Kaori Yuki: Angel Sanctuary

Kaori Yuki: Angel Sanctuary

Kaori Yuki: Angel Sanctuary

A Bibliák terén, rengeteg elemet használnak fel a kreatív japán képregény rajzolók és írok. Ugyan elsősorban a keresztény Biblia elemei fordulnak elő ezekben az alkotásokban, de természetesen más vallások kulturális, társadalmi hagyományai, legendái, mítoszai is izgalmas táptalajai lehetnek egy-egy műnek.

A könnyed shoujo műfajon belül kalandozva, kicsit térjünk vissza Kaori Yukihoz. A már említett Angel Sanctuary (Angyalok menedéke) is éppen egy ilyen témával játszadozó alkotás. Tartalmaz utalásokat a keresztény, japán hitvilágra, vannak benne eposzi elemek is, egy kis cyber-punkos beütéssel.

„Egy gyönyörű angyal fellázadt Isten ellen, de veszített. Újjászületett egy fiú testében, akit Setsunának hívnak. A fiúnak víziókkal és természetfeletti erőkkel kell megküzdenie saját életéért, a szerelméért és a világért. Az angyalok, és démonok az ébredését várják, hogy lángba borítsák a világot. Setsuna lesz az, a Messiás, aki vagy az Apokalipszisbe, vagy az Üdvözülésbe vezeti őket.”

A történet főszereplője tehát Mudou Setsuna, egy problémákkal teli, átlagos középiskolás srác. A szülei elváltak, ő pedig az édesapjával él, aki nem nagyon foglalkozik vele. Van egy húga, Sara, ő az édesanyjával él, s havonta ha egyszer látják egymást. Setsuna azonban egy sötét titkot rejteget magában, egy olyan titkot, mely örökre bűnösnek bélyegezné őt: szerelmes a saját húgába. Először megpróbálja legyőzni ezen érzéseket, nem túl nagy sikerrel. Ha ez még nem lenne elég, az utóbbi időben magukat démonoknak nevező figurák kezdik el zaklatni, hogy ő az Organikus Angyal, Alexiel reinkarnációja, és hogy segítsen nekik megmenteni a világukat.

A történet a keresztény hitvilágot alapvetően állítja a fejére. A gonosz oldalon állnak a kegyetlen angyalok, akik kényük-kedvük szerint játszadoznak az emberekkel, sőt, még a démonokat is brutálisan irtják. A jó és rossz világa teljesen megfordul, sőt, néha maguk a határok is elmosódnak. A manga váratlan fordulatokkal, drámai elemekkel gazdagon rendelkezik, s egy kis humor is megjelenik benne. Található még egy kis shounen ai (fiú-fiú szerelem) is a cselekményben. Mindemellett a görög mitológiából ismert torz szörnyek, misztikus alakok is feltűnnek a 20 kötet során. Valamint egy kis zsidó hitvilág is beköszönt a történetbe, ami a Mennyország angyalainak nevében vehető észre. Kaoru Yuki gótikus stílusa mellett, részletekbe menően naturalisztikus ábrázolásait is megcsodálhatjuk. A történetből készült anime adaptáció is, egy 3 részes OVA sorozat formájában 2000-ben.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .