Giant Killing! (TV-sorozat; 2010)

Giant Killing! (TV-sorozat; 2010)
Giant Killing!

Sport animékhez nem nagyon volt szerencsém eddig, csak kislányként a Mila, a szupersztárt láttam (röplabda harc lányok között), meg hallani lehet nagy foci animékről, mint a Captain Tsubasa (ez talán a legismertebb sorozat a sportos animék közül).

A Studio Deen (Shion no Ou, Fullmoon wo Sagashite, Twilight Q) jóvoltából köszönthetjük a Giant Killinget, melyben az ETU (East Tokyo Unit) – Japán foci csapatának küzdelmét követhetjük nyomon. A csapat évekig Japán első osztályú foci csapata volt, ám őket is utol érte a recesszió: a sztár csatárok átigazoltak külföldi ligákhoz, a játékosok elvesztették örömüket a közös meccsekben, és sorozatban 5 meccsen meg is verték őket. Jelenleg a legmélyebbre süllyedtek a rivális csapatokkal ellentétben. Ám utolsó reménysugárként érkezik hozzájuk egy új edző, a világhírű Takeshi Tatsumi. A 30-as évei közepén járó, egykori sztár focista, Angliában alapozta meg hírnevét, előtte pedig hazai pályán nyomult, és az ETU-ban kezdte pályafutását. Mivel átigazolt másik csapathoz (fénykorában), az ETU rajongói nem nagyon örülnek a visszatértének (nagy árulónak kiáltották ki, furcsa edzési tervéről, és szokásairól nem is beszélve).

Mint várható, Tatsumi fenekestül felforgatja az ETU életét, mellette a humor és a komédia is felcsillan, a csapattagok közötti barátság, közös küzdelem összetartást erősítő érzéséről nem is beszélve.

A Giant Killing! eredetileg egy 2007-ben indult képregénysorozat, mely eddig 13 kötettel jelent meg a Morning magazinban (Kodansha kiadótól). A történetet Tsunamoto Masaya írta, és Tsujitomo rajzolta. Az anime adaptáció egyenlőre 13 részesnek ígérkezik, a karakter dizájn pedig követi az eredeti manga változatot. Amit nagyon jó pozitívumként emelnék ki, az az opening animációja, nagyon pörgösre kreálták, illetve a tömegjelentek igazán életszerű hatásúak. A karakterek nekem nem tetszenek a rajzolásukat tekintve, de animálva kiválóan vannak.Aki szereti a sportot, a focit és a megmérettetéseket, azoknak biztos bejön majd.

Adatok

  • Japán cím: ジャイアントキリング
  • Angol cím: Giant Killing
  • Történet: Masaya Tsunamoto, Tsujitomo (rajz)
  • Rendezte: Yuu Kou
  • Karakter design: Tetsuya Kumatani
  • Megjelenés éve: 2010. április
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód?
  • Műfaj: sport, seinen, football, tournament
  • Stúdió: NHK, Studió Deen
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng), Hivatalos honlap (japán), Wikipedia (japán), Baka-Updates (eng)

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .