What Women Want / I Know a Woman’s Heart / Wǒ Zhī Nǚ Rén Xīn (kínai film; 2011)

What Women Want / Wǒ Zhī Nǚ Rén Xīn (kínai film; 2011)

What Women Want / I Know a Woman's Heart / Wǒ Zhī Nǚ Rén Xīn (kínai film; 2011)
What Women Want (kínai film; 2011)

A Mi kell a nőnek? című hollywoodi kedvenc film került átdolgozásra Kínában. Az eredeti Mel Gibsonos és Helen Huntos felállást Andy Lau és Gong Li gyönyörű párosa váltotta fel, ami nagyon jó pont volt a remake oldalán, a cselekmény azonban elég döcögősre sikeresedett.

A női szívek szakértője

Az alapsztori már ismerős. Adott a szoknyapecér Sun Zigang (Andy Lau), akinek csupán az újabb ágyába cipelt női trófeák gyűjtése a fontos, na meg leendő kreatív igazgatói posztja egy jó menő reklámcégnél. Azonban az elvált, kamasz lányával nem túl sokat foglalkozó főhősünket egy nap kisebb baleset éri, miközben a női lelket próbálja felfedezni. A balesettől kedve azonban képes lesz hallani a nők minden gondolatát, ráadásul cégénél is feltűnik egy új rivális bombázó, Li Yilong (Gong Li), ki Sun Zigang posztját veszélyezteti. Főhősünk így újdonsült fegyverével hirdet hadjáratot a nő minél hamarabbi likvidálása mellett, csak közben nem várt akadályokba ütközik, jelen esetben ezek egyike a szerelem  lesz.

Andy Lau a tökéletes nő?

A filmből egyértelműen a kedvenc jelenetem az volt, mikor Andy Lau nővé vált pár perc erejéig, hogy Mel Gibsonhoz hasonlóan kipróbálja újdonsült főnöke kis pipere ajándékait. ^^ Hatalmas volt látni, ahogy kisminkeli magát, és amilyen vékony, hátulról teljesen nőnek lehetett nézni. A film további részében is volt pár változtatás az eredetihez képest, például behozták a képbe a főhős idős édesapját, aki egy szeretetotthonban hódította meg a nénik szívét opera dalaival, meg mikor Andyt agyon csapja az áram, először egy kórházban köt ki, ahol nem éppen kellemes fogadtatás várja. Számomra a legviccesebb poénok a film elején csattantak el, utána úgy éreztem hogy belassult az egész, a végén már 20 percenként néztem mikor lesz vége. Valahogy az új kínai romantikus-vígjátékok annyira nem találnak be nálam (viccesek nagyon, jók a zenék, de néha üresjáratosnak tűnnek nekem), inkább maradok a történelmi drámáknál, vagy repkedős akcióval teli, kardozós filmeknél.

Linkek: IMDb.com (eng); Wikipedia (eng); Asiafan.hu (hun); YouTube (előzetes)

(Visited 58 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .