The second woman / 情谜 / Qing Mi (kínai-hongkongi film; 2012)

The second woman / 情谜 / Qing Mi (kínai-hongkongi film; 2012)

The second woman / 情谜 / Qing Mi (kínai-hongkongi film; 2012)
The second woman (film; 2012)

A gyönyörű, tajvani születésű Qi Shuval nem most találkoztam először, de ilyen lenyűgözően tehetséges alakítást látni tőle még nem volt szerencsém! A The second womanben (情谜 / Qing Mi) egy művészi, kissé horrorisztikus körülmények között játszik egy ikertestvérpárt. Igen, mi lehet jobb egy Qi Shunál? Hát kettő! Itt látszik, hogy a kínai-hongkongi produkcióban, két teljesen különböző karaktert milyen zseniálisan tud megformálni. Természetesen egy kis őrület, téboly sem hiányozhat ebből a 2012-es moziből, a szerelem és a gyönyörű dalok mellett.

Halálos női féltékenység

Bao (Qi Shu) és Huixiang (Qi Shu) egy furcsa ikerpár. Míg Huixiang vidéken kénytelen maradni vak édesanyjukkal, addig nővére, Bao, a színpadon próbál előrelépni mint színésznő, bár a lelkesedése nagyobb, mint a tehetsége. A magányos Huixiang mégis irigységgel tekint Baora, hiszen azzal a férfival, Nannal (Shawn Yue), készül összeházasodni, akit  ő is szeret. A sötétség, ahogy egyre jobban bekebelezi Huixiang szívét, arra sarkallja, hogy elcsábítsa Bao jegyesét, és titkos viszonyt kezdjen vele. A valamit sejtő Baot, nemcsak a bizonytalanság gyötri a testvére és a kedvese közötti kapcsolat miatt, hanem rá kell jönnie, hogy Huixiang ezerszer tehetségesebb színésznő, mint ő. A hab a tortán, hogy Bao és Nan pont egy olyan darabot próbálnak, amelyben két nő ugyanabba a férfiba szeret bele. Míg a szépséges énekes betétekkel teli színdarab egyre inkább a tetőfokára hág, a testvérek közötti viszony is megrendül, ami egy végzetes tetthez tereli őket.

A Carol Lai írta és rendezte filmben kellemesen keverednek a horrorfilmbe illő hangeffektek, a lányok képzelgéseivel és félelmeikből, féltékenységükből táplálkozó látomásaikkal. Eleve a film egy zenei videoklipbe is helytálló jelenetsorral indul, egy andalító muzsika mentén, ahol az ikrek közül az egyik éppen a tengeren hánykolódik egy csónakban. A közvetett utalások az elfojtott haragra, agresszióra a lányok között, végig jelen vannak a filmben, amik egész nyíltan fejezik ki szándékaikat. Ilyen, amikor a  Huixiang által darabolt polip hollófekete tintája hátborzongató zenei elemek mellett árasztja el a konyhapultot. A rémálmok, a lányokat gyakran megkülönböztetni sem képes karakterek (még a nézőt is összezavarják a lányok, valamikor egyáltalán nem voltam benne biztos, hogy most ki-kicsoda) sodorják előre a bizarr hangulatot, ami miatt többet kapunk egy hétköznapi romantikus-drámánál. Ötletes megoldás, hogy a karakterek egy kettős szerepbe kényszerítettek, hiszen adott a színdarab és a „valódi életük”. A kettő azonban eggyé válik a film tragikus végkifejletéig. Nem egy művészi magaslatokba emelkedő film ez, azonban a gyönyörű operatőri munka is biztosítja, hogy egy pillanatig se lankadjon a figyelmünk a film alatt, és egy érzelmes, mégis thrillerbe illő hangulat mellett ragad magával.

Film adatok
  • Cím: The second woman / 情谜 / Qing Mi
  • Ország: Kína (mandarin szinkronú)
  • Műfaj: romantikus, dráma, thriller
  • Hossza: 102 perc
  • Linkek a filmhez: Asian Wiki (eng); IMDb (eng); Beyondhollywood (eng); YouTube (angol feliratos előzetes)
(Visited 410 times, 1 visits today)

4 thoughts on “The second woman / 情谜 / Qing Mi (kínai-hongkongi film; 2012)

  1. juj ez a film felkeltette az érdeklődésemet 🙂
    Rég láttam már amúgy is kínai filmet…igaz nem is tartoznak a kedvenc filmjeim közé, de azért néha belenézek 1-1-be, és ez tuti jó lesz 😀

    1. Juj de rég láttalak erre ^ ^! Na, remélem tetszeni fog! Kínai filmeket szeretem, főleg, amik ilyen misztikusak. :)) A tevékenységeteket most az FB-én figyelem mindig, de ha jól láttam mostanában feliratokat tesztek fel, új ismik nincsenek, pedig most jön a nyár, jó lenne friss ötleteket merítenem, hogy mit nézzek film ügyileg :D.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .