The passenger (2005)

The passenger (2005)

A Passenger című alkotást ugyan a japán filmek közé vettem fel, de ez valójában egy francia rendező agyszüleménye, mégpedig Francois Rotger filmje. Ő egyébként videóklippek rendezéséről volt híres. A Passenger-re Yusuke Iseya utáni kutatásom során bukkantam rá, ugyanis ez a fiatalember nagyon megtetszett a Casshernből (ő alakította a főszereplőt, Tetsuyát). A Passengeren kívűl rengeteg híres japán movieban, live-actionben feltűnt pl.: a Honey and Clover live-action moviban 2006-ban, a Dead and Run-ban (2003-as Sogo Ishii filmje), illetve a Tekkon Kinkretben is szerepelt, mint seiyuu (hangszínész), vagy a Closed Noteban is főszerepben tündököl, amely mellesleg Yui Love and Truth című számával dicsekedhet, mint film zene.

Ez a film, a Passenger, egy nagyon szép, megható, drámai thriller, mely Japánban és Kanadában játszódik. Naoko Sando yakuzafőnök egy ágyban találja a lányát Hirokot és fogadott fiát Kohjit (őt játsza Yusuke-san). 3 évvel később, Kohji az utcákon dolgozik, hogy fogadott apjának tudjon fizetni azért, hogy kapcsolatát fenntarthassa Hirokoval, akit közben Kanadába „száműztek”.
Egy bizonyos Marc Tanner színre lépésével azonban gyökeres fordulatot vesz az életük, a férfi tönkre akarja tenni a lány apját, s ennek érdekében minden eszközt bevet. Hiroko kétségbeesetten üzen Kohjinak, hogy ölje meg Tannert… Na ennyit tudtam leszűrni az angol ismertetőkből, ami amellett, hogy elég zavaros, túl sok mindent nem is mond. Annak ellenére, hogy a film 2005-ben készült el, s 2006-ban volt a premiere Franciaországban, még sajnos nem adták ki tévédén, vagyis ha jól láttam, akkor 2007-ben adták ki. Úgyhogy remélhetőleg torrenten beszerezhető lesz egy kedvcsináló változata, mert a DVD borító és a trailer alapján ígéretesnek tűnik. Mindenesetre engem nagyon felcsigázott!

Mellesleg sok díjat kapott, illetve jelölték különféle filmfesztiválokon pl.:  Locarno International Film Festival, the Tokyo International Film Festival, and Angers’s Premiers Plans European Film Festival.

Adatok

  • Cím: The passenger
  • Megjelenés: 2005
  • Rendező: Francois Rotger
  • Írta: Francois Rotger
  • Zene: Dan Levy, Irina Lazareanu
  • Ország: Japán, Kanada, Franciaország
  • Szereplők: Yusuke Iseya, Gabriella Lazure, Francois Trottier, Kumi Kaneko, Yosuke Natsuki, Ryo Kase, Veroushka Knoge
(Visited 123 times, 1 visits today)

2 thoughts on “The passenger (2005)

  1. Szia!
    Orulok, hogy ratalaltam erre az oldalra, nagy tavol-keleti film manias vagyok. Mar regota keresem a The Passengert, esetleg tudsz tippet adni, honnan tudnam beszetezni/letolteni? Megadtam az e-mail cimem. 🙂

    1. Huh a passengert még online láttam régen :(, azóta is próbálom beszerezni, de még nem sikerült :(. Én is örülnék neki, ha letölthetném valahol, de még rákérdezek okos fórumokon, hátha :).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .