Kubonouchi Eisaku: CHOCOLAT / 朱古力 (manga; 2000)

Kubonouchi Eisaku: CHOCOLAT / 朱古力 (manga; 2000)

Maffiózó a cukrászdában!

Mi kell egy szívmelengető vígjátékhoz? Adjunk hozzá egy cserfes, felvágott nyelvű lányt, egy megtért ex-maffiafőnököt, és egy bagázs lökött maffiózót, akik nem tudnak beilleszkedni a normál életbe. Kubonouchi Eisaku receptje bevált, a Chocolat című mangában meg van minden, ami a kemény lelkű férfiakat, és a romantikára vágyó hölgyeket egyaránt megfogja!

A 2000-2003 között futott elsöprő erejű komédia nem kíméli a rekeszizmokat, és 7 köteten át izgalmas ökölcsapásokkal teli férfias küzdelemre, no meg egy csöppnyi lányos romantikára csalogatja olvasóját. A receptet a tipikusnak nem mondható karakterek teszik igazán ízletessé. Alapból adva van egy fél árva, 16 éves kamasz lány, aki nem bízik a felnőttekben, édesapja is ott hagyja adósságaira hivatkozva. Főhősnőnk, név szerint Chiyoko, így mit is tehetne mást, mint pár hónapja elhunyt édesanyja 2. férjéhez, az ex-maffiavezér Komugi Matsuyoshihoz költözik. De az élet minden nehézsége nem oldódik meg ily könnyen. Chiyoko előszeretettel tapos bele új pótpapája lelkébe, ami sok fejtörést fog okozni jótevőjének. A rettegett maffiózó már rég elhagyta az élet sötét oldalát, és egy cukrászda működtetéséből próbál becsületesen megélni. Ám borzalmas ízű süteményein kívül, a cukrászda alkalmazottjai sem éppen vendégcsalogató megjelenésükről híresek.

Bishounen hárem? NO!

Mivel Chiyoko új otthonában számtalan férfival kényszerül egy fedél alatt élni, így mindenki megkapja a maga szereposztását. Először is ott van a bagázs egyetlen női szíveket meghódítani kívánó tagja, a vagány Ichigó, aki 5 és fél év börtön után tér vissza egykori főnökéhez. A 28 éves srác először sokkot kap  a bálványozott öreg úr megváltozott életmódja láttán, majd Chiyoko megjelenése dönti le végleg a lábáról, hiszen a forgószél erejével betörő csajszi személyes testőre lesz szerencsétlen flótásunk.

A mama főztjét tökéletesen utánzó Shuzó pedig a kis család helyes étrendjéről gondoskodik, ám ha fegyver kerül a kezébe, akkor jobb félteni az életünket, hiszen az ex-bérgyilkos nem kímél semmi fenyegető elemet látókörében és azon túl. Őt már csak a húszas éveit meghazudtolóan fiatalos, tökmag Kurió múlja felül hencegésben, aki egy elemis agyszintjével rajong Ichigó iránt (BL fanok élesítsétek képzelőerőtöket!). A sort egy ogre szintjén élő, minden nőben anyapótlékot kereső nagy melák, Amon zárja, aki kiváló rajztehetségével riasztja el a rossz fiúkat. Chiyoko akarva akaratlanul megkedveli e lökött família minden tagját, melyről a Nagy Ex-Guru, Komugi Matsuyoshi gondoskodik, hiszen a nyugodt öreg, igazi szerető apaként atyáskodik a megtört lelkű fiatalok fölött.

Szerelem, szerelem, egy ököl a képedbe

A lányok kezdhetik rebegtetni szempilláikat, hiszen a terjedelmes felvezetés után, a 2. kötettől kezdve térünk az igazi romantika ösvényére. Chiyoko nővé érése során nem maradhat el az első szerelem édes emléke, melynek tökéletes áldozata Ichigo lesz. A két fiatal állandó szócsatája, és egy lopott csók fog mindent összekuszálni. De fiúk, ne ijedjetek meg! Ichigót nem egy csöpögős lány mangából szalajtották.  A tökös legény mindig előbb üt, mint gondolkodik, így heves természetének hála, nem lesz hiány csonttörésekből, és orrvérzésekből. Mindezt a mangaka komikus helyzetekkel, chibi figurákkal, és a szereplők idétlen pofavágásaival teszi még édesebbé. Például mikor Ichigo valami földöntúli boldogság határán lebeg, és beáll nála az agyhalál, akkor csókos ajkakkal, egy albínó nyuszit is hajazó testtartásban üldögél. Az egyszerű vonalvezetést, az aprólékos hátterek, és a harci jelenetek mozgalmassága teszi még élvezhetőbbé. Az ököl harcok igazi shonen fightosra sikeredtek, így a burjánzó vonalak, és a több oldalon át húzódó erőfitogtatások sem hiányozhatnak. A szereplők emellett rendkívül karakteresek, a hölgyek szépek, és általában a felnőttes arányok érvényesek rájuk.

Ha kedvet kaptatok hozzá, akkor ideje belekóstolni Kubonouchi Eisaku remekébe, vagy aki hasonló ízvilágú mangára vágyik, az belekukkanthat a szerző Cherry (2006) című lányszöktetős „road moviejába”, illetve a vegyes étkek rajongói megpróbálkozhatnak oneshot gyűjteményével, a Maku no Uchival (2004). A Chocolat csodája abban is megbújik, hogy 2003-ban még egy live-action sorozat is készült belőle, így a j-drama fanok sem mulaszthatják el megismerni e különleges összetevőjű süteményt. Ízlelőbimbókat élesíteni és olvasásra felkészülni!

Képregény adatai
  • Cím: ショコラ
  • Egyéb címek: Chocolat
  • Megjelenés éve: 2000-2003
  • Alkotó: Kubonouchi Eisaku
  • Műfaj: romantikus, vígjáték, dráma
  • Kiadó: Shogakukan
  • Magazin: Big Comic Spirits
  • Kötetek: 7 kötet (befejezett)
  • Demográfia / Célcsoport: Seinen
  • Online fejezetek: MangaFox (angolul)
  • További linkek: Baka-Updates Manga (manga adatok); ANN (manga adatok); DramaWiki (Chocolat a tv-sorozat)

(Visited 89 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Kubonouchi Eisaku: CHOCOLAT / 朱古力 (manga; 2000)

  1. Kicsit úgy hangzik, mint a Seto no Hanayome 😀 Ott már bevált ez a recept a maffiózókkal. 😀 Poén a képregény. 😀

    1. Vá az (Seto..) ennél betegebb volt :D, ebben nincs olyan sok ecchi jelenet, bár ki tudja mi lesz még, maffiózók tényleg olyan hülyék, főleg a „pótapa” öreg, na az tisztára úgy félti a lányát minden hímnemű egyedtől, mint ott. :D.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .