Csináld meg magad: Hétköznapi YouTube sztárok

A külföldi trendekhez képest, itthon lassabban terjedt el a YouTuber lét, avagy az a jelenség, hogy olyan fiatalok, mint mi, egyszer csak a semmiből előbukkannak, és hírnevet szereznek maguknak. Heti, vagy akár napi rendszerességgel gyártják saját YouTube-műsoraikat, szóljanak azok animékről, vagy videojátékokról, vagy éppen hétköznapi dolgokról, amik velük történnek. Az idei tavaszi MondoConon szeretnénk Titeket beavatni az ő mindennapjaikba, abba, hogy mennyire szeretik az animéket, mi történik velük éppen, és milyen tippeket tudnak megosztani kezdő YouTuberekkel, különösen a szerzői jogok tekintetében. De pontosan kik is lesznek a fő kalauzaink? Nézzük!


Abydos (YouTube-csatornája)

A 2010 óta YouTube-on tevékenykedő Abydos – nem meglepő módon – gameplay videóival keltette fel sokak érdeklődését – pontosan 20 ezeren követik csatornáját jelenleg. Imádja a Halo játékokat, de szívesen játszik a Tekkennel, vagy a Star Wars Battlefronttal is. Éppen most indult egy új csatornája, amin élőben streameli gameplayeit, de emellett lelkes animerajongó is, mangarajzolással is kísérletezgetett, valamint járt Japánban, amiről szintén egy szuper video-sorozatot forgatott! Követi a friss animéket, például a Shingeki no kyojint (ez az anime közös pont lesz a többi vendéggel), de kíváncsian szemléli a live-action adaptációkat is, amik Japánból érkeznek, legutóbb a Fullmetal Alchemist élőszereplős verziójáról tweetelt egyet – igen, őt több csatornán is megtalálhatjátok. 


Animegyetem (YouTube-csatornája)

Dóczi Attila még 2015-ös animekritika videóversenyünkön tűnt fel egy Death Parade anime kritikával. Ügyesen nyert ekkor versenyünkön, nemsokára rá elstartolt YouTube-csatornája, az Animegyetem, amin ma már 15 ezer feliratkozó követi animebemutatóit és reakcióvideóit. Animáció és film kategóriában jelölték az idei Telekom videós gálán – ugyanebben a kategóriában kapott jelölést Szirmai Gergő is, a Hollywood News Agency vezetője. (Büszkék lehetünk, mivel Atis a kategória egyetlen animés jelöltje!) Atis lelkesedése és profizmusa pedig nem áll meg az anime világánál. A Tanulom Magam YouTube-csatornán is láthatjátok rendszeresen, valamint a Star Network YouTube Ügynökség munkatársaként segíti, hogy más YouTuberek is sikereket érjenek el azzal, amit imádnak csinálni.


Animekommentár (YouTube-csatornája)

Drága Daisetsu már törzsvendég a MondoCon animés kerekasztalának programján, és itt az idő hogy YouTuber arcát is megismerjétek! Az animekritikái mellett figyelemre méltó a közösséget megmozgató aktivitása, amit Animekommentár csatornáján mutat be. Éppen arculat frissítés történt az oldalán – csekkoljátok, nagyon mókás grafikákat dobott össze magának, és kiáll olyan kezdeményezések mellett, mint a magyar szinkronos animék gyártása. A videó készítés mellett, animekritkus videóversenyünkön visszatérő zsűritag, valamint fansubberként segíti, hogy az animék még több magyar rajongóhoz eljussanak.  


MatsuKeiHun (YouTube-csatornája)

YouTuber programunk egyetlen női résztvevője a 11 ezer követővel bíró MatsuKeiHun, aki szintén gameplay videókat (is) készít, de ad hajszínező tippeket, étkezési tanácsokat gluténérzékenyeknek, megossza élményeit (pl. legutóbb éppen a Logan filmet vesézte ki a Marveltől) és hatalmas zene rajongó is egyben. Készített beszámolót például a Miyavi koncertről, de kinn járt a bécsi Vienna Comic Conon is. A karizmatikus lány nem rejti véka alá véleményét, szívesen készít videót barátaival, és ha humorra kerül a sor, rá bátran lehet számítani.


OwnMcKendry (YouTube-csatornája)

A fiatal srác 2014-ben kezdte a “szakmát”. A YouTube-on lassan négy éve képviselteti magát, követőinek száma pedig 174 ezerre rúg. Az idei Telekom videós gálán jelölték az év férfi felfedezettje díjra – még javában zajlik a közönségszavazás, pont a tavaszi con szombatján fog kiderülni, hogy megkapja-e a rangos kitüntetést. Elsősorban gameplay-ben utazik Own, például készített videót a Minecraft, a Shingeki no Kyojin, a Ghost in the Shell és a Yandere-szimulátor című játékokról. Ma már rendszeresen vlogol a hétköznapijairól is, vagy reagál aktuális hírekre és trendekre, például a TubeNews szerint, április első hetén ő volt a második legnézettebb magyar YouTuber Radics Peti után. Ezt a nagy áttörést pedig a Kék Bálna-történetre reflektáló videójával érte el részben, ami 300 ezer nézőt volt képes megfogni hat nap alatt. A srác saját termékeit webshopjában is árulja, igazi sikertörténet az övé.


Időpont: Április 23. (vasárnap) 12:00-13:00
Helyszín: Budapest, Hungexpo, Nagyszínpad

A nagyszínpadi beszélgetés után közvetlenül mindegyik YouTuber tart dedikálást, ennek időpontja és helyszíne:

2017. április 23. (vasárnap), Budapest, HungExpo, D pavilon

Hogy pontosan mikor is találkozhattok a kedvenceitekkel?

  • 13:00 órától 14:00 óráig: OwnMcKendry és az Animegyetem Atisa tart dedikálást
  • 14:00 órától 15:00 óráig: az Animekommentár (Daisetsu), MatsuKeiHUN és Abydos vár titeket.

Várunk titeket szeretettel a nagyszínpadon, és majd a dedikáláson is!

(Visited 1 138 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .