Fuyumi Souryo: Mars (manga; 1996-2000)

Fuyumi Souryo: Mars (manga; 1996-2000)

Fuyumi Soryo: Mars (manga; 1996-2000)
Fuyumi Souryo: Mars (1996-2000)
Nehéz az élet, de a szerelem még inkább

Fuyumi Souryo régóta kedvenc mangakám, igaz nem mostanában olvastam a műveit, csak úgy a kezembe akadt megint egyik romantikus alkotása a Mars személyében. E shoujo sztoriból készült 2004-ben egy tajvani live-action adaptáció is 21 epizóddal.

A történet főhősnője a gyönyörű festő tehetség Kira, aki valami ok miatt retteg a férfiaktól. Teljesen magának való, zárkózott szépség, és mindenkit leír első pillantásra. Így volt ez a suli macsójával, a motorversenyzőnek készülő Rei-jel is. Ám egy furcsa véletlen összehozza őket. Kira rájön, hogy Rei nem is olyan rossz srác, amilyennek első látásra tűnik, igaz verekedős, kicsit laza, de kedves és megértő, nem is beszélve a múltbéli sebekről, melyek gyerekkorát megmérgezték (lásd: mentő fóbia, öngyilkos ikertesó, elvált szülők, stb. – szóval minden, ami miatt depis lehet az ember). Persze Kira sem mentes a mentális törésektől (molesztáló mostohaapa már alap, az első pillanattól kezdve sejthető, szóval nem lőttem le akkora spoilert). A két fiatal így egymásba szeret, de kapcsolatukat sok buktató zavarja meg, melyeken közös erővel lépnek túl, és teljesen új emberként, lelki sebeiket begyógyítva születnek újjá a szerelem révén. Aranyos és megható, néhol drámai történet, bár másodjára olvasva már kicsit elnyújtottnak éreztem :D. A grafika szép és légies, tipikus shoujos. A romantikus-dráma kedvelőinek ajánlom, főleg mert felnőttesebb témák is terítékre kerülnek benne, illetve a Kira részéről a művészet, míg Rei a versenyek világába kalauzol el bennünket.

A mű 1996-2000-ig futott, 15 kötetes terjedelmű, de készült hozzá egy 1 kötetes ráadás manga, Mars Gaiden címmel, mely az előzményeket, és ráadás sztorikat tartalmaz még. A mű a Kodansha kiadónál, a Betsufure magazinban futott. A képregény a Tokyopop jóvoltából már angolul is megjelent Amerikában.

Fuyumi Souryo (1959- ) japán mangaka, kinek a Mars mellett az Enternal Sabbath még a legismertebb műve (mindkettőt kiadták angol nyelvterületeken is). 1988-ban díjazták a Boyfriend című shoujo mangájáért a Shogakukan Manga Award-on. Amiket olvastam még tőle: Enternal Sabbath (2001 – nagyon jó josei-thriller, erről írok még külön is), Doll (1995 – egy balerináról szól, aki a Broadwayen akar sztár lenni, közben beleszeret egy már befutott balett-táncos srácba), See you in eden (1992 – kicsit merengős manga egy rajzsuliban tanuló lányról, és hétköznapi életéről).

Linkek: Wikipedia (mangaka); ANN (manga); Baka-Updates Manga (eng); MangaFox (online fejezetek angolul)

(Visited 75 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .