Maybe: Tasogare Otome x Amnesia (manga; 2008)

Tasogare Otome x Amnesia / Twilight Maiden x Amnesia (manga; 2008)

Maybe: Tasogare Otome x Amnesia / Twilight Maiden x Amnesia (manga; 2008)
Tasogare Otome x Amnesia (2008)

A Seikyou középiskola szent helyre építettet, ráadásul a pestis is tarolt e vidéki kis városkában. Az emberek hogy csillapítsák Isten haragját (a pestist büntetésnek hitték, amiért egy szent földre építettek) a Seikyouban feláldoztak egy fiatal lányt. Eltörték a lábát, majd élve bezárták az iskola egyik rejtett zugába. Ez 60 évvel ezelőtt történt. Ma az iskola romos, lezárt szegletében egy kísértetről terjengő pletyka borzolja a diákok idegeit: ő Yuuko, az egykori áldozati bárány. 

Nemcsak a loliké a kísértet világ

Niiya Teichii elsőéves a Seikyou akadémián. A suliban terjengő kísértet pletykák felcsigázzák érdeklődését, és a tiltott részre barangol, ahol egykor Yuukot megölték. A suliban 7 rejtély köthető Yuukóhoz. Az első, hogy ha megtalálod a tiltott részen a bűvös tükröt, akkor egy szellem megjelenik előtted, aki örökre a másvilágra ránt magával. Teichii persze megtalálja, de a szellem, akivel találkozik cseppet sem tűnik ördöginek. A bögyös, szeleburdi, igazán fejlett és gyönyörű külsővel megáldott Yuuko-szan megjelenik előtte, és rátapad mint új „játszótársra”. Ugyanis hosszú idő óta először Teichii képes látni és megérinteni a lányt (naná, hogy először a keblét csekkolja le). Teichii és Yuuko szerelme ezzel indul be, persze semmi sem olyan ártatlan mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Míg Yuuko féltékenyen izgatja főhősünket a testével, addig a fiú megpróbálja kideríteni a lányt övező maradék hat rejtélyt, főleg, hogy Yuuko nem emlékszik a múltjára, a saját halálára. A srác még klubbot is alapít ehhez, amihez csatlakozik két másik lelkes természetfeletti fan: a rémtörténet  rajongó Okonogi és Yuuko távoli rokona, a mogorva Kanoe. Horror történetek, elborult elméjű diákok, és Yukko sötét múltja, ami ott kavarog minden gyűlöletével, bosszúra szomjas gyilkos ösztönével. Lesznek öngyilkosságra készülő diákok, újabb áldozatot bemutatók, úgyhogy Teichii és csinos csapata szép kis spirituális nyomozásba kezd.

Nem egy magasröptű történet, de a horror elemek nagyon ott vannak, a kis rejtélyek is különlegesek és érdekesek (per pill az 5. kötet fordítását a legizgalmasabb résznél hagyták abba). Yuuko egy igazi vadmacska, a kis ártatlan mosolya mögött valóban sok indulat lapul, a suli jelenlegi diákjairól nem is beszélve. A grafika állati, persze tele van fanservice-szel (pantsu-shot, big breats, stb), de pont a kellemes mederben maradva. Remélem kap egyszer anime adaptációt, mert nagyon gyanús, hogy lesz rá esély. A grafikánál különösen ttetszett a rémisztő, elborult jeleneteknél az a sok fekete tónus, és szintén tébolyult karakter ábrázolás. Kiváló falat rossz kislányoknak, vagy ha csak rémisztgetni akarunk valaki. Ui.: egy csöpp shoujo ai is belecsöppent. Tuti pasi fogó portéka.

Egyébként a grafikán látszik hogy hentaiban utazott eddig a rajzoló, akit Maybe, Armored Ginkakuji avagy Meibii művésznéven lehet megtalálni. Művei közé tartozik még többek között a Shy Chick in the Box, a Persona 3 dj – Aruana no Yuuyake (2006), 7-Daime no Tomari! (2010), stb.

Képek a mangából [nggallery id=195]
Manga adatok
  • Eredeti cím: 黄昏少女×记忆丧失 / Tasogare Otome x Amnesia
  • Angol cím: Twilight Maiden x Amnesia
  • Történet: Maybe aka Armored Ginkakuji aka Meibii
  • Grafika: Maybe aka Armored Ginkakuji aka Meibii
  • Kiadó: Square Enix
  • Magazin: GanGan Joker / GanGan Powered
  • Terjedelem: 5 kötet (még fut)
  • Megjelenés: 2008
  • Célközönség: shounen
  • Műfaj: horror, romantikus, ecchi, természetfeletti, rejtély, iskolai élet
  • Linkek: Wikipedia (eng); Baka-Updates Manga (eng);  MAL (eng);  ANN (eng);  TenManga (eng); MangaFox (eng)
(Visited 73 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .