Shōnen anime egy shōjo mangából. Soredemo Sekai wa Utsukushii 01. ep

Az első 10 percét halálra untam, de a világa megtetszett. Sőt, ahogy utánaolvastam az eredeti műnek, még inkább megtetszett. A Soredemo Sekai wa Utsukushii egy ritka shōjo manga a maga nemében, ami a fantasy-val és a kalanddal feltuningolt világában az európai történelmi korokat idézi meg, különösen XIV. Lajosra, a Napkirályra utal, de ez inkább mutogatás, mint tényleges elem a sztoriban. Plusz, olyan, mintha fogták volna a Kuroshitsuji franchise arrogáns nemes ifját, betették volna ide királynak, de azért a szigorú komornyikját sem hagyták otthon! A különbség, hogy a kisfiú most nem a komornyikkal kavar, hanem egy tűzről pattant hercegnővel, aki mintha egy Ghibli animéből lépett volna ki. Ez a párosítás egyelőre nem tűnik rossznak, sőt! E különleges manga animeadaptációjának az első epizódja ezért szórakoztató, aranyos, bájos, vicces és kalandos volt. Csak egy bajom támadt vele: túlshōnenizálták az egészet!

Az eső hercegnője a pimasz Napkirály udvarában

Soredemo Sekai wa Utsukushii (anime, 2014)
Soredemo Sekai wa Utsukushii (anime, 2014)

Remercier Nike (Maeda Rena) az eső birodalmának egyik vadóc hercegnője, aki egy kő-papír-olló játékban veszít nővéreivel szemben. E gyermekjátéknak a tétje igen nagy, mivel vesztesként a világot bekebelező Napkirálynak lesz a menyasszony-jelöltje. (Megjegyzés: ez egy jópofa vígjáték!) Ennek politikai, gazdasági okai is vannak a király pimasz hóbortjai mellett. Nike beletörődik sorsába, útra kell új otthona, az esőt soha nem látott Napkirályság felé, ám pár nappal hamarabb ér partot. Ezt a lehetőséget kihasználja az egyébként természetfeletti képességekkel bíró lány (nemcsak esőt képes fakasztani, de a természet egyéb erőit is irányítja), és úgy dönt, hogy megfosztva kíséretét a fogadó bizottság nyújtotta testi örömöktől, inkább megismeri közelebbről a Napkirályságot. A felfedezést egy kikötővárossal kezdi, ahol már első nap az éhhalál fenyegeti, kiakad a méregdrága egzotikus gyümölcsökön, a folyton dőzsölő és  bajkereső katonákon, szállást se talál estére és végül a holmiját is ellopják. Ám egy kedves fogadós és annak lányai befogadják, közben kiderül, hogy nem mindenki örül az eső lány érkezésének és a király tudta nélkül egy kivégző osztag indul Nike keresésére. Persze minden lében kanál lányunkat nem könnyű elkapni, így hamarosan el is jut a Napkirály (Shimazaki Nobunaga) udvarába, ahol döbbenten szembesül a ténnyel, hogy jövendő férje egy nála fiatalabb ficsúr, aki rögvest parancsolgatni kezd neki. Első utasítása ez: varázsolj nekem esőt. A szabad szellemű Nikét, éppúgy, mint Sisit (osztrák-magyar császárné), nem lehet irányítani. Ám minden ellenállása ellenére kezd rájönni arra, hogy a retteget, orcátlan király nem is olyan gonosz, sőt, jólétet és békét hoz a világra a maga módján. 

A 2011-es manga 6 kötettel bír eddig, az eredeti alkotója pedig Shina Dai.
A 2011-es manga 6 kötettel bír eddig, az eredeti alkotója pedig Shina Dai.

A cselekmény maga meggyőzött. Nike magával ragadó, bár örültem volna, ha az eredeti manga grafikáját hűen viszik vászonra és nem mennek el ennyire shōnen irányba. A hangulat kifejezetten Ghiblis, egészen addig, amíg nem találkozunk a dúsgazdag és arrogáns férjjelölttel, aki már a shōjo művek összes sztereotip jellemzőjével bír: szívdöglesztő a kiskorú mivolta mellett, gonosz mosolyú, pimasz, parancsoló és mindennek úgy kell lennie, ahogy ő akarja. Szemüveges „komornyikja” is lesi minden kívánságát, nem rest Niket megregulázni, ha úgy hozza a sors. Azonban kár, hogy az animáció nem jobb. Egyediségével még így is kítűnik a szezonból, de a megvalósítás miatt nem húzta fel nálam magát a top 3 animém közé. Ennek ellenére jó kezdést produkált, úgyhogy kap egy 8/10-et és hatalmas adag megelőlegezett bizalmat, szerintem jó minőségű történet lesz belőle. Kár, hogy a manga csak 6 kötetet termelt ki eddig a Hana to yume magazinban 2011 óta. Ehhez mérten 12-13 epizódosra jósolom az adaptációt, főleg, ha követni akarja a mangát.

Az animét Kamegaki Hajime rendezi, aki többek között az Air Gear, az Ayashi no Ceres és a Fushigi Yuugi animéket vitte korábban! E miatt is bízom abban, hogy a Soredemo Sekai wa Utsukushii siker lesz, mivel az említett animéket is imádtam tőle. A anime a Studio Pierrotban készül, a forgatókönyvíró Fujita Shinzo (Duel Masters CrossEX-DriverPokémon), a karakterdizájner maga Uno Ichiro (kulcskocka animátor volt a következő animékben: BeelzebubMonsterNaruto Shippūden stb.). A főbb készítőkön is érződik a shōnen hátszél, de pár perc után megszokja a szem ezt a formátumot, bár lehet, hogy csak engem zavart.

Pillanatképek / Screenshots

[nggallery id=353]

Adatok

  • Cím: Soredemo Sekai wa Utsukushii / The World Is Still Beautiful
  • Stúdió: Studio Pierrot
  • Műfaj: romantikus, kaland, fantasy, akció
  • Rendezte: Kamegaki Hajime
  • Mangaka (eredeti alkotó): Shina Dai
  • TV-sugárzás: 2014. április 5.
  • LinkekMALANNHivatalos honlapAniDB
(Visited 969 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .