9 nevező a 2017 áprilisi animekritika videóversenyen (a szavazás elindult!)

Tavasszal újraindult animekritikus videóversenyünk, amin idén 9 nevező indult. A feladat: animeparódia készítése volt. Vagy a feladat volt túl nehéz, vagy az idő volt túl kevés (nagyjából másfél hónap állt a rendelkezésetekre); vagy éppen az iskola, érettségi és szakdolgozat drága triumvirátusa az oka annak, hogy az őszi 18 nevezőhöz képest fele annyian fogadtátok el a kihívást. (Ha van erre tippetek, kérlek írjatok kommentet! Illetve nyitott vagyok új versenyötletekre is!) A lényeg, hogy csüggedésre azért nincs ok, hiszen tavaly tavasszal is csupán 8-an mérettették meg magukat, amit idei bátor és lelkes nevezőinknek hála csak sikerült megugrani! A pályaművek át is kerültek a zsűri vizslató szemei elé, és ezennel el is indult a közönségszavazás, ahol a Ti kedvenc pályaműveteket keressük! Szavazni 2017. Április 10. (hétfő) este 20 óráig tudtok, csak dobjatok egy like-ot YouTube-on. Hogy mely videókra szavazhattok? Nézzük!


#1-es számú nevező: A DanPie duó – Anime vs Valóság

A videó fiatal fiú alkotója visszatérő versenyző animekritikus versenyünkön. Most a DanPie nevű duó tagjaként készített el egy olyan animeparódiát, amiben hétköznapi szituációkat mutatnak be, mint például szerelmi vallomást a szeretett senpai-nak, vagy éppen egy egyszerű reggeli felkelést, iskolába indulással. A csavar a dologban ott lapul meg, hogy megmutatják, hogy ezek a jelenetek miként néznek ki a valóságban és az animékben. Mi lett az eredmény? Lessétek meg a videót, ha kíváncsiak vagytok rá!


#2-es számú nevező: Yeti Mester – MASZE egyveleg

Yeti Mester a Magyar AMV Rettenet hangulatát teremti meg azzal, hogy frappánsan mixelt össze animéket más popkulturális művekkel, mint a Death Note-ot a South Parkkal, a Narutot a Barátok közttel, vagy éppen a Hellsinget a Tancsapda egyik legjobb dalával. Az egyik legaktuálisabb utalás a rövid egyvelegében az új Assassin’s Creed filmre történik, de hogy ne lőjek le minden poént, nézzétek meg a videóját. És nyomjatok egy like-ot, ha tetszettek a párosítások. (Toy Story jelenet a legjobb!!!)


#3-as számú nevező: Ricz – Végtelen világok pornókrízise

Drága Riczünk megint polgárpukkasztó videóval tért vissza – az övé egyébként a mezőny egyik legjobb munkája még technikai szempontból is. A videóját nem igen akarom magyarázni, a cím magáért beszél. Ő is már visszatérő versenyző nálunk – már most mondom, hogy zsűribe nem fogsz jönni, mert túl jó videókat csinálsz! 😀 Női szemmel lehet, hogy sok, de döntsétek el Ti, mennyire lett megnyerő Ricz-senpai alkotása!


#4-es számú nevező: Krisztfo, Kapzse, Virág: Mirai Nikki a szinkronparódia!!!

Új arcok versenyünkön! Ráadásul egyből három! És egyúttal az első befutott szinkronparódia a versenyünkre, amire igazán kíváncsi voltam jómagam is. Derítsétek ki, mennyire lett humoros az alkotásuk! (Egyébként személyes kérdés: lenne igényetek szinkronparódiákra? Válaszok jöhetnek kommentben!)


#5-ös számú nevező: GameBoye – Arakawa under the Bridge (bemutató)

Bár idén nem animebemutatókat vártunk versenyünkre, ennek ellenére álljon itt GameBoye videója, amiben egyik kedvenc animéjét, az Arakawa under the bridge-et mutatja be. Számomra két dolog miatt is kedves a pályaműve: 1) nekem is az egyik kedvenc animém ez a Shaft stúdiótól, és 2) GameBoye nagyon szépen elmondja a videó végén, hogy miért szeret MondoConra járni és mit adott neki a mi kis közösségünk. Írjátok meg hasonlóan pozitív élményeiteket – vagy, csináljatok Ti is videót róluk! De elég, ha csak egy like-kal jelzitek azt, ha egyetértetek vele. 😉


#6-os számú nevező: Yamaneko & Tora – Palyazatfilm IR TF

Két leányzónk szintén nem animeparódiával indult – nem volt kizáró ok, de a zsűri a pontozáskor mindenképpen és egyúttal szigorúan figyelembe veszi majd, hogy a versenyzők mennyire tartották magukat a kitűzött feladathoz. Mindenesetre két cuki leányzónk aranyosan „játszik” egyet előttünk, lényegében animekarakterekről barkóbáznak. Ha kíváncsiak vagytok miként lehet így játszani, lessétek meg a videójukat!


#7-es számú nevező: Flash – Ami a következő szezont illeti…

Nem titkoltan nekem a mezőnyből személyes kedvencem Flash pályaműve. Ő is Magyar AMV Rettenetes stílusban nyomja a videóját, de elég jól eltalált humorral. A Re:Zero-ból buggyantott komikus jelenetsora mindent visz, és a Titanic is beköszön a pályaművében. Hogy miként? Lessétek meg!


#8-as számú nevező: Viga – Shingeki no Kyojin paródia

Szintén rutinos versenyzőnk már Viga, akinek fejlődését öröm végigkövetni. Bár animekiritikáiról ismert – saját YouTube-csatornát is fenntart nekik – most megpróbálkozott a szinkronparódiával és egy kicsit másképpen értelmezett Shingeki no Kyojint hozott el nekünk. Ha kíváncsiak vagytok a művére, pillantsatok bele!


#9-es számú nevező: Nina Rosenwald – Danmachi paródia

Nina is visszatérő versenyzőnk, és őszintén, nála is animebemutatóként indul a videó, de a végére átcsap már paródiába, ahol nagyon ügyesen összeválogatta a jeleneteket, úgyhogy ezúton is szeretném megdicsérni, hogy mennyit fejlődött első videójához képest! A poénok mókásak, van még mit gyakorolni, de teljes mértékben korrekt pályamű lett az övé. Nézzétek meg, és szavazzatok!


Eredményhirdetés: 2017. április 14-én (péntek) este nyolckor lesz. A videókra szavazni április 10. (hétfő) este nyolcig tudtok. Mindenkinek sok sikert kívánok!

(Visited 912 times, 1 visits today)

2 thoughts on “9 nevező a 2017 áprilisi animekritika videóversenyen (a szavazás elindult!)

  1. Jobbakra számítottam! A 2-ik versenyző kecsegtetett némi humorral ( Barátok közt-ön majd beszartam a nevetésen ), de aztán ellaposodott, ahogy a többinalkotás is a paródia ágazatában!! Ha itt ér a szavazat valamennyit, akkor az 1-ső alkotásra voksolnék. Indok: saját erőből, szinte kezdő versenyzőként indultak neki, amibe energiát és munkát fektettek. Bár még nagyon amatőr szinten, de igyekeztek jó munkát végezni!

    1. Köszi a kommentet! 🙂 A versenyzők mellett szóljon: szerintem az animeparódia még nem erős műfaj itthon. A magyar animés mémek isépphogy most futottak fel. Abban bízom, hogy ez egy jó kezdet, és ennél csak még jobb lehet. :3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .