Mayu Shinjo: Ha Ou Ai Ren (Suprime King’s Mistress)

Mayu Shinjo: Ha Ou Ai Ren (Suprime King’s Mistress)

Mayu Shinjo: Ha Ou Ai Ren

Na igen… Még egy Mayu Shinjo mű… A Mayu Shinjotól olvasott mangák közül, számomra ez a leghosszabb, mert 9 kötetből áll, s ebből úgy kb 6 kötetet végeztem ki eddig. Japánban 2002-2004-ig futott, tehát nem egy régi Mayu S. művel állunk szemben. A történet elég bonyolult, fordulatokban nagyon gazdag, s egy kicsit brutális… Természetesen a középpontban itt is a szerelem áll, csakhogy nem akármilyen körülmények között… Ugyanis a sztori a hong kongi maffia köreiben játszódik, mégpedig a „szerelmes hős” nem más, mint a Fekete Sárkány nevű szervezetnek a vezetője (a Fekete Sárkány, Hong Kong egyik legbefolyásosabb, s legerősebb maffia szervezete)… Van benne erőszak, gyilkolás(nem olyan vészes), s egy icipici hentai, na meg melodráma tönkelemivel, s romantika… Ezt a művet azonban 16-17 év aluliaknak nem nagyon ajánlanám… Mellesleg a történet a Shogakukan Sho-Comi Flower Magazinban futott.

Történet bemutatása: „Nagyon sok dolog van ezen a világon, amit én még nem ismerek…Eyg ismeretlen ország, ismeretlen szavak, és egy ismeretlen világ…s egy ismeretlen férfi, aki a végzetem lesz…” Akino Kurumi sok gonddal küzd. Még csak 16 éves, de neki kell ellátnia a családját… Mindezt azért, mert néhány éve az édesapja meghalt, édesanyja nagyon beteg, ráadásul van 2 kis, édes öccse is. Így dolgoznia kell keményen a suli mellett, hogy megtudjanak élni. De nem is nagyon bánja. Örül annak, hogy segíthet édesanyjának, akit nagyon szeret. Egy ártatlan, tiszta, kedves, őnzetlen lány, akinek túlhajszolt élete miatt nincsenek barátai, sőt még fiúkkal se volt semmilyen kapcsolata. Egyik nap, késő este, épp hazafelé tart a munkájából, amikor egy fekete hajú, arcán egy sárkányt ábrázoló tetkós, helyes srác, majdnem fellöki. Ezután magával rántja egy sötét sikátorba. A lány kiabál, ellenkezi, azt hiszi, hogy meg akarja ölni a fiú, aki e helyett megcsókolja… Közben a srácot rejtélyes alakok üldözik, de Kurumi révén sikerül elrejtőznie… Nem sokkal ezután összeesik, ugyanis  súlyosan megsérült…

Kurumi éppen el akar menekülni, amikor megszánja a fiút, és elhatározza, hogy magával viszi a házukba, és ellátja a fiú sérülését. A lány lakásán megtudja, hogy a fiút Hakuronnak hívják. Ezután a fiú egy „thank you kiss”-t (köszönöm? csókot) ad neki, amitől Kurumi hirtelen mély álomba merül… Másnap Hakuron sehol sincs, s Kurumi úgy érzi, hogy az egész csak egy álom volt. Azonban talál egy Sárkányt ábrázoló medált, ami a fiúé volt. Iskolába megy, ahonnan elrabolják… Mikor magához tér kábulatából, Hakuronnal találja magát egy repülőgépen, s épp ekkor érkeznek meg Hong Kongba… Még ennél is furább, hogy Hakuront Dragon Lord-samának (Sárkány Úrnak?) hívják… Kurumi teljesen kiakad..nem hisz a szemének… Igaz, hogy titkon végig arra várt, hogy újra találkozzon a fiúval, de most rájött, hogy ők ketten teljesen más „világból” származnak…

Ugyanis Hakuron, a hong kongi maffia feje. A fiú minden áron elakarja érni, hogy egy olyan gyönyörű, és ártatlan lány, mint Kurumi belé szeressen… Először úgy tervezi, hogy csak egy éjaszakára marad itt Kurumi, de mivel beleszeret a lányba, így erőszakkal fogva tartja… Kurumi persze hazaszeretne menni Japánba a családjához, azonban beleszeret Hakuronba… De a helyzet mégsem olyan egyszerű… Hiába szeretik egymást, Kurumi mégsem tudja elfogadni, hogy Hakuron a maffia feje… Számára ez egy idegen, rideg, kegyetlen világ, ahol nincs helye a szerelemnek… Először is rá kell  ébrednie, hogy Hakuron hatalmának megtartása érdekében lefekszik az összes gazdag, befolyásos ember lányával, ugyanis Hong Kongban ez kötelességénak számít annak, aki Hong Kong tényleges „ura”…

Kuruminak rá kell jönnie még arra is, hogy Hakuron hiába is olyan kedves és gyengéd hozzá, nagyon kegyetlen tud lenni, s az útjában álló embereket gondolkodás nélkül képes megölni… Kezdetben az ellen küzd a lány, hogy beleszeressen a fiúba, de ezt később feladja… Mikor azonban egy suliba kezdenek el járni (eddig együtt is „éltek” Hakuron apartmanjában) szörnyű igazságra kénytelen rájönni… (Hakuron mellesleg 18 éves, bár idősebbnek tűnik a koránál.) Az egész iskola, sőt még a tanárok is Hakuron irányítása alatt állnak, valamint van egy személyes testőrsége is , a Shi Tennou, akiknek Hakuron megvédése a feladata, valamint „piszkos” ügyeinek az elintézése. Persze a suliban is van volt szeretője Hakuronnak, ő Reiran, vagy másnéven Lei Lan. Őrülten féltékeny Kurumira, amiért Hakuront elszerette tőle, ezért meg kéri az édesapját, hogy ölje meg Hakuront, de persze nem sikerül neki.

Ekkor a White Tiger(Fehér Tigris) nevű szervezet vezetőjéhez, Senbouhoz fordul, hogy ölje meg , de Senbou nem tűri el, hogy parancsolgassanak neki, ezért odaadja embereinek a lányt, hogy „viseljék” gondját. Ettől kezdve Lei Lan teljesen megváltozik… Meggyűlöli Kurumit, s az lesz a célja, hogy Kurumi meggyűlölje Hakuront… S terve sajnos valóra is válik… Kurumi ezután többször is megpróbál elmenekülni Hakurontól, de a fiú mindig megtalálja… Végül feladja azt, hogy vala is megszabaduljon a fiútól, ugyanis még mindig szereti, valamint nem akar másokat bajba sodorni (Pl.: volt egy fiú, Kaafai. Ő mentette meg Kurumit egyszer, mikor ájultan összeesett az utcán, ugyanis épp Hakuron elől menekült… Beleszeretet a lányba, haza vitte, s boldogan éldegéltek 3 napig, míg Hakuron rájuk nem akadt…A fiút összeverték, s egyéb durvább dolgokat csináltak vele).

Hakuron azóta lett illyen kegyetlen, mióta Reiran meghalt(ez a lány sötét tervének része volt), s ugye Kurumi meggyűlölte. Kurumival ettől kezdve durván bánik, s bábként kezeli… Később a lány lesz a szolgálója, teljesen összetöri a lelkét… Hakuron pedig céljául tűzi ki eközben a világ meghódítását, hogy Kuruminak ne essen baja különböző támadások miatt…

A srác még mindig szerelmes a lányba… Végül a lányt a Shi Tennou egyik tagjának, Fuuronnak adja, aki gyűlöli a lányt. (Egyébként a Shi Tennou tagjai: Fuuron-gyűlöli Kurumit, ezért is adja neki Hakuron, de később ő is beleszeret a lányba; Foron-kezdetektől fogva szerelmes Kurumiba, s nem bírja nézni ahogy szenved, a történet folyamán fontos szerephez jut majd; Suiron-róla nem sok mindent lehet tudni; és Deiron.) Vajon mi lesz Kurumival? Hakuron és ő végül boldogok lehetnek együtt?

A történettel kapcsolatban még annyit, hogy a címben olvasható Airen, egy hong kongi kifejezés, melyet egy férfi számára a legfontosabb nő megnevezésére szoktak használni. Hakuron is így nevezi a történet elején Kurumit, hogy a lány az ő Airen-je. Tulajdonképpen az egész sztori erre épül.  Ja, valamint betekintést nyerhetünk a történet folyamán egy kicsit a hong kongi kultúrába is.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .