Vigyázat! Ha dögös fiút látok, sárkánnyá válok!

Disney hercegnős belépővel toppant a képbe idén tavasszal Nina Dragon, az animék legfelvágottabb nyelvű fruskája, aki őrült módjára képes elolvadni a szívdöglesztő pasik láttán, de egy gorilla erejével van megáldva! Ugyanis nem kis titkot rejt magában: ő valójában egy sárkány, akinek amint megdobogtatják a szívét, egész városokat képes lerombolni!

Üdv egy középkori Wonder Woman történetben!

Hogy jön ide a DC stúdió júniusi filmje, amiről hosszú idő óta először lehet azt mondani, hogy jó lett? Hát, az amerikai Wonder Woman és a japán MAPPA stúdió berkeiből kibuggyanó Shingeki no Bahamut: Virgin Soul pár ponton érdekes hasonlóságot mutat. Egyrészt, mindkettőre illik az eklektikus jelző, mind történetének elemeire és látványvilágára egyaránt.

Míg a Wonder Woman az első világháborúval keveri a görög mitológia szereplőit, addig az anime egy középkori fantasy világban mixeli össze a kereszténységet a római mitológiával. Európai várak, lovagok, és boszorkányüldözések? Részeges Bacchus, arkangyalok és pokolbéli démonok, kik mind az emberek között járnak? Bizony! És ezt tetőzi egy szívtelen király jelenléte, aki tiltott mágiával rabszolgasorsba taszította a démonokat, míg totálisan lerombolta az emberek istenekbe vetett hitét! Micsoda kalamajka! Mindennek a sűrűjébe csöppen bele hősnőnk, Nina (Morohoshi Sumire), aki a démonok iránt érzett szimpátiából – igen, itt most a Pokol lényei lesznek a jófiúk – belesodródik az emberek ellen irányuló titkos ellenállásba.

Ó, de a Wonder Womanes hasonlóságkeresés itt még nem ér véget! Mindkét mű helyenként elég komor hangulatú, amit humoros karakterekkel és szituációkkal oldanak. Nina életében az emberek démonokkal szemben tanúsított kegyetlenségei okoznak véresen sötét pillanatokat. Itt nyugodt szívvel mészárolnak le démongyermekeket, vagy nyúzzák le a démonlánykák bőrét, míg a humor a flúgos karakterek – főleg Nina extralelkes és hetvenkedő természete miatt csattan. Erre rátesz egy lapáttal az, amikor elszabadul a fanservice cunami, és helyesebbnél-helyesebb bishik elől menekül pironkodó hősnőnk, hogy sárkánnyá ne változzon! (Természetesen, a romantika sem marad otthon, hiszen szkander-bajnok amazonunk szívét hamar elragadja a tinédzser l’amour.) Ó, de persze nemcsak Nina miatt lesz ennyire szórakoztató ez a történet! Számtalan karakter járul még hozzá az élvezethez, akiknek nagy részét a 2014-ben futott első évadból már ismerhetjük. Kik is ők?

Képernyőn újra azok, akiket eddig is szerettünk!

Ott van két jómadár fejvadászunk, a mindig egymást gyepáló Favaro (Yoshino Hiroyuki) és Kaisar (Inoue Go). Ez a komikus duó mindent vitt anno, vicces párbajaikkal képesek voltak lezúzni városrészeket, megzavarni szerelmi légyottokat. Ám, az anime első évadában a reflektorfény inkább Favaróra villant, akit egy félig angyal, félig démon leányka (Amira) csábított el egy világ megmentésébe torkolló utazásra. Most, a 2017-es folytatás tíz év elteltével szembesít minket hőseink életével. A főszerepben egyértelműen Nina váltotta Favarót – mindketten elég őrültek ahhoz, hogy elvigyenek a hátukon egy egész sorozatot. Kaisar pedig hozta magával a 2014-ben megismert szereplők javát, így Azazelt (Lucifer jobb kezét), Ritát (a zombi nekromantát), Bacchust (a fejvadászok munkaadóját) és Jeanne d’Arcot (az orleáns-i lovagok kapitányát).

Hahó, itt minden egy okostelefonos játék népszerűsítéséről szól!

Ami egyáltalán nem baj. A MAPPA jól nyúlt a 2012-es mobiljátékhoz, mert annak csak világát használta inspirációul, így teljesen egyedi karaktereket és történetet írt az animékhez. (Más opció nem igen akadt, mert a kártyagyűjtögető játék kvázi arról szól, hogy kinek van erősebb paklija.) A stúdió pedig mindent beleadott, hogy egy velejéig nyugatias stílusú fantasy animét hozzon el nekünk!

Az opening már kapásból a Gangsta graffitis-képregényes, egyúttal brutális (és szexi) hangulatát idézi. A karakterdizájner – és itt ugrik a majom a vízben – az az Onda Naoyuki, aki az amv-kben már szétvágott Karas című animén is dolgozott (a rendező is ugyanaz!), de emellett az Ergo Proxy, vagy az Ai no Kusabi karaktereit is ő tervezte. És itt egy szembeötlő ismertetőjegy a művész stílusárról: előszeretettel rajzol érzéki ajkakat hőseinek. Persze, a dögös faktor ennyiben még nem merül ki. Minden női és férfi karakter úgy van kifestve, olyan ruhát hord (a visual keitől a gótikus stílusig van itt minden), mintha a legutóbbi Vogue magazin címlapjáról lépett volna ki.

Ennyi? Csak egy fangörcs-generátor?

Ez egy „A-listás” akció-fantasy történet, romantikával, vannak kisebb hibái, mint a néha túltolt fordulat-generátor, de alapvetően mesterien van összetéve. A keleti-nyugati világ találkozása, és a középkori Európát idéző feelingje miatt ritkaságnak minősül, nézői pedig mind férfi, mind női karaktereiben megtalálják kedvenceiket. Puritán szórakozást ígér ez az anime, kifejezetten magas minőségben. Úgyhogy nevetésre fel, és látványorgiát bekapcsolni. Mire vártok még?

Karakterek

Nina: A felvágott nyelvű 16 éves tini, a bolondos Favaro útmutatásait követve fejvadász lesz. Átmeneti lakhelye a részeges Bacchus hintaja, ki állást is ad neki. Van egy hatalmas titka: ha dögös pasit lát, akkor vörös sárkánnyá változik! Titka ellenére természete életvidám, kissé flúgos – Amira egy ártatlan kislány volt hozzá képest!

Kaisar: Az első évad hisztis fejvadásza, aki Favarón akart bosszút állni (tévedésből) családja hanyatlásáért, most az orléans-i testőrség kapitánya Charioce király udvarában. Ám hamar kegyvesztett sorsra jut, mert az emberek, démonok és angyalok békés együttéléséért küzd.

Azazel: Az előző évad rosszfiúja szánandó Spartacus lett! A leigázott démonok felszabadításáért küzd, harca szimpátiát ébreszt a nézőben. Több humoros és hősi pátosztól átitatott jelenet főszereplője. Persze Ninát nem rest ölelgetni, és zavarba ejtő ajánlatokkal pirongatni, hogy kihozza belőle a sárkányt!

Mugaro: Azazel rabszolga-kereskedőktől mentette meg a „kislányt”, aki különleges erővel bír. Emiatt az emberek meg akarják ölni, az Istenek el akarják rabolni őt. Azazel felé különös odaadást és törődést mutat, mindig kész akár önmagát feláldozva is megmenteni őt.

Rita: Több százéves nekromantánk, aki az első évadban zombivá vált. Most segítő gyógyítóként és egyben szakácsként, – ki ne hagyjátok zombi specialitását! – kíséri végig hőseink útját, és nem rest a gyerekes karakterek orrára koppintani, holott kinézetre nem tűnik többnek, mint egy tízéves loli!

Favaro: Az első évad központi férfialakja és humorbombája. Fejvadászként dolgozik Bacchus alatt, imádja a nőket, az italt és a dőzsölést. Úgy tűnhet, hogy önmagán kívül senki sem érdekli, pedig csak nagyhangú tiltakozások mögé rejti „kedvességét”. Nina tanítómesterét köszönthetjük benne az új évadban.

Jeanne d’Arc: Az első évadban démonná változtatták, és felhasználták arra, hogy Isteneket és angyalokat öljön. Bűne miatt megfosztották szent erejétől. Vezeklésképpen kitart hite mellett, amiért Charioce király száműzi udvarából.

Bacchus: Az egyetlen Isten (ő a görög Dionüszosz, a bor és a mámor Istene), aki még a földi síkon él. Miután Nina Anatae városába érkezik, szállást és munkát ad neki. A lány felé nagy szeretettel fordul, ám Nina heves természete miatt nem ritkán vörös kanapéja mögött húzódik meg rettegésében.

XVII. Charioce: A szívdöglesztő, de kegyetlen király. Elmondása szerint, az emberiség jövője érdekében kegyetlenkedik a démonokkal, de valódi indítékai rejtve maradnak. A mi magyar Mátyás királyunkhoz hasonlóan szeret álruhában népe között járni, így találkozik például Ninával is.

MOBILJÁTÉK
Cím: Shingeki no Bahamut
Év: 2012
Fejlesztő: Cygames
Kiadó: DeNA
Platform: Android, iOS

ANIME
Cím: Shingeki no Bahamut: Genesis
Év: 2014
Írta: Hasegawa Keiichi
Rendezte: Satō Keiichi
Stúdió: Mappa
Hossza: 12×24 perc

ANIME
Cím: Shingeki no Bahamut: Virgin Soul
Év: 2017
Írta: Ōishi Shizuka
Rendezte: Satō Keiichi
Stúdió: Mappa
Hossza: 24×24 perc

(Visited 775 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .