Ai no Kusabi / The Space Between / 間の楔 (OVA remake; 2012)

Ai no Kusabi / The Space Between / 間の楔 (OVA remake; 2012)

Ai no Kusabi 2012 OVA
Ai no Kusabi / The Space Between (OVA  2012)

Még számomra is rejtély, hogy miért vagyok képes egyre inkább tolerálni a yaoit (züllök XD), de kíváncsiságból meglestem az Ai no Kusabi című, 1992-94-ig futott anime remake-jének első részét. Okok: 1) nem olyan rég néztem és írtam a retrós változatról; 2) kíváncsi voltam, hogy 2012-ben mit csinálnak ebből az egyesek szerint epic (szerintem közepes) sztoriból. Eredmény: meglepően jó grafika, és a nevetőgörcsök ellenére, amik néha elkaptak (például a fallosz gyűrű kapcsán), határozottan pozitívabbnak érzem az indítást a korábbi változathoz képest. 

Szerelem eltérő hajszínek ellenére

A sztorit röviden vezette fel a mindössze 25 perces első epizód, de nagyon is vonzó openinget és endinget kapott (arról még nincs infó, hogy milyen hosszú lesz ez az OVA remake, de ha a régi változat kétszer 60 perces volt, akkor ennél remélem nagyobb terjedelemre ruháztak be idén). Az első képsorokban szembecsap minket a főhős srác, Riki, majdnem teljesen meztelenül fetrengő izmos teste, amint magában tüzel (szó szerint), majd egy nyálcsorgatós, teljesen normál szexet nyom le egyik női sorstársával. (Kerettörténet: a távoli jövőben az emberek hajszín alapján kasztokba vannak rangsorolva, Riki a legalacsonyabb rangúak közé tartozik. A vezetőség úgynevezett Peteket, avagy házi szexrabszolgákat választhat ki az alja népből, akikkel erejét fitogtathatja a többiek előtt. A legmagasabb rangúak a szőke bishik, és Riki pont egy ilyen kemény szépfiú, név szerint Iason Petje már évek óta.)

Rikit és alkalmi (női) szexpartnerét természetesen rögtön szétválasztják (rejtély mikor került le róluk, majd vissza a gumibugyi), hiszen tilos a Petek közötti öncélú pásztoróra. Mindkettejüket ezután megbüntetik, Rikit igen erotikus módon. Az első rész lényegében az ő és Iason közötti szenvedélyes, mégis visszás viszonyt mutatja be. Riki gyűlöli, hogy láncra verve kell egy másik egyén parancsaira cselekednie (khm, vagy éppen ejakulálnia), ezért minden adandó alkalmat próbál elcsípni a szökésre. Iason egyik Furniture-je (ex-Pet, akiket már megfosztottak a férfiasságuktól, ha jól emlékszem) Riki tudtán kívül segít neki a menekülésben, miközben egy érdekes filozófiai szösszenetet nyom le az ember szabadság iránti vágyáról. Rikit végül megint elkapják, megverik, azonban a szökéséért Iasont megszorongatja a vezetőség. A hidegvérű, Rikit megszállottan szerető (és élvező) Iasonnak, nemcsak az engedetlen Furnituret kell likvidálnia az életéből, hanem Rikit is. Iason azonban másképp dönt. A fiút visszaengedi az övéi közé, szabaddá teszi, de csupán egy év erejéig. A célja, hogy Riki önszántából adja át magát neki.

Vizualitás, és még ami eszembe jutott az OVA közben

A látványvilág pazar lett, ilyen dögös pasikat már rég látott az ember (Iason a hosszú szőke hajával kimondottan szexi, Riki pedig… hát, én is hazahoznám, ha lehetne), de kifejezetten a sci-fi környezet megformálása tetszett: egyszerre volt retrós és modern (egy bajom volt csak, rossz minőségű DVD rip érhető el belőle, és ez kicsit rontott az élvezhetőségen). Az erotikus jelenetek finoman ábrázoltak, nincs semmi nemi szerv, maximum utalások. (A péniszre helyezhető nyomkövető gyűrűn még mindig jót kacagok XD + most tűnt fel több nem yaoi animében is ábrázolnak már anyajegyszerű férfi mellbimbót. Döbbenten állapítottam meg, hogy eddig ez nem tűnt fel.) Instrumentális zenét kapunk az opening és az ending alá is, mindkettőben Riki + Iason románca van a középpontban. Mivel egy regény adaptációval van dolgunk, ami a June nevű josei magazinban futott 1987-90-ig, így nem egy mai tipikus pasis ágyharcot kapunk majd. A drámai sci-fi történet ebben az OVA verzióban teljesen átjött, míg a ’90-es évekbeli verzió szerintem sokkal nyersebb, akcióval telibb volt. Ez a 2012-es verzió inkább szentimentálisabban indult, bár kíváncsi vagyok, hogyan bonyolítják tovább Riki sztoriját, mivel egészen más a hangulat és bizonyos szempontból a cselekmény is. Az animét az AIC stúdió készíti, a rendező Akiyama Katsuhito ezúttal is (az előző OVA-t is ő vitte), plusz további művei: Armitage: Dual-MatrixBastard!!. A karakterdizájner is megint Onda Naoyuki, akinek korábbi munkái közé tartozik a Blassreiter, az Ergo Proxy, a Gantz, vagy a Sol Bianca. Húsz év után tehát újra visszaköszön ez a történet animációs formában, de vajon a 2012-es évjárat jót fog-e tenni neki?

Ui.: Úgy tűnik a remake 4 epizódos lesz (sajnos, pedig több kéne belőle!). ANN alapján a következő részek: február 15., március 21. és április 18-án jönnek ki (Korrigálás: 2011.02.11.).

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=249]
Anime adatok
  • Japán cím: 間の楔 / Ai no Kusabi
  • Angol cím: Wedge of Interval, Love’s Wedge, Wedge Between, The Space Between
  • Rendezte: Akiyama Katsuhito
  • Eredeti történetYoshihara Rieko
  • Eredeti karakterdizájnMichihara Katsumi
  • KarakterdizájnOnda Naoyuki
  • Zene: –
  • Megjelenés: 2012. január
  • Típus: OVA
  • Terjedelem: 1 epizód eddig (még fut)
  • Műfaj: romantikus, yaoi, dráma, sci-fi
  • Stúdió: AIC
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  My Animelist (eng); AnimeNfo (eng); Wikipedia (eng); Baka-Updates Manga (eng); Hivatalos honlap (jp)
(Visited 918 times, 1 visits today)

5 thoughts on “Ai no Kusabi / The Space Between / 間の楔 (OVA remake; 2012)

  1. Nekem kifejezetten tetszett! Imádom a régi Ai no Kusabi-t is, talán tényleg a legjobb ilyen jellegű film, és nem csak mert gyönyörű a grafika (bár az új verziónál sokkal.. punkosabb?), hanem mert a történet is, hát szívfacsaró.
    Viszont nekem tetszett az új „frissebb” perspektíva. Máshonnan is kezdődik a sztori, meg kicsit másra esik a hangsúly. Iason valami hihetetlenül szép lett! És ahogy írtad a hátterek, és minden, simán üt néhány mainstream, hasonló technikai szinten lévő világot, amit animében láttunk. Szerintem pazar a látvány. Az intro-outro se volt rossz, de az olyan meh, igazából mint opening-őrült azt is mondhatnám, hogy felejtős, mert a zene olyan semmilyen.. De az egész így önmagában jó lett nagyon is. Kérdés miként folytatódik. 🙂 De örülök, hogy megcsinálták.

    1. Jap, a szőkeség nálam is tarolt a megjelenésével, és ez a kezdés nálam is sokkal jobban tetszett, mint az előző. Hát lassan jönnek a részek 🙁 Elvileg így jön majd a következő három rész (most néztem rá XD):

      2012-02-15 (Japan BD 2: pardo)
      2012-02-15 (Japan DVD 2: pardo)
      2012-03-21 (Japan BD 3: congressus)
      2012-03-21 (Japan DVD 3: congressus)
      2012-04-18 (Japan BD 4: retino)
      2012-04-18 (Japan DVD 4: retino)

      Kérdés, a fansub csapatok mikor karolják fel :(.

  2. Ah, annyit ehhez hozzáfűznek, hogy 13 részesre tervezik, az első négy rész után eldöntik a sorsát, eladásokat illetőleg, hogy megéri a maradék kilenc részt bevállalni. 🙂
    Ah, egyetértek veled a dvd minőségben, sajnos nem elájulós, de azért úgy vagyok vele, hogy jó, hogy van, nagyon boldog vagyok. Voltak fenntartásaim, Iason régi hangját megfelelően helyettesíti az új (Roy Mustang hangja is egyben. :D). Amit én nagyon sajnálok, az Riki, számomra, tökmindegy mit ír a könyv, sajnos a régi verzióban sokkal jobban átjött Riki, Riki mivolta. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .