Katanagatari (Tv-sorozat, 2010)

Katanagatari (Tv-sorozat, 2010)

Ennél a téli seasonnál már csak a tavaszi lesz érdekesebb, mivel rengeteg jó adaptáció fog indulni pl.: Vas ember anime, vagy a Bones újabb sci-fi-vel nyit, illetve a Madhouse is beújít.

De azért a téli seasonnál maradva, januárban még egy jó kis sorozat indult a Katanagatari személyében. A Katanagatari megint csak light novelként futott 2007-ben. Az eredeti történetet Nisio Isin írta és Take illusztrálta, valamint a Kodansha jóvoltából került kiadásra. Az anime adaptáció a White Fox (pl.: Tears to Tiara) stúdiójából startolt. A sorozat részei havonta jelennek meg, 12 epizód lesz a terjedelmmel, epizódonként pedig 1 teljes óra játékidőt élvezhetünk.

Az anime sorozatot Keitaro Motonaga rendezi )korábbi rendezései: Ah My Buddha, Akane-Iro ni Somaru Sora, Lovedol ~ Lovely idol, Malice@Doll, School Days, Phantom the Animation, Tayutama -Kiss on my Deity. A zenét Taku Iwasaki (pl.: Black Cat, Getbackers, R.O.D., Gurren Lagann, Kuroshitsuji, Witch Hunter Robin), a karakter dizájnt Tsuyoshi Kawada készíti (pl.: Honey and Clover II, Gits movie 1.). A zene nagyon hangulatos, az op és ed is jó választás, az ez alatt látható animáció is szép.

Történet: Az edó korban (1603-1868) játszódó történet főhőse Yasuri Shichika, aki a 7. mestere a Kyotou-ryuu nevű harcművészeti stílusnak, melyet kard nélküli stílusként is emlegetnek. Eddigi életét egy lakatlan szigeten töltötte kis húgával, Nanamival. Egy nap azonban betoppan életébe a sógunátus stratégája, Togame-chan. A lánynak össze kell gyűjtenie a 12 híres kardot, melyet a messze földön ismert Shikizaki Kiki készített. A kardok veszélyesebbnél veszélyesebb szamurájokhoz, nindzsákhoz kerültek, és aki birtokolja mind a 12-őt, az legyőzhetetlen lesz. E küldetéséhez kéri Shichika segítségét, hogy a lány testőreként, és a kardokat védelmezve segítse célja elérését. A fiú beleegyezik, és ezzel veszi kezdetét két főhősünk közös utazása.

Mivel Shichika a nagy, modern világtól elzárva élt, ezért nemcsak megjelenésében, hanem viselkedésében is feltűnő jelenség. A két láb magas, emberfeletti erővel bíró melák, mindent szó szerint ért, és számtalanszor hangoztatja, hogy szerelemből segíti Togema küldetését, ami kellően megdobogtatja főhősnőnk szívét. Ugyan a srácnak helyén a szíve, elég butuska, legalább is Togema annak tekinti. Ezzel szemben a nagy stratéga leányzó sokszor rászorul a fiú segítségére, hiszen egyáltalán nem jártas a harcművészetekben, csak a szája nagy. Togema emellett hosszú és unalmas szóáradatot képes rázúdítani a fiúra, aki ezeket vagy félre érti, vagy szó szerint veszi. A komikus pillanatok mindig egymás hegyét-hátát érik, a lökött ellenfelekről nem is beszélve. A színfalak mögött azonban egy fájdalmas gyemekkori emlék is meghúzódik Togema múltjában, ami majd tovább bonyolítja a történetet.

Az animáció szép és igényes, de viszonylag egyszerű és a karakterek nagy gomb szemei elsőre zavaróak lehetnek. Az erős és élénk színek uralkodnak a sorozatban.

Összegzés: Aki egy humoros, aranyos szeremi szállal átszőtt harcművészeti pózokkal teli sorozatra vágyik, annak jó választás lehet a Katanagatari.

Anime adatok:

  • Japán cím: Katanagatari
  • Angol cím: Sword Story
  • Írta/Történet: Nisi Oisin
  • Rendezte: Keitaro Motonaga
  • Eredeti karakter dizájn: Take
  • Karakter design: Tsuyoshi Kawada
  • Megjelenés éve: 2010. január
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód (12×1 óra)
  • Zene: Taku Iwasaki
  • Műfaj: akció, történelmi, vígjáték, romantika, fantasy, kaland, harcművészet, szamurájok
  • Stúdió: White Fox, Studio Pinewood
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), Official site (jap), AnimeNfo (eng)
(Visited 95 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .