Kanae Hazuki: SAY I LOVE YOU / SUKITTE II NA YO (manga; 2008)

Kanae Hazuki: SAY I LOVE YOU / SUKITTE II NA YO (manga; 2008)

Kanae Hazuki: SAY I LOVE YOU / SUKITTE II NA YO (manga; 2008)
Kanae Hazuki: SAY I LOVE YOU (manga; 2008)

Már a sok shoujo mangától zsong  fejem, lassan elfelejtem azt is, amit 1-2 éve olvastam. Így lyukadtam ki egy egykori kedvencemre, amelyet lassan ugyan, de fordítanak továbbra is. A Say I Love you kicsit Kimi ni Todoke feelingű, csak nem olyan ártatlan és lassan kibontakozó (szerencsére?). Mindkettőben egy zárkózott hősnő találja meg az első szerelmet, csak Kanae Hazuki mangájában a jégkirálynőnk nem fél kimondani a véleményét, és ha kell még ütlegekre is hajlandó, ha becsületébe gázolnak.

Mondd, hogy szeretlek

Egy jól irányzott rúgással sok mindent el lehet érni, de hogy Mei Tachibana pont így érdemelje ki a suli első számú hímének, Yamato Kurosawának a figyelmét, az több mint csoda. A zárkózott, kiközösítéshez szokott lány vastag falakat épített maga köré, erre jön egy bishounen, aki az első barátja akar lenni életében, és még egy őt zaklató férfitől is megmenti első csókjával. Kell ennél több? A suli playboya így most a mindenki által gyűlölt Meinek csapja a szelet, aki próbál ellenállni a minden lányt végig csókoló srácnak, de végül kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik. Míg Mei és Yamato kapcsolata lassan beindul, főhősnőnk nemcsak szerelemre, de barátokra is szert tesz: ott van a nagyszájú, mellmániás Nakahishi, a dús keblű Asami-chan, és a mogorva Aiko. Riválisok sem hiányozhatnak egy szerelmi drámából, így a Yamato kegyeit leső szépségek hada nem tesz éppen jót Mei amúgy is gyenge önbizalmának, főleg, hogy míg mások szerelmi életét tökéletesen átlátja, saját érzéseivel sosincs tisztában. A gondokat csak tetőzi, amikor a szürke Mei mellett Yamato beindítja modell karrierjét is. Vajon meddig tart ez a furcsa szerelem?

Kanae Hazuki főhősei bájosak, Mei-chan kis pofivágásai ennivalók, és Yamato is a very cool hot guy. A képregény 2008-ban indult, egyenlőre csak 6 kötete jelent meg  a Dessert magazinban (micsoda magazin cím :D), a hires-neves Kodansha kiadótól. Megint egy termékeny shoujo mangakával van dolgunk, aki a josei műfajokat sem veti meg. A 2000-es évek feltörekvő alkotójának tűnik, és rajzai alapján biztos befutónak sejtem a lány magazinok körében, a történetei is a mai trendet követik (egy kis smut, egy his hárem, szerelmi háromszög, stb).

Josei mangái pl.: Girls Drops (2008), Ai no Koe (2006), Sweets Day (2007).  Bár kevés munkát fordítanak tőle, egyenlőre csak három mangáját találtam meg. Egyik josei művét olvastam még, a Love Stalking!-ot (2008), amely egy oneshot gyűjtemény. Kicsit csalódtam benne, mert a Say I Love You után jobbra számítottam ebben, de valahogy a főhősnők és a szituációk, amelyekben megtalálták a Nagy Őt, valahogy nem jöttek be (pl.: síró szomszédfiú, aki másba szerelmes, vagy a stréber diáklány, aki szülei zaklatása elől egy testvérpárhoz menekül, akiknél a playboy bátyóval kavar, majd összejön végül az öcsikével). A shoujo műveiben is van egy kis erotika, de azért sokkal ártatlanabbnak és hétköznapibbnak tűnnek a leírások alapján pl.: Himegoto (2004), Hot for You (2008), Aremoshitai, Koremoshitai (2007). Remélem fordítgatnak majd még tőle, mert a rajzstílusát nagyon megszerettem a Say I Love You-ban, ugyan a Love Stalking!-ban kicsit zavart, hogy a lányokat alig tudtam megkülönböztetni egymástól, ráadásul a pasik se voltak olyan igazán hotok, mint Yamato-kun (inkább kiégett 30-asoknak tűntek). Azért megjegyzem a nevét, és néha ránézegetek hogy min munkálkodik éppen.

Manga adatok
  • Japán cím: SUKITTE II NA YO / 好きっていいなよ。
  • Angol cím: SAY I LOVE YOU
  • Mangaka: Kanae Hazuki
  • Terjedelem: 6 kötet (még fut);
  • Magazin: Dessert
  • Kiadó: Kodansha
  • Megjelenés éve: 2008- még fut
  • Műfaj: romantikus, dráma, iskolai élet, hétköznapi, smut
  • Célcsoport: shoujo
  • LinkAnime News Network (manga); Baka-Updates Manga (manga); OneManga (manga); MangaFox (manga); MangaReader (manga)
(Visited 560 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .