Kakumeiki Valvrave (TV-sorozat; 2013; 12/7 epizód)

f8d1d8e2638b08adc693d85a662ebe1d1363848205_full_resizeVámpírcsóktól édes testcsere, dalos, megtört ex-idolok, ének a majdnem esőben, kusza érzelmi szálak, lázadó tinik és Hegylakó vírus mechába zárva. Többnyire ilyen kulcsszavakkal tudnám jellemezni az idei év legjobb mecha-klón sorozatát, ami a Code Geass kiötlőjének elméjéből, és a Sunrise csillogó stúdiójából pattant ki 2013 tavaszán. A Kakumeiki Valvrave ugyanis ötvözi a műfaj összes kliséjét történetében, de ezt olyan szórakoztató és ultra komolytalan módon teszi, hogy az Escaflowne, az Aquarion EVOL, vagy a Star Driver is megirigyelhetné komikusan nyerő szövegkönyvét, valamint rágógumira emlékeztető, rózsaszínnel kevert neonzöldes látványvilágát.

Tömegpusztító fegyverek tinik kezében

Az alcímben említett high conceptet már számtalan komoly és drámai sorozatban ellőtték, ami tényleg a mecha-sci-fi-háború triumvirátusának krémjében foglal ma helyet, legyen szó a Gundam-univerzumról, a Bokuranóról, vagy a már említett Code Geass-ről. Ezt a jól bevált alapot keverte össze Ōkouchi Ichirō a Kakumeiki Valvrave-ben, amelyben kötelező kiegészítőként az emberiség 70%-a a Föld helyett már az űrben él. Vett tehát Ōkouchi egy tucat tinit gyerekkori traumákkal, lázadó korszakkal, dühtől és bosszúvágytól fűtve, majd leültette őket egy szupermodern űrbázisban (lényegében egy mesterséges városba telepítette őket, ahol két felnőttön kívül, csak tinédzserek lebzselnek). E fiatalok ráadásul egy idegen technológiából menesztett mecha arzenálon élik mindennapjaikat (erről természetesen semmit sem tudnak), miközben a felnőttek manipulatív játékszereiként táncolnak. Ezt megspékeli egy alapvetően is paprikás hangulatú háborús konfliktus, ami a JIOR, a DORSSIA és az ARUS nevű államok között feszül. ARUS egy kereskedelemből és egyezményekből feketén jól meggazdagodott birodalom, amely katonái helyett, inkább a bendők tömésére, valamint a Janus-arcú keringőre specializálódott. Mellette ott feszít a világuralomra törő militarista DORSSIA (egységes üdvözlésük: „Blitzendegen!”), amely leigázó szándékkal támadja meg a semleges JIOR ártatlan lakosságát. (JIOR az említett két mamutbirodalom árnyékában húzza meg magát kellemes gazdasági alapjaiból építkezve.)

A dorssiai hadsereg ráadásul pont jiori főhőseink akadémiai „városát”, a 77-es modult veszi tűz alá. Egy különleges dorssiai katonai egység célja ugyanis az, hogy a helyi középiskola mélyén rejtegetett titokzatos Valvrave nevű fegyvert (valójában mechát) megkaparintsa. Tervüket egy érzelmileg elszabadult helybéli akadályozza meg, név szerint Tokishima Haruto (Ohsaka Ryota), aki véletlenül pont e keresett mechába pottyan, majd váratlanul semmivé aprítja vele az ellenséget. Közben megölik, feltámad, majd egy vámpírharapás után más testben ébredve szembesül sebezhetetlen halhatatlanságának tudatával. A bökkenő, hogy nem egy hétköznapi fiú testébe bújt. Haruto az eltökélt, egyszemélyes hadseregként emlegetett, hideg és számító próféciáiról híres L-elf (Kimura Ryōhei) bőrében landol átmenetileg. Ez a „találkozás” pedig sorsfordító változást idéz elő mindkettejük életében. Haruto lényegében két lábon járó fegyverré válva L-elf birodalomdöntő terveihez kerül felhasználásra. L-elf pedig nem kispályás: manipulatív árulóként sosem lehet tudni, hogy valójában mit is forgat a fejében. Haruto sorsát pedig további két lány fogja még befolyásolni: gyerekkori szívszerelme, a mindig életvidám Shōko (Seto Asami), valamint a hűvös, de megértő idol, Rukino Saki (Tomatsu Haruka).

A humoros és fanservice-szel teli középiskolai élet sem marad ki a fentiekben kibontott összeesküvés elméletből, amit a hárem motívum, az elszabadult hormonok és a képtelen, mégis jól tálalt jelenetek tesznek mókássá. Hiszen egy horda gyerek nemcsak egy lényegében legyőzhetetlen fegyverrel kezd el játszadozni L-elf sunyi mesterkedési mellett, hanem élik tovább tini életüket: szerelmesek lesznek, rivalizálnak, néha verekednek. Így ismerünk meg további tipikus karaktereket, a következő jiori születésű diákok személyében:

chara– Sashinami Shōko (Seto Asami): Haruto gyerekkori barátja és egyben szerelme. A lány JIOR miniszterelnökének csemetéje, így nagyon jó diplomáciai érzékkel van megverve. Főszereplő hímegyedünkkel leginkább heves szócsatákat vív percenként (érzelmeiket nem vallják be egymásnak), folyton elpirul, ráadásul már-már sablonosan túl jó és ártatlan, igazáért azonban mindenre képes. Legtöbbször kissé perverz és felvágott nyelvű barátnőjével, Nobi Marie-vel (Fukuen, Misato) lehet együtt látni, aki rendszerint zavarba hozza Shōkót, mivel titkolt érzelmeit mindig a szemére veti.

– Rukino Saki (Tomatsu Haruka): megkeseredett ex-idol, aki mindig a helyzet magaslatán áll. A kemény lány nem rest kimondani a véleményét, igazi tsunderének tűnik, aki Harutót igen hamar megkörnyékezi. Gyermekkori bántalmazások és fájdalmak miatt igen ambivalens a személyisége, nem riad vissza az erőszaktól sem. Míg Shōko az álmodó idealista prototípusa, addig ő a hűvös realistáé. Haruto szívét szívesen elrabolná, ha Shōko nem lenne vele olyan kedves és jó.

– Inuzuka Kyuuma (Ono Yuuki): Haruto és Shōko egyik legjobb barátja. A sorozatban egyre fontosabb szerephez jut majd a későbbiekben, főleg azután, hogy egy személyes tragédiát is át kell élnie. Bizalmi jó barátja egy számára nagyon is fontos lánynak, Sakurai Ainának (Kayano Ai) – a lány titokban szerelmes Harutóba.

– Kibukawa Takumi (Hatano Wataru): egy laza fizika tanár, aki a diákok oldalán maradva próbál rájönni a Valvrave titkára.

– Nanami Rion (Horie Yui): nagymellű és kissé buta tanárnő az iskolában, aki túl sok vizet nem zavar, de kell a történetbe egy olyan édesen nyavalygó nő, mint ő.

Renbokōji Akira (Yuuki Aoi): egy bunkerbe zárkózott kocka lány, aki a Robotics; Notes Furugoori Konájához hasonlóan nem érintkezik senkivel, kicsit hisztérikus és paranoiás.  Társai életét kamerákon keresztül monitorozza, ha kell, virtuális segítséget is ad.

– Renbokōji Satomi (Namikawa Daisuke): Akira bátyja, a diáktanács elnöke. Kötözködő és nagyképű természete ellenére igen jópofa karakter (nem, nemcsak azért, mert bishi). Könnyen zavarba lehet hozni, amit az iskola hercegnője, Ninomiya Takahi rendszeresen meg is tesz.

– Ninomiya Takahi (Kotobuki Minako): a tipikus nagyszájú hercegkisasszony, aki mindig megmondja a tutit, miközben hidegen hagyja mások baja. Szeret parancsolgatni, valamint visszaélni hódolói kedvességével.

– Otamaya Yuusuke (Yoshino, Hiroyuki): egy vérbeli otaku, aki minden katonai fegyvert, harci kocsit imád. Szereti kilesni a lányok intim pillanatait, gyávasága ellenére pedig kellő ösztönzés mellett igen jó hasznát lehet venni.

– Yamada Raizō (Nakamura Yuuichi): a nagyszájú kemény legény, kinek legjobb barátja életét vesztette a dorssiai flotta inváziója során. Minden vágya így, hogy éles bevetésen bosszút állhasson az ellenségen.

Ügyeletes rosszfiúk: A dorssiai hadsereg elitje

A dorssiai rosszfiúk, L-elffel (L-tizenegy) az élen, a már animékben milliószor ellőtt németes, hatásvadász nevek súlya alatt próbálnak kitörni sablonos szerepkörükből, ami kimerül a bajtársi heccelődésben, vérfürdő rendezésben és a barátság illúziójának őrültségében. Rettentően nagy kreativitásra nyújt bizonyítékot így a latin abc és a német számnevek összeolvadásából született A-drei (A-három), H-neun (H-kilenc), X-eins (X-egy), Q-vier (Q-négy) karaktere, valamint a Bibliából menesztett Cain (Káin) parancsnok szerepeltetése. A srácok mechákba ülnek, irtó ügyetlen ellentámadásokat vezetnek harcedzett, rideg katonákként is, egy rakás tapasztalatlan civil ellen.  Azon kívül, hogy az eddigi hét epizód alatt gonoszan vigyorogtak és embereket mészároltak, valamint a rendszeres, legyőzendő ellenfeleket adták, nem alakítottak nagyot. A spártai neveltetésükön, és az A-drei által L-elf iránt prezentált, már-már a kelleténél is melegebb érzelmein kívül nem sok mindent mutattak meg magukból. Erről az oldalról elsősorban L-elf az érdekes, aki  bizonyos titkokat rejtegetve játszotta a történet harmadik epizódjáig a tökéletes és rettenthetetlen dorssiai hazafit, majd egy gyors pálfordulás után, de továbbra is sötét szándékoktól vezérelve, kezdett bele személyes gerillaháborújába. Aranyosak, gonoszak, helyesek ezek a figurák – több nem is kell talán a fangirlöknek.

Kritikus vélemény, avagy kinek ajánlom?

Kakumeiki Valvrave - OP - Large 04_resizeOlyanoknak, akik mindenképpen szórakozásra vágynak, és nem akarják komolyan venni ezt a véresen komolynak tűnő sztorit. Az Anime Addicts fordítói csapatának köszönhetően rendkívül szellemes és élvezhető magyar fordításban érdemes nekiülni ennek az animének, ami garantált nevetőgörcsöket generál a képtelen és klisés szituációk ellenére. Azért a fekete-fehér, azaz gyáva anyaszomorító versus tökösen tökéletes katona, valamint a gyengéden önfeláldozó szűz és a kemény domina ellentétes archetípusainak szerepeltetésén túl, van kifejezetten pozitív oldala is az animének. Egyrészt, az epizódok mindegyike pörgős cselekménnyel bír, így a sablonos, de ugyanakkor a mecha körítésben újonnan alkalmazott fogások (vámpírok, testcsere) jól működnek. Az eddigi hét epizód alatt nem volt unalomra alkalmat adó pillanat, persze valakinél a cinikus kifakadások generálhatják ezt (az én esetem is ilyen), valakinél a puszta rajongás.

Valljuk be, csak minőségi animációval ellátott sztorit raktak le elénk az asztalra: a karakterek gyönyörűek, kellemes és fülbemászó zenéket hallhatunk végig (Mizuki Nana és a T.M. Revolution, valamint Angela és ELISA mindig nyerő opening/ending választások). A színek káprázatosan szépek, élénkek, az idolos/énekes betétek szórakoztatóak és egyben meglepően poénos helyeken szerepelnek. A harcok dinamikusak, bár az aranyban pompázó és harakiriző mechákból, valamint a rózsaszín robbanásokból lassan kiábrándulok. Ezt ellensúlyozza a drámai pillanatokra jellemző, különlegesen részletes és esztétikusan kidolgozott animáció, ami kész orgazmust kínál vizuális szenzorainknak. A szereplők közötti dinamika is következetes, mozgalmas, és azok a plusz poénok, amiket bevetnek – sokszor késztethetnek nevetésre. Mindenesetre olyan képtelenségeken már ne akadjunk fel ezek után, hogy szereplőink miként lélegeznek az űrben, vagy hogy a Power Rangers fog valószínűleg újjáéledni a későbbiekben (mivel Haruto kap további szörnyszülött társakat). Az pedig, hogy a mechák operációs rendszerében egy gyönyörű és alulöltözött szőkeség ajánlj neked örök életet, vagy azonnali, fájdalmas halált, egész morbid a maga módján. Mindent összevetve, a Kakumeiki Valvrave mókás és szép sorozat. Logikát nem kell benne keresni, a sötét, emberiséget mélyen érintő problémák, mint a háború, bűn, gyilkosság, családon belüli erőszak, szegénység, politikai intrikák, alkoholizmus – többnyire a felszínen maradnak, inkább a karakterek motivációit adják meg ezek a toposzok. Mélyebb összefüggéseket az eddigi 7 epizód alapján nem igen kell keresni, de bízom abban, hogy az ősszel újabb 12 epizóddal jelentkező folytatásban Ōkouchi Ichirō író-forgatókönyvíró felmutat majd valami izgalmas fordulatot. A Code Geass  történetének írójától elvárnék valami nagy durranást, mivel olyan jó sztorik forgatókönyvét írta korábban, mint a Planetes, a Shigofumi, a Berserk Golden Age Arc I: Egg of the Supreme Ruler, valamint a Guilty Crownon is munkálkodott (bár ez utóbbi lehet, hogy inkább rossz, mintsem jó referencia). Ōkouchi írt egyébként a szimbólumoktól hemzsegő Revolutionary Girl Utena univerzumában játszódó történeteket 1998-ban, ezzel magyarázom azt, hogy a Kakumeiki Valvrave a romantikus, teátrális érzelmekben, a könnyes drámákban igen gazdag, csak nem ütnek olyan elementáris erővel, mint más művekben. Hatásvadászatban azonban még így is nyert ügye van ennek a sorozatnak.

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=328]
Anime adatok
  • Japán cím: Kakumeiki Valvrave / 革命機ヴァルヴレイヴ
  • Angol cím: Valvrave the Liberator
  • Rendezte: Matsō Kō
  • Forgatókönyv: Ōkouchi Ichirō
  • Eredeti karakterdizájn: Hoshino Katsura
  • Karakterdizájn: Suzuki Tatsuya
  • Zene: Senju Akira
  • Megjelenés: 2013
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód (második évad elvileg 2013 őszén indul)
  • Műfaj: akció, mecha, iskolai élet, romantikus, sci-fi
  • Stúdió: Sunrise
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  MyAnimelist (eng); Hivatalos honlap (jp); Wikipedia (eng); Anime Addicts (epizódok magyar felirattal)
(Visited 521 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Kakumeiki Valvrave (TV-sorozat; 2013; 12/7 epizód)

  1. ‘Kinek ajánlom?’
    DieHard Guilty Crown rajongóknak, akiket nem zavar a logikus történetvezetés és az összefüggő cselekmény hiánya. Mert aki azt szerette, ebben sem lát majd kivetnivalót 🙂

    Meg kellene néznem már a hetedik rész, már csak azért is hogy utána letörölhessem végre azt az 500megát a gépről, de minden epizóddal egyre nehezebben bírom rávenni magam a folytatásra.

  2. Részben egyetértek. A GC anno kiakasztott, ez annyira nem vészes szerintem. Kifejezetten élvezem, hogy a félresikerült és szerintem már lassan szándékos mellényúlásaival milyen reakciókat vált ki belőlem. >< Rég volt már, hogy ennyire megmozgatott egy sorozat, mégha azért is, mert nem mély, túl képtelenség az egész. A karakterek közül van pár aki tetszik, az animáció is szép, úgyhogy nálam a hibái ellenére is kedvenc gyanús. Az összefüggéstelen sztorin kötekednék, van neki, csak egy rakás logikai bukfenccel kikészítették eddig. 😀

  3. Á, most jut eszembe, hogy anno nem küldte el a hozzászólást, amit ide írtam. 😀 Na nézzük, mit tudok összehozni másodjára.

    Én jól szórakoztam rajta. Egyet kell értenem, hogy direkt csinálták ennyire végletekben gondolkozó műnek. Az összes klisét, amit lehetett szépen kihegyezték, hogy minél élesebb legyen és összeeresztették.
    El tudom képzelni, hogy lemegy ez a stúdiónál:
    -Figyelem, esti megbeszélés! Kezdjük el, menni akarok haza.
    -Na, azt beszéltük, hogy kell egy kis vámpírdolog, majd kezdünk vele valamit, úgy is divatos manapság.
    -Á, levegőben akkor se lóghat csak így.
    -Jó, akkor csapjuk hozzá a mechához, aztán majd lesz vele valami. A mecha immáron 40 éve az emberiség leghatékonyabb fegyvere, tehát szükségünk lesz rá itt is. Ráadásul legalább a Gunbuster óta tudjuk, hogy az iskolások remekül tudják vezetni ezeket, főleg úgy, ha depressziósok, ezt Ikari-kun példája tökéletesen bemutatja. -Csináljanak az iskolások államot, állam-hajót, a Starship Operatorsban működött a dolog, bár ott nagyon kímélték a tagokat.
    -Remek gondolat! De az utóbbi probléma még rendezésre szorul.
    -Főnök, én már tudom! Itt nem csak no-name fog meghalni. Ilyen egyszerű.
    -Történetvezetés.
    -Csavarok kellenek.
    -Mennyi?
    -Sok. Buknak rá a népek.
    -Látvány? Matt vagy csili-vili?
    Persze, minden legyen csicsás, neonfényes, hogy jobban nézzen ki, meg aztán érdemes esélyt adni az ellenségnek, hiszen így könnyebb lesz eltalálni a gépeket. Lássák kivel van dolguk, a fair-play szabályait tökéletesen betartjuk, meg aztán még a végén perelnének minket az Ombudsmannál. 😀
    -Rendben, haladjunk, következő napirendi pont. Karakterek.
    Természetesen minden stúdió tudja, hogy remek szereplők nélkül nem lehet semmit se eladni. Mi pedig ezt mindenkinél jobban tudjuk. Arra is rájön az ember a józan paraszti eszével, hogy meg kell maradni a realitás talaján, kell valami előny szerencsétlen iskolásoknak, egy géppel még senki nem nyert háborút. 😀 De mivel nyertek akkor a hadseregen kívül? Ésszel. II. Ramszesz, Nagy Sándor, Julius Caesar, Attila, Richárd király, Napóleon. Csak tudtak valamit, Napóleon a kartácsot is szerette használni a csőcselék ellen, hiszen céltudatos volt. Meg amúgy is buknak a nézők az észre: Kira, L, Lelouch vi Britannia, meg még számtalan karaktert imádtak az emberek, akiknek van esze. Gyúrjuk össze ezeket, közben ne feledjük, hogy „hagyományos” gyerek nem lehet ilyen ésszel se, hisz senki se marshalbottal a zsebében születik… javaslat?
    -Szerintem érdemes lesz összegyúrni ezeket a terminátorral, az is népszerű karakter, ráadásul keveset beszél, így nem kell sokat fizetni a szinkronszínésznek se. 😀
    -Kitűnő! Legyen kezdetben ellenszenves és ellenséges, majd valahogy összeboronáljuk őket, úgy is jön a mezőgazdasági munkák szezonja. Egy szereplő pipa.
    -Te haver, ez még nem lesz elég, jól gondolom?
    -Persze. Amúgy se vezetheti a mechát, mert megborítaná az egyensúlyt, így kell az önmaga marcangolásával elfoglalt főhős. -De miért marcangolja magát?
    -Hú, nem is tudom, család?
    -Hülye vagy?! Nincs annyi ujj ebben a felhőkarcolóban, ahány anyag így kezdődik! -Jó, akkor a techvámpír lét miatt? Ez megfelelhet, amúgy is ritka. Ott van a Trinity Blood, de ennyi. Úgy is csak Buka.. vagy Budapesten ismerik, tökéletes választás.
    Az is ciki, ha végig vissza tudná majd magát fogni, nem? Ja, de erre csak találunk valakit vagy valamit.
    -Kellenek nők is.
    -Jogos, elvégre nem yaoi lesz.
    -Idol?
    -Mégis hogyan kerül az oda?
    -Hát, kit érdekel? Te tudod, honnan jönnek az idolok? Minden fa alatt van 1. 😀 Mostanában felkapottak.
    -Ez viszont nem túl szerencsés, még ránk húzzák azt a vádat, hogy másolunk.
    -Felőlem lehet lelki baja. Max. alkoholista lesz.
    -De akkor már nem idol! Akkor már elbukott!
    -Hm, nem is rossz ötlet, legyen kiégett! És így megint a figyelemre vágyik kicsit.
    -Van még valami?
    -Talán. Hikikomori. Ez japán unikum úgy is. Behozzuk a mindennapi gondokat is, nem csak a világhatalmi problémákat, így tarolhatunk. Meg ezek a hülyék a tengeren túl dicsőségnek veszik ezt az életformát, így talán javulnak az ottani eladások is. Meg legyen nő. Mostanában úgy is csak férfiakról keringenek képek a neten.
    -Mi maradt még ki?
    -Egy dolog tuti. A barátnő. Ő fogja mindig nagy tettekre sarkallni a főhőst. Milyen legyen a személyisége?
    -50% waifu-jelölt, meg legyen valami határozottság, hogy fontosabb szerepet is betölthessen a kolónia életében. Mondjuk politikus lány.
    -Aha. Srácok, én álmos vagyok, menjünk haza!
    -De még sok dolgunk van!
    -Jó, de a barátnő barátnőjét, a főgonoszt, meg a többi iskolai cuccot kivágjuk a Code Geassből és áttesszük ide. Ez saját, vád nem érhet minket.
    -Kell egy agresszív izomagy is.
    -Konditeremben holnap összeszedjük.
    -Mi lesz az ötletelős kártyák maradékával, amit a délutáni megbeszélésen csináltunk?
    -Gyorsan szétszórjuk. Mi maradt?
    -Szex, erotika, ecchi; Erőszak; Testcsere…
    -Ezt honnan szedtétek?
    -Tegnap Kokoro Connectet néztem.
    -Ja, az bocsánatos bűn. Legalább munkaidőben?
    -Most hülyéskedsz? Persze! Forrásgyűjtés címszó alatt. Na folytatom. Cliffhanger; Második évad; Távoli jövő; Béremelés; Kevesebb munkaidő; Ingyen kávé…
    -Az utóbbiak is?
    -Nem, azok már a munkaügyiseknek mennek.
    -Jó akkor a maradékot lerendezzük. Az nyilvánvaló, hogy az ecchit szétmázoljuk az egészen. A szex csak cenzúrázva. Amúgy meg az felüdülés és megkönnyebbülés, nem? A’sszem meg is van a helye.
    -De a waifuval nem lehet…
    -Basszus, akkor találunk valakit és megmagyarázzunk valahogy! Csupa lelki beteg lesz az animében, nem?
    -Persze, de a Hikikomori se lehet, mert az meg kiskorú lesz.
    -Nyugi már, csak lesz a háremből valaki.
    -De mivel magyarázzuk, hogy nem a waifu?
    -Mi a leggyengébb pont?
    -Techvámpír-mecha-főhős háromszög.
    -Vágjuk hozzá ezt is, legalább úgy tűnik, mintha fokoznánk a hangulatot és rejtélyeket csinálnánk.
    -Jó, haladjunk. Testcsere.
    ….
    -Oké, megy ez is a szex mellé. Várj boronálásban nem segíthet?
    -Talán. A félreértésekre alapozhatunk.
    -Cliffhanger a végére, a második évaddal harmonizál, húzza a nézettségét. Távoli jövő… Fogd a cetlit, csukd be a szemed… Jó most megforgatunk. Arra van a tábla, szúrd fel a cetlit valahova. Remek. Ez is megvan. Szerintem ezt a szerelmi jelenetekhez is eljátszhatnánk. 😀
    -Ja, jó éjt mindenkinek!

    Marha rosszul hangzik, de nekem végső soron elég jól összedobták annyira, hogy nevessek rajta, meg meglepődjek pár helyen. Igaz, hogy nincs nagy eredetiség-faktora, de bőven meg tudok ítélni neki 6 pontot a rengeteg nyakatekert csavarral együtt is. És várom a következő évadot, remélhetőleg ennyire elborult lesz, mint ez volt. 😀

    1. Hallod, ez szenzációs volt! Végigkacagtam az egészet! 😀 Hihetetlnül jól összefoglaltad a lényegét! Én is hasonlóan zártam a sztorit. Sablonos, vicces, megdöbbentett, főleg a vége, és várom a folytatást. A neonfényektől herotóm van, de hogy a srác mikor támad le megint valakit, hogy emózik, mi lesz a feketével, a politikus lánnyal, és hogy az űrlénynek tűnő gonosz ellenség milyen támadásokra készül még. Háááát annyira jól összemixeltél ezeket, hogy csak na. Köszi a szórakoztató leírást :D. Életemben nem olvastam még ilyen jót. Kb mint a sorozat maga. 😀

  4. Köszi, igyekeztem. 😀 Igazság szerint elkapott a hév. Nem is tudom, talán majd átmásolom az AA fórumra is, ha jó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .