Holy Knight / ホーリーナイト / Hourinaito (manga; 2011 és OVA; 2012)

Holy Knight / ホーリーナイト / Hourinaito (manga; 2011 és OVA; 2012)

Holy Knight (manga; 2011 és OVA; 2012)
Holy Knight (manga; 2011 és OVA; 2012)

Mellek, vámpírok és majdnem szex. Új falatnyian rövid fantasy anime jött ki, mindössze 60 perces terjedelemben a vérszívó éjlények áldozatgyűjtő hadjáratáról 2012 márciusában. A hentaiban taroló Miyazaki Maya le sem tagadhatná jellegzetes stílusát, ami az eredeti Holy Knight manga változatában ecchin túlnyúló erotikus jelenetekben bontakozott ki, addig a két részes anime adaptáció megmaradt egy cenzúrázottan kivonatolt, átlagos sztorinak. 

Tégy magadévá, hogy később megölhesselek

A sztori szexi főhőse, a romániai származású vámpír leányzó, Kishimoto Lilith (Uchida Maaya) – nálam Gantz és EVA flashback villant be e név összetétel hallatán. A vörös hajú bombázó szüleit legyilkolták, így klánjának ő az utolsó leszármazottja. Ehhez mérten új küldetést kap, amelynek célja, hogy végezzen  egy legendás vámpírvadász utódjával, a Romyuarudo vérvonal utolsó sarjával. E miatt Japánba érkezik, még pedig a tokiói Szent Ritsumei Akadémára iratkozik be. Itt találkozik fiú főszereplőnkkel, az árva Mizumura Shintával (Shimono Hiro). A srácot nagyapja nevelte eddig Kyūshūban (itt haltak meg a fiú szülei is), de Japán fővárosában sem marad magára, mivel dinnye nagyságú keblekkel megáldott gyerekkori barátja tovább boldogítja a napjait. Ő Makimura Chizuru (Tatsumi Yukio), az életvidám, minden lében kanál energiabomba, aki titkon szerelmes a főhősünkbe. Lilith, amint meglátja Shintát, tudja, hogy ő az akit eddig keresett, és nem is rest egy pásztorórára csábítani a fiút.

A napra érzékeny hajadon gyilkos küldetése ugyanis nem merül ki az ölésben. Először teherbe kell esnie prédájától, majd a fiúval és annak magzatával is végeznie kell. Az intim együttlét azonban nem halad olyan ütemben, mint ahogy a szexmániásnak tűnő tsundere hősnőnk gondolná. Shinta lovagiasságból nem hajlandó belevetni magát egy egyéjszakás kalandba, bár Lilith domborulatai minden porcikáját megmozgatják (az agresszív támadások a mangában nem ilyen ártatlanok, ott inkább az a gond, hogy Shinta hamarabb elszáll, mint ahogy Lilith szeretné). Míg a két fiatal egymásba gabalyodik érzelmileg is, a féltékeny Chizuru próbálja Shinta figyelmét visszaszerezni, ezzel párhuzamosan pedig különböző természetfeletti lények, alakváltók és vadászok lesik a fiatalok minden lépését.

Karakterek és klánok

Holy Knight manga

A manga az eddig angolul olvasható 6 fejezete alatt szépen, lassan vezeti be a különböző karaktereket és klánokat, mivel egy igen gigászi méretekkel megáldott, saját világot kreál maga köré. Az anime hirtelen ömleszti rá a nézőre a szereplőket, mint Shinta alakváltó loli-cicáját, vagy Lilith kutyus bőrbe bújt familiáris macsóját, a Varcolaci származású Plum Shutteryt. Ez az információ áradat elnézhető hiba abból a szempontból, hogy a manga világát próbálja bemutatni az animációs film, amihez csupán két részt kapott. A manga és az anime is felvillant egy a háttérben meghúzódó klánháborút, ami magába foglalja a Strigoi (romániai vérszívó szörnyek, akiket vámpírokként is emlegetnek), a Varcolaci (a legendák szerint igazi démonok, akik képesek állatbőrből emberré változni) és a Moroi (mágusok, boszorkányok hada, akik az emberek életenergiájával táplálkozó vámpírok; a legendák szerint nő nemű egyedeik képesek bármilyen élőlényt bábként irányítani) klánokat.

Erotikamentes bemelegítés

2011-ben indult, egy köteténél tartó Holy Knight mangát gyorsan bedobták az anime adaptáló cápák közé, és 2012 márciusában ez a rettentően rövid OVA feldolgozás készült hozzá. A manga a maga explicit szexjeleneteivel, nemi erőszak körül is forgolódó drámájával csupán szürke utánzatként köszönt vissza az animében. Az erotikus részek teljes kiirtása még megbocsájtható lenne, ha éppen ezzel nem teszi tönkre a CAMMOT stúdió az eredeti történetben megbújó személyiségek jellegzetes vonásait, és motivációit. Ugyanakkor Miyazaki Maya gyönyörű rajzai is vesztettek csillogásukból az animében, ahol az OVA formátum ellenére becsúsztak elnagyolt grafikájú jelenetek is, bár az opening hoz egyfajta kellemes színvonalat a Holy Knight” című, Uchida Maaya énekelte dal mentén. (Miyazaki Maya több mangája közül a yuri felhangú, fekete humorú komédiába, a 2008 óta futó, 5 kötetes Gokujōba is érdemes beleolvasni a hasonlóan kidolgozott, szexisen szépséges grafika miatt; ebből indult is egy 12 részes anime adaptáció 2012 januárjában; valamint jópofa mangája a Video Girl Ai kaptafájára készült, 2010-es sci-fi sztorija, a Minimum. – Mindkettőről kép e bekezdés alatt látható. Egyébként a mangaka műveiből 2010-től, minden évben készül 1-2 anime, főleg hentai terepen.)

bGokujō (2008; 5 kötet) Minimum (2010)

A manga erőssége nemcsak a túlfűtött, erotikus jeleneteiben rejlik, hanem hogy ezek nélkül nem lehet érettnek tekinteni a cselekményt. Az anime az ártatlan szűziességével megfosztja a nézőt azoktól a megrázó pillanatoktól, amiket egy megerőszakolt lány élhet át, vagy éppen a komikum oldalán lehet mosolyogni egy sort Shinta ügyetlenségein. Az OVA túl klisés rivális társaihoz mérten, így nem tudtak annyi mindent kihozni belőle a készítők, mint ami a mangában rejlik. Az animét nézve végig nem szabadultam attól az érzéstől, hogy egy Rosario+Vampire utánzattal van dolgom, ami a mangánál meg sem fordult a fejemben a kliséktől mentes nyitánya miatt. E viszonylag egyedi prelűdöt azonban az anime készítői teljesen átírták. Ugyanakkor a képregényről sem lehet azt állítani, hogy egy egyedi, zseniális történet, mert meg vannak a maga klisés toposzai, csak fekete-fehér formában ezek jobban működnek egyelőre. Az anime érdemeit is hogy fényezzem kicsit, a szinkronszínészek jó választások, az opening animációja nagyon szép, és a zenei betétek többször hallgatható muzsikák.

Az eredeti képregény változat 18 éven felülieknek ajánlott seinen olvasmány, míg az anime a fanservice-szel teli bugyi villantásokra vágyó, közepes sztorit és animációt bíró nézőknek ajánlott, akik szeretik a vámpíros dolgokat, de nem riadnak vissza a monumentális karakterkészlettől. A rövid anime ízelítő a mangához, így akinek megtetszett a világa, annak érdemes a káprázatosan kidolgozott, nedvektől és nyögésektől sem mentes mangába is belekóstolniuk, ami grafikailag felér egy eksztázissal.

Képek a mangából [nggallery id=270]
Pillanatképek / Screenshots az animéből [nggallery id=269]
Anime adatok
  • Japán cím: ホーリーナイト / Hourinaito
  • Angol cím: Holy Knight
  • Rendezte: Fujimoto Jiro
  • Eredeti történet: Miyazaki Maya
  • Eredeti karakterdizájn:  Miyazaki Maya
  • Karakterdizájn: Toda Mai
  • Megjelenés: 2012
  • Típus: OVA
  • Terjedelem: 2×30 perc
  • Műfaj: seinen, ecchi, fantasy, romantikus, dráma
  • Stúdió: CAMMOT
  • HivatkozásokANN (eng); MyAnimelist (eng); TenManga (angol fordítása a mangának); Baka-Updates Manga (infók); AnimeAddicts (hun)
(Visited 372 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .