Anime Fandub Verseny 2020

Megint itt az idő, hogy kedvenc animekarakteredet ne csak cosplay-jel, hanem akár a hangoddal is életre keltsd. Ráadásul most újdonságképpen profi szinkronstúdióban (és szokás szerint, profi szinkronszínészek előtt) mutathatod meg mit tudsz! Ha érdekel ez a lehetőség, akkor gyere el X. Anime fandub-versenyünkre, ami idén ősszel a Balog Mix Stúdióban vár Téged! 😉

Milyen jelenetekkel indulhatsz

Idén őszre megint 4 új jelenettel gazdagítottuk szinkronizálható animés listánkat:

Ezek mellett, most szeretnénk kicsit pezsdíteni a feladatotokon, és megadnánk újra, hogy a fenti négy jeleneten túl, miket választhattok még a régebbiek közül:

Most ősszel tehát 17 animejelenet közül választhattok – van köztük drámai, romantikus, harci felütésű, régebbi és újabb sorozatból való is. Sőt! Olyanok is, amik még eddig egyáltalán nem szerepeltek a döntőkön, csak az előválogatókon, ezért arra bíztatnánk elsősorban veterán versenyzőinket, hogy csapjanak le rájuk mindenképpen! 😉 

Hogy tudsz a versenyre jelentkezni?

Az alábbi lépéseket kell csak követned – nyugi, jelentkezhetsz egyedül vagy csapatban is a versenyre:

1. Válassz animejelenetet a fenti kinálatból.
(Ügyelj arra, hogy maximum két jelenetben szerepelhetsz!)

2. Jelentkezz a versenyre ennek a jelentkezési űrlapnak a kitöltésével 2020. október 25. vasárnap éjfélig. (Figyelem! A választott jelenetek függvényében lesznek szövegkönyvek és videórészletek a helyszínen. Mivel az előválogató most online lesz, csak a döntőt tartjuk meg fizikailag a Balog Mix Stúdióban.)

3. A jelentkezés során töltsd fel a választott jelenettel együtt az általad felvett hangot. A videó formátuma lehet wmv, avi, mp4, mpeg. Ha valamilyen okból nem tudsz egy jelenet alá bevágni hangot, azt jelezd a jelentkezési űrlap adott területén. Ebben az esetben elég, ha a hangfájlt töltöd fel (témogatott formátumok: mp3, mp4, wav) és kollegánk pár napon belül felveszi veled a kapcsolatot a továbbiakról.

4. Október 31-én este 8 órakor kihírezzük, hogy az online előjelentkezést követően melyik az a 8 produkció (4 egyéni és 4 csoportos induló), akik bejutottak a november 7-én szombat délután, 15:30-kor kezdődő zártajtós
döntőbe, ami a Balog Mix stúdióban lesz. Az élő döntő részleteiről emailben értesítjük a továbbjutott versenyzőket. Fontos, hogy a helyszínen a szinkronszínészekből álló zsűri fog értékelni Titeket, a produkciótokról videófelvétel is készül, amit november 11-én fogunk a Mondo Online felületein (Facebook, YouTube, Instagram) a végeredményekkel együtt publikálni.

Miként néz ki az éles verseny?

Az általad választott animejelenetet a Balog Mix stúdióban, profi körülmények között fogod felmondani egyedül vagy barátaiddal (attól függően hogy egyéni vagy csoportos versenyző vagy), úgy, hogy közben látod a szinkronizálandó jelenetet annak feliratával együtt. Amint elindul a videó, már mondhatod is a jelenetet. A helyszínen is lesznek szövegkönyvek, ha esetleg szükséged lenne rá. A szinkronszínészekből álló zsűri röviden értékelni fogja a produkciódat, visszajelzést adva így arról.

A verseny végeredményét pedig november 11-én, online publikáljuk majd egy videóban. Az alábbi kategóriákban hirdetünk helyezetteket:

  • legjobb veterán induló (lehet csapat, vagy egyéni)
  • legjobb újonc (lehet csapat, vagy egyéni)
  • legjobb paródia (lehet csapat, vagy egyéni)
  • zsűri kedvence 

A kategóriák nyertesei fandomhoz köthető nyereménycsomagokban részesülnek, sőt, egy menő 3D nyomtatott figura is gazdára talál a Nerd 3D Printing jóvoltából. 

Mi a különbség a veterán és az újonc kategória között? Veterán az, aki már legalább egyszer felkerült az előzsűri után a MondoCon nagyszínpadi versenyére. Szeretnénk nemcsak a visszatérő, hanem az újonc versenyzőinknek is lehetőséget adni arra, hogy elismerésben részesüljenek.   

Kíváncsi vagy hogyan versenyeztek eddig mások?

Akkor nézd meg a 2019-es Őszi MondoConon készült videónkat erről: 

Sok sikert, és várunk mindenkit szeretettel a versenyen!

(Visited 1 642 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .