Haruaki Katoh: Yuuhi Romance (manga; 2007)

Haruaki Katoh: Yuuhi Romance (manga; 2007)

Haruaki Katoh: Yuuhi Romance (manga; 2005-2007)
Haruaki Katoh: Yuuhi Romance (manga; 2007)
Öcsi komplexus vs hárem?

Áhh nem bírtam ki 😀 (lehet, hogy már blogfüggő vagyok?). A gép iszony eltartott egy napig XD, úgyhogy újra itt. Pár rövid szösszenetet teszek csak ki. Esténként valahogy sosem megy az elalvás egy kis manga olvasás nélkül (nem jó az éjjeli lámpám, úgyhogy könyvet nem tudok, maradt a net, de pdf könyveket monitoron nem szeretek olvasni, csak képregényeket XD.)

Szóval, rövid sztorikat kerestem, mert ismerve magam, ha neki kezdek egy tízen valahány kötetes dolognak, akkor nem alszok hajnalig XD, úgyhogy ezúttal Haruaki Katohtól, a Yuuhi Romance-nál kötöttem ki. Az 1 kötetes, egyszerű, de aranyosan tetszetős grafikájú mangát seinen és shonen kategóriába is besorolták, de szerintem inkább seinen, mert a könnyed, humoros felszín alatt egy kis családi dráma húzódik meg a háttérben (bár mivel középsulis diákok a főhősök, így a shounen oldal is erősítve van).

A lényeg: Miért érdemes belenézni? Mert a  szintén 2007-ben indult Hyakko (link) manga szerzőjének újabb műve ez, melyből 2008 októberében futott egy jó kis anime adaptáció, én szerettem a sorozatot (kawaii csajok, és vicces helyzetek egymás hegyén-hátán.)

Ez a manga is hasonló hangvételű, csak, mint említettem erősebb a drámai oldala. A sztori főhősnője a gyönyörű Yuu-chan, akit Fekete Szépségként emleget mindenki, mert állandóan fekete egyenruhában flangál. A csaj bele van zúgva a saját öccsébe, az egy évvel fiatalabb Hiróba. Perverz álmainál persze több nem történik, de orr vérzésekből, és beteges féltékenységi jelenetekből nincs hiány. Ezt a forgószél erejével becsapódó őrült nőszemélyt, Hiro hihetetlen fapofával, és közönnyel kezeli le. A helyzet akkor kavarodik meg még inkább, mikor féltestvérük, Tomo-chan is beállít kis életükbe. A gyerkőcök apja egyébként meghalt, az anyukájukkal élnek, de ennél kicsit még komplikáltabb a családi életük. Szóval egyszerű kis hangulatos manga, jópofa poénokkal, és karakterekkel, a Hyakko összetéveszthetetlen rajzstílusában. A manga a Softbank Creative kiadónál jelent meg, a Flex Comix Blood magazinban.

Linkek: ANN (eng); Baka-Updates Manga (eng); Mangafox (online fejezetek angolul); MyAnimelist (eng); Wikipedia (Hyakko)

(Visited 54 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .