Sōsei no Aquarion / Genesis of Aquarion (OVA + mozifilm; 2007)

Sōsei no Aquarion / Genesis of Aquarion (OVA + mozifilm; 2007)

Sōsei no Aquarion / Genesis of Aquarion (OVA + mozifilm; 2007)
Sōsei no Aquarion / Genesis of Aquarion (2007)

A TV-sorozat utánra kis újító kivonat a Genesis of Aquarionhoz készített két részes OVA, és az őket kombináló mozifilm változat. Itt megint csak egy Escaflowne mozi hasonlattal példálóznék. Ez alapján az eredeti sorozat fő körítése megmaradt, de teljesen más felállást és konklúziót is kaptunk. Az animáció látványosan mesteribb, a drámai szálak és a reinkarnációk múltja is sokkal kidolgozottabb, de hát döntse el ki-ki maga, hogy melyik jön be jobban neki. Nekem tetszett ez a 2007-es alternatív változat is, ugyanúgy, mint az Escaflownénél a remake mozifilm.

Ki az áruló: Silvia vagy Reika?

Az Árny Angyalok továbbra is halállal fenyegetik a Földet, de az ősi fegyver, Aquarion, még hiányzik ahhoz, hogy az emberek érdemben felvegyék ellenük a harcot. A Deava nevű szervezetnél ekkor ismerjük meg Silviát (Kakazu Yumi), aki éppen elveszítette bátyját, Siriust egy csatában (szomorú, hogy kilövik a legjobb sorozatbeli szereplőt rögtön az elején, de nem rossz átírás). A lány bosszúra szomjazva veti magát bele a csatákba, míg társai gyanakvása egyre csak növekszik az irányába: Silvia talán áruló lesz? Hiszen nemesi családjának vérvonala hordozza a legendás angyal-harcos Apollonius örökségét. De ha a bátyja meghalt, akkor Silvia talán nem a megmentő leszármazottja? Ezt tovább erősítik harcos társának, Reikának (Kobayashi Sanae) a látomásai. A lány Silviát egy Scorpios nevű varázslóként látja vízióiban, aki felelős Apollonius haláláért. A helyzet tovább romlik, amikor megtalálják Apollonius tényleges reinkarnációját Apollót (Terashima Takuma). Silvia kétségek között gyötrődik, míg  az Apollonius után sóvárgó angyal, Tōma (Morikawa Toshiyuki) manipulálni kezdi a háttérből az érzelmi válságba süllyedt fiatalokat. 

TV vs Mozifilm & OVA, van-e különbség?

A tv-sorozat könnyedebb hangvételével izgalmasabb néznivaló volt, plusz, ez a Reikás kavarás nem igazán jött be, de alapjaiban tetszett az egész. Az OVA verzió a Wings of Betrayal és a Wings of Glory című, kétszer 50 perces epizódból áll, míg a mozifilm e kettőt ötvözi, sőt, egészíti ki plusz jelenetekkel körülbelül 119 percben. A plusz jelenetek a film elején érvényesülnek, ahol a tv-sorozathoz kapunk egy mini vicc maratont tökéletes fanservice-szel (ergo meztelen lányokkal és fiúkkal), így a régi hangulat kel életre, majd a későbbiekben is történik pár variáció, de alapjaiban véve a fő cselekmény marad az OVA-ból ismert. Az animáció rettentően gyönyörű, és a mozifilmben plusz akkord, hogy a főszereplők még el is éneklik a sorozat egyik főcímdalát (talán a második opening volt, ha jól emlékszem). Silvia karaktere itt még jobban megfogott, mint a sorozatban. Apollo maradt a régi tökös gyerek, Reika kicsit nyávogós lett, de hát nem lehet minden tökéletes. Ha nem ismerném a sorozatot, kicsit összecsapott érzésem lenne a történettel kapcsolatban, de kárpótolnak a szentimentális pillanatok, amikből azért lehetett volna több is Apollo és Silvia között. Egyébként a természettel kapcsolatos emberi harmóniát itt még jobban kidomborítják, amik a gyönyörű virágos tájképeken igazán átütnek, kontrasztként pedig igen durva a pusztítások, embereket és állatokat irtó támadások sora. (Jah, egyébként Apollo gyerekkora is teljesen megváltozott, például Baron itt nem szerepel.) Összegezve jó kis film és OVA, igazán hangulatos, és kicsit még lehet rajtuk élvezkedni a sorozat kivégzése után, hiszen a zenei színvonal is maradt a régi, no meg a rendező személye sem változott.

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=252]
Anime adatok
  • Japán cím: 創星のアクエリオン -裏切りの翼- (劇場版アクエリオン -壱発逆転篇-)
  • Angol cím: Genesis of Aquarion OVA (Aquarion Movie: Ippatsu Gyakuten Hen)
  • Rendezte: Kawamori Shoji
  • Eredeti történet: Kawamori Shoji
  • Eredeti karakterdizájn:  Kaneda Eiji
  • Karakterdizájn: Fujikawa Futoshi
  • Zene: Kanno Yōko, Hogari Hisaaki
  • Megjelenés: 2007
  • Típus: OVA (movie)
  • Terjedelem: 2×50 perc (116 perc a mozi)
  • Műfaj: romantikus, shōnen, akció, fantasy, vígjáték, sci-fi
  • Stúdió: Satelight
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  MyAnimelist (eng); AnimeNfo (eng); Wikipedia (eng); Hivatalos honlap (jp); AnimeAddicts (hun); AoiAnime (hun)
(Visited 103 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .