjön e műfaj keretei közül, és önálló regényeivel már Naoki díjas íróként szerezzen hírnevet magának. Ezt igen rövid idő alatt Sakuraba Kazuki (1971-) el is érte. Őt a detektív lányos, misztikusan aranyos Gosick light novelek szerzőjeként ismerhetik többen, na de idén jön egy nem is akármilyen anime adaptáció egyik kisregényéből. Ez a Fuse Teppō Musume no Torimonochō (Fuse: A Gun Girl’s Detective Story) című anime film, ami 2012 októberében kerül be a japán mozikba.

Egy klasszikus történet új formában

Sakuraba Kazuki történetét egy klasszikus, bushidóra és buddhista filozófiára épülő japán regényből merítette, ami eddig több anime feldolgozást is kapott. Ez a Bakin Kyokutei (1767-1848) által 28 évig írt monumentális regény-sorozat, a 106 kötetből álló Nansō Satomi Hakkenden (The Eight Dog Chronicles). A történet főszereplői a Satomi klánt szolgáló nyolc szamuráj, akik a Sengoku korszakban, az 1400-as években éltek. Azonban e szamurájok egy természetfeletti lénytől származnak, és a hűség és lojalitás jegyében születnek mindig újjá. Későbbi leszármazottjaik az Edo korba (1603-1868) kerülnek féltestvérekként, de démoni erők mindig megakadályozzák az egyesülésüket. A nyolc szamuráj pedig egy Fuse nevű hercegnő kutyájának, Yatsufusának a leszármazottja. (E történet korábbi anime feldolgozásai közé tartozik a szamurájos akcióval teli, véres fantasy sztori, a The Hakkenden OVA 1990-ből, amit később, már női főszereplővel követett egy 26 részes, sci-fi anime-sorozat 1999-ben, Shin Hakkenden címen. Az eddig megjelent anime feldolgozások közül, az októberben premier vetítésre kerülő változat lesz az első egész estés film. Természetesen az animációs formán túl, élőszereplős filmek sorát termelte ki ez a történet, a manga változatokról nem is beszélve, plusz még videojátékot is ihletett a szamuráj harccal teli eposz.)

A 2012-es filmről

Sakuraba ezt a koncepciót egy romantikus hangulatú dráma keretébe ültette át, megtűzdelve egy érdekes kalandtörténet pikantériájával. A Fuse Gansaku: Satomi Hakkenden című regényében egy Hamaji nevű lány a főszereplő, aki picur termete ellenére egy vérbeli vadász. Félig kutya, félig ember hibrideket üldöz, amelyeknek Fuse a nevük (mint az eredeti regény nyolc szamurája). A lány éppen bátyjához érkezik egy újabb vadászat miatt, ahol  újraéled a Satomi családot és a nyolc szamurájt övező tragikus, megtorlással teli karma.

A Sakuraba regénye nyomán készülő anime filmet Miyaji Masayuki (Xam’d: Lost Memories) fogja rendezni, Okōchi Ichiro (Code Geass: Lelouch of the Rebellion) forgatókönyvírói koordinálása mellett. A karakterdizájner Okama (Evangelion remake filmek) és Hashimoto Seiichi (Xam’d: Lost Memories) lesznek, míg a zeneszerző Oshima Michiru (első Fullmetal Alchemist anime) lesz. A filmhez készült 48 másodperces mini előzetes április vége óta tekinthető meg You Tube-on.

Felhasznált források: ANN, Japanator, Az anime hivatalos honlapja, Animekon, Wikipedia

(Visited 123 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .