Amano Sakuya: Aragami Hime / あらがみひめ (manga; 9 kötet; 2003)

Amano Sakuya: Aragami Hime / あらがみひめ (manga; 9 kötet; 2003)

Amano Sakuya: Aragami Hime / あらがみひめ (manga; 9 kötet; 2003)
Amano Sakuya: Aragami Hime (manga; 2003)

A Gosick manga rajzolójának, Amano Sakuyának egy régebbi munkájával akadtam össze. A 2003-ban indult, 9 kötettel véget ért Aragami Himét még csak most kezdték el fordítgatni angolra, és egész érdekesnek tűnik a története. A shoujo és shounen határán ingázó sztoriban vannak démonok, reinkarnálódott szamurájok, meg szép hősnők és fiúk, ami a mai trendnek megfelelően elég csábítónak tűnik.

Emberbőrbe bújt démonok és a lány

Kazuki Suou egy átlagosnak tűnő 15 éves lány, aki bátyjával, és annak barátjával Keisukével él együtt. Ám a lány valójában egy Akou Maru nevű híres szamuráj reinkarnációja. Ezt bizonyítja egy titokzatos (szent) kard létezése, amelyet bátyjától kapott még ajándékba. Emellett a lány egyik különleges képessége, hogy látja az emberek világában megbújó szellemeket, démonokat, természetfeletti lényeket. Ezzel egészen addig nincs is gondja (szimplán tudomást sem vesz róluk), amíg ki nem derül, hogy a testére bizony sok démonnak fáj a foga, mivel így emberi alakot nyerhetnek. Pont mikor megtámadja egy ilyen démon, egy furcsa maszkos fiú akarja ellopni tőle a szent kardot, de végül megmenti az életét. A megmentője pedig egy látszólag gyenge suhanc, Shirou Kusanagi, egy több száz éve élő démon, aki Akou Marunak köszönhetően nyert emberi testet, és minden vágya hogy mesterének reinkarnációját megvédje. Kazuki Keisuke és Shirou segítségével próbálja megvédeni magát, és bátyját a rossz szellemek támadásától. De a bátyus kedves álarca mögött nem éppen egy barátságos jellem lakozik. Rókaszellemek, hazugságok, és a sors elől kitérni próbáló hősnőnk vajon hogyan menekül meg a démonok karmai közül, és mi is az a szent kard, ami elvileg az ő védelmét rendeltetett szolgálni?

A grafika a Gosick mangájához képest kicsit gyengébb minőségű, bár a kimonók, a lányok és a harci jelenetek megérnek egy csodálatot. Igaz, shounennek van elsősorban feltüntetve ez a manga, de a rajzolása erősen shoujo színezetű, talán Watase Yuu stílusához tudnám a leginkább hasonlítani. Elég tipikus elemek keverednek benne, láttunk már ehhez hasonló alkotást, de a Kira nevű rókaszellem lány feltűnése kellően felkavarta a sztorit, és szerencsére a hárem gyanú sem erős, a drámai vonal pedig kellemesen erősödik a fejezetek előrehaladtával. Kár hogy csak 7 fejezet olvasható belőle. A kötetek borítói pedig egyre gyönyörűbbek. A képregény a Square Enix kiadónál futott a GFantasy magazinban.

Manga borítók / Képek [nggallery id=130]
Manga adatok
  • Japán cím: Aragami Hime / あらがみひめ
  • Mangaka: Amano Sakuya
  • Terjedelem: 9 kötet (befejezett)
  • Magazin: GFantasy
  • Kiadó: Square Enix
  • Megjelenés éve: 2003
  • Műfaj: romantikus, dráma, természetfeletti, fantasy, akció
  • Célcsoport: shoujo/shounen
  • LinkBaka-Updates Manga (manga); ManMangas (manga); My Animelist (eng); MangaFox (manga)
(Visited 188 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .