Tousei Gensou Hakubutsushi / History of Present Day Illusions (manga; 2009)

Tousei Gensou Hakubutsushi / History of Present Day Illusions (2009)

Tousei Gensou Hakubutsushi / History of Present Day Illusions (manga; 2009)
Tousei Gensou Hakubutsushi / History of Present Day Illusions (manga; 2009)

Végre kedvemre való josei mangával találkoztam össze. A 20. század elején járunk Japánban, ahol halott emberek kísértetei, mítoszok élednek újjá egy titokzatos tini fiú életében. A hangulat egyszerre gótikus, egyszerre Kaori Yukis egy kis Kusoshitsujival. Sok adatbázis a Natsume Yuujinchou című mangához is hasonlította, úgyhogy aki ezeket szerette, annak talán Katayama Shuu képregénye is bejön.

A halál árnyékában élő fiú

A Tousei Gensou Hakubutsushi (History of Present Day Illusions) című manga főszereplője a titokzatos Shinobu-szama, aki diák létére édesapja régiség boltját is vezeti, nem mellesleg rejtélyes, misztikus jelenségek, bűnügyek megoldásáért is hozzá fordulnak. A fiú érdekessége, hogy rendszeresen szed egy gyógyszert, ami nélkül tudós apja szerint fél nap után meghalna (az egész családjukat egyébként titkok és gyilkosságok övezik, úgy tűnik történetünk főszereplője sem „ember” a maga hús-vér valójában). A semmitől sem félő fiút csinos szobalánya, a robotszerű Hatsune-szan védelmezi (a nőnek láthatólag alig vannak érzései, de akkora az ereje mint 20 férfinak). Shinobut gyakran felkeresi problémáival a közelben lakó Kasei-szan, egy kerámia mester, és annak tanonca – Takatsuka. Van itt detektív regény, amelynek gyilkosa testet ölt, és sorra szedi áldozatait, egy kínai vázába rekedt szellem pedig a férfiakat elcsábítva hoz örök álmot a szemükre. Az epizodikus történetek mellett Shinobu családjának sötét titkai is lassan felszínre kerülnek, mint például édesapjának fiatalon meghalt öccse.

A grafika egyszerű, de nagyon szemrevaló, kicsit Kaori Yukis stílusú, a történet viszonylag különleges hangvételű, olykor varázslatos, olykor hátborzongató. 2009-es indulása óta 2 kötete jelent meg az Ichijinsha kiadó Comic Zero-Sum magazinjában.

Linkek: Baka-Updates Manga (eng); TenManga (eng); MangaFox (eng); MAL (eng)

(Visited 136 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .