Mayu Shinjo: Akuma na Eros

Mayu Shinjo: Akuma na Eros

Mayu Shinjo: Akuma na Eros

Még egy Mayu Shinjo mű, mely Japánban 2001-2002-ig futott. A manga műfaja szerint természetesen elsősorban a romantikus kategóriába tartózik, ebben is van komikum egy pici ecchi, ez már egy kicsit durvább, és a szokottnál egy leheletnyivel több dráma. A történet 4 kötetből áll (eddig én csak 3-at tudtam elolvasni), és a Shougakukan Sho-comi Flower magazinban futott. Természetesen Mayu Shinjo rajzai, mint mindig, most is gyönyörűek. 🙂 A mangával kapcsolatban még annyit, hogy a keresztény hitvilág jelenik meg benne, hiszen Sátán a főszereplő, sőt még az ördögökön kívűl, arkangyalok is megjelennek a műben. Akkor most bemutatnám a történetet:

A történet főszereplője Sakurai Miu, egy 16 éves, gimis lány. Jellemző szokása, hogy miden reggel a suli kezdete előtt elmegy az iskola melletti templomba imádkozni. Imáiban legtöbbnyire Isten segítségét kéri abban, hogy szép legyen, tehát egy tipikus, egyszerű lány, aki nincs megelégedve a külsejével, önbizalomhiánya van. Ráadásul titkon szerelmes az iskola leghelyesebb fiújába, Amamiya Shion-kunba, de tudja hogy egy ilyen helyes srác sose venné észre. Egyik reggel éppen szokásos tevékenységét végzi a templomban, mikor hirtelen megjelenik Amamiya, s a lány zavarba jön, ugyanis a fiú minden kívánságát hallotta. A srác erre azt mondja, hogy már így is elég szép, majd homlokon csókolja és elmegy.

Miu a fellegekben érzi magát, és mindenáron közelebb akar kerülni Amamiyához, de nincs elég bátorsága, hiszen a fiút állandóan gyönyörű lányok veszik közre. Pár nappal az eset előtt, talált azonban egy könyvet, melyben varázsigék találhatóak. A könyv címe: The Power to make Your Dreams come true (=Az erő, mely minden álmodat valóra váltja), most előveszi ezt a könyvet, s keres benne egy szerelmi varázsigét (egy kis fekete mágia:)). Erősen koncentrál, és miközben a varázsigét skántálja, hirtelen a szobájában meg jelenik egy fekete hajú, szárnyú Bishonen srác, aki magát Sátánnak hívja, illetve egy fekete varjú. Sátán azt mondja neki, hogy teljesíti a lány 1 kívánságát, miszerint Amamiyának bele kell szeretnie a lányba, de ezért cserébe kér valamit… ez a valami nem más, mint a lány szüzessége… Miu persze kiakad, nem hisz a szemének, azt hiszi csak álmodik…erre Sátán letámadja, s ad neki egy kis ízelítőt abból, amit majd tenni fog vele:) (18 éven aluliaknak nem ajánlott :)).

Másnap reggel miu mikor már épp azt hinné csak álom volt az egész, Sátán ismét megjelenik előtte (Sátánt egyébként Kami-samának hívja a lány). Miu ismét a templomba megy, s imádkozik, amikor megint találkozik Amamiyával. A fiú egy kicsit furán viselkedik, mintha kezdene hatni a varázslat?…de nem mégsem. Mire Miu hálát ad az égnek, ugyanis nem nagyon szeretné, hogy Kami-sama ilyen hamar beteljesítse az igéretét. Sátán azonban még az iskolájába is követi, sőt elhiteti mindenkivel, hogy ő Miu bátja, Kai. Még jobban bonyolódik a helyzet, ráadásul mintha Amamiyán nem akarna fogni a varázslat… De Kai(Sátán) mindent bevet, csakhogy mindeközben gyengéd érzelmeket kezd el érezni Miu iránt. Az iskola után Miut hazaérve még nagyobb meglepetés várja… nem elég, hogy Kai ott van, mint a bátja, hanem még egy kis öcsit(neve:Tsubasa) is kap magának, aki nem más, mint a történet elején említett fekete varjú(Marupasu). Ahogy haladnak előre az események Miu lassan beleszeret Sátánba(Kaiba), s már nem is nagyon érdekli Amamiya. Amamiya azonban szerelmet vall neki, így egy kicsit összezavarodik…

Elérkezik az idő, hogy a Kainak tett igéretét teljesítse. Azonban a „dolgot” Amamiya, ugyanis egy kardot döf Kaiba, s azt mondja , hogy távozz innen Sátán…Kiderül, hogy Amamiya Michael angyal valójában. Fény derül arra is, hogy a Miuval kapcsolatban történt dolgok mind előre el voltak tervezve, ugyanis Michael és Sátán a kezdetektől fogva rivarizáltak egymással. S Sátán bosszúból, amiért Michael a Pokolba jutatta, ezért most elérte, hogy Amamiya is beleszeressen Miuba, de Miu szívét Sátán szerezte meg ez idő alatt, csak a bökkenő, hogy Sátán is beleszeretett a lányba… Michaelnek végül sikerül Sátánt legyőznie, de az utolsó pillanatban Miunak sikerül megmentenie, mivel a szerelmet, a világon legcsodálatosabb dolgot, egy angyal nem tudja elpusztítani…

Így Kai visszatér, Amamiya elmegy, Kai pedig folytatja a dolgokat, ahol abbahaygta…:). Másnap Miu otthon találja magát, s készül az iskolába, s naygon boldog, alig várja, hogy Kait, és kisöccsét láthassa…azonban nagy megrökönyödésére, ők mindketten eltűntek… Suli közben, a biológia szertárban előveszi ismét a varázsigés könyvet, s próbálja Kait megidézni, de nem sikerül neki. Ekkor azonban rányit az új tanár, aki nem más, mint Kai… Így elkezdődik Miu izgalmakkal, utazásokkal teli élete, hiszen Sátán többször is magával viszi a Pokolba, és hát ki lehet találni, hogy miket művel vele :). Boldogságuk azonban mégsem felhőtle, mert Amamiya mindenáron elakarja választani őket, sőt megjelenik Sátán előző „ágyasa” is, Seera, aki összefog Amamiyával tervének megvalósításában. Vajon Kai és Miu szerelme elég erős ahhoz, hogy szembe tudjanak szállni rosszakaróikkal?

(Visited 122 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .