Mangaka: Mayu Shinjo

Mangaka: Mayu Shinjo

Mayu Shinjo

Első mangája, az „Anata no Iro ni somaritai”, 1994. február 14.-én jelent meg, a Shoujo Comic Zoukanban. Foglalkozása már ezek alapján kitalálható, tehát mangaka (japán képregény készítő). Január 26-án született, a Vízöntő jegyében Nagasakiban (Japánban) és a vércsoportja 0. Magassága 151 cm.

Hobbija az autók, a vásárlás, a Feng Shui. Kedvenc mozi filmjei: Damien Omen 2, The Godfather, Top Gun, The Matrix True Lies, Mission: Impossible, Returner és igazi szép, romantikus történetek. Kedvenc Animéi: Gundam, Legend of the Galactic Heroes. Kedvenc nyugati együttesei közé tartozik Sting, The Prodigy, Nirvana, Offspring, U2, s a 90-es évek zenéinek is nagy kedvelője. Kedvenc J-pop együttesei: YMO, Glay, Cocco, Ayumi Hamasaki. Kedvenc virága pedig a rózsa.

Mayu Shinjo a Shoujo Magices mangáiról híres Japánban, s nagy tiszteletnek, rajongásnak is örvend ezáltal hazájában. Mangáinak középpontjában a szerelem áll, s romantikusabbnál romantikusabb történeteket képes kitalálni, melyekben főhősnői még a legelképzelhetetlenebb helyzetben is megtalálják a Nagy Őt, akit természetesen megérdemelnek… A történetei általában a tipikusnak mondhatóak: adott egy gyönyörű, ártatlan, kicsit temperamentumos, őszinte (kezdetben szűz) lány, és egy igazi rámenős, kicsit perverz, helyes fiú, akik valamilyen rejtélyes, vagy váratlan fordulat hatására egymásra találnak (itt alkalmaz tipikus romantikus elemeket pl.: kezdetben a lánynak cseppet sem tetszik a srác rámenőssége, vagy a fiú mindenáron megakarja csókolni, s elég zavarba ejtő dolgokat művel kiszemeltjével, de közben elég kicsapongó életet él). Történetei között ennek ellenére sok a változatosság, hiszen vannak olyan művei, amik pl.: a maffia világában játszódnak (krimis hangulata is van egy picit), akkor angyalok és démonok között, de lehet akár egy szimpla iskolai szerelmi történet is (hogy csak fokozzam a fantáziátokat: tanár-diáklány szerelem is előfordul alkotásai között).

Mangáiban jelentős szerepet kap a humor, ami még a legváratlanabb pillanatokban is próbálja oldani a feszültségeket. Jellemző hogy előszeretettel használ szerelmi háromszögeket, vagy akár tiltott szerelmet, így egy kicsit verekedősek is emiatt művei, mert általában a helyes fiú ellátja annak a baját, aki egy ujjal is hozzáér kedveséhez. Van benne dráma is változó mennyiségben, de egyik műve sem az a túl szentimentális. A rajztechnikája valami gyönyörű (szerintemJ), alaposan és részletesen ábrázolja a karaktereket (főleg a fiúk nagyon helyesek), de a szereplőit körülvevő környezet és tárgyak is szépen ki vannak dolgozva. Mangáiban emellett alkalmaz misztikus elemeket, sőt bizonyos népek kultúrájába is betekintést nyerhetünk (pl.: Kína). Alkotásairól még annyit hogy mindegyike a romantika mellett, nagyon izgalmas, s elképesztő hogy Mayu Shinjo mekkora fantáziával rendelkezik szereplőinek megalkotásához, és történeteinek kitalálásához. Főhősnői kezdetben nagyon naivak, mindenkiben gondolkodás nélkül megbíznak, ám a helyes fiúk rádöbbentik őket hogy nem minden olyan szép és jó, ahogy ezt ők elképzelik. Mivel hősnői mind tinédzserek, így az első szerelemmel való megismerkedésről szólnak M.S. művei, s a lányok felnőtté válásáról. Szereplői emellett nem úgymond tökéletesek, mindegyik rendelkezik egy-egy hibával, de a szerelem révén sikerül ezen rossz tulajdonságukat „meggyógyítani”.

Végezetül megjegyezném hogy mangáit én csak a 16-17 éves korosztálynak, illetve a felett ajánlanám, mert munkái között vannak kissé erőszakos, véres, valamint egy ici-picit ecchi jellegű művek, bár ezeket nem sorolnám még a durva kategóriába se. Mangái egyébként a Shoujo Comic című újságban jelennek meg folyamatosan. Leghíresebb alkotása a Kaikan Phrase című manga, melyből anime is készült (44 részes).

Az ő munkáival csak pár hónapja ismerkedtem meg, de egyszerűen a rabjává váltam… Mind rajztechnikája, mind történetei lenyűgöztek. Akik szeretik a Shoujo Magic-et, azoknak kötelező, hogy Mayu Shinjo munkáival is megismerkedjenek.

Adatok

  • Családi név: 新條
  • Művésznév: まゆ
  • Született: 1973. 01. 26.
  • Szülőváros: Nagaszaki, Japán
  • Kedvenc énekesei: Ayumi Hamsaki, Buck-Tick, Glay, Sting, U2, Nirvana
  • Kedvenc virág: rózsa
  • Kedvenc helyek: fürdők
  • Kedvenc film: Mátrix, Top Gun
  • Kedvenc anime: Gundam
  • Hobbi: kocsik, koncertek, evés, feng-shui, vásárlás
  • Hivatalos honlap
(Visited 34 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .