Yin Yang Road / 阴阳路 (manhua; 2005) – oneshot collection of horror stories

Yin Yang Road / 阴阳路 (manhua; 2005) – oneshot collection of horror stories

Yin Yang Road / 阴阳路 (manhua; 2005)
Yin Yang Road / 阴阳路 (manhua; 2005)

Pont ma gondolkodtam el azon, hogy kínai képregények, avagy manhuák terén eddig csak shoujo-romantikus-szerelmes alkotásokhoz volt szerencsém, erre teljesen véletlenül rábukkantam egy grafikailag is különleges horrorra. Minden oldala színes, a történetek tipikus kínai horrort szemléltetnek (aki látott már horrorfilmet tőlük, az tudja mire gondolok). Eszméletlenül hátborzongató, bizarr történetek tárháza ez, nem véletlen a nagy Warning a nyitóoldalon. Egyenlőre két kötete / fejezete? olvasható angolul, de engem megnyert magának 100%-osan.

A szellemek köztünk élnek

A Yin Yang Road hátborzongató történeteivel, teljesen élethű grafikájával borzongatott meg. Van benne olyan halott lány, akit egy fogorvos gyilkolt meg, egyenesen szétszabdalta az arcát, a lány bosszúból visszajön és a fogorvos életére tör. Általában mindegyik sztorinak az a lényege, ha valaki erőszakos halált hal, amiért nagy a bosszúvágy benne, akkor a szelleme visszatér és megöl valakit / valakiket. Egy másik megrázó sztoriban egy fodrász tanonc lányt látogat meg egy fej nélküli nő, akit a férje életében mindig vert. Nos, a lányt a saját apja erőszakolta meg (ugye Kínában a lányoknak nincs túl sok értékük, a lány apja így akart belőle valami hasznot húzni magának – undorító gondolatmenet), és a szellem ráveszi, hogy végezzen a saját apjával. Van egy ironikus sztori is. Egy hajléktalan öregember kap lehetőséget arra, hogy újból kezdje az életét, de nem jön össze neki. Az utolsó sztoriban pedig a békák és egy bizarr öregasszony okozza egy család vesztét.

Azt mondom voa. Eszméletlenül jó grafika, lenyűgöző volt minden egyes oldala. Remélem lesz folytatása a fordításnak. Kínai képregényből még több kell, főleg ilyen különleges, eredeti grafikájú alkotásból.

Linkek: TenManga (eng); MAL (eng); Baka-Updates Manga (eng)

Képek a manhuából [nggallery id=196]
(Visited 42 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .