Koi wa Misoji o Sugite kara / 恋は三十路をすぎてから(manga; 2008)

Koi wa Misoji o Sugite kara /  恋は三十路をすぎてから (manga; 2008)

Csak szex és más semmi? (18+)

Túl vagy a 3. X-en, nincs pasid, minden pillanatodat a munka teszi ki? Akkor bátran kérj tanácsot Uehara Sakurától, hiszen ő tudja a választ a szinglik örök gondjára: hogyan bolondítsunk magunkba egy 8 évvel fiatalabb sármos srácot?

Nemcsak a 20 éveseké a világ, a régi klassz magyar nótát idézve indul a Koi wa Misoji o Sugite kara című egy kötetes manga. A komikus és erotikus helyzetekkel teli seinen manga nem sokban különbözik a téma josei mesterétől, Yoshihara Yuuki mangáitól. Ugyanúgy adott egy több mint 10 éve önmegtartóztató, gürcölő gépként dolgozó hölgyemény, aki kóros férfi hiányban szenved, bár ezt magának sem hajlandó beismerni. Ám a sztori főhősnője, Uehara Sakura egyik napról a másikra új beosztottja ölelő karjaiban találja magát, és rájön, hogy milyen üres is volt eddigi élete szex nélkül. A fiatal, 22 éves Yamada Yuu igaz egy tökéletlen idióta, de a munkában megbízható, és macsó viselkedése ellenére igazi szűz. Így vadmacska vénlányunk bátran rácsaphat az ártatlan „kisfiúra”. Se veled, se nélküled kapcsolatukat Yamada felfokozott rajongása, és szerelme Sakura iránt fűszerezi meg, melyet Sakura édes tartózkodó reakciókkal, és a kemény főnök szerepével ellensúlyozza, bár nehéz lehet neki komolyan viselkedni, hiszen a külseje alapján középiskolás kis csitrinek is elmenne. Így indul e fergeteges vígjáték, melyben a titkos viszony, egyre komolyabbá válik, és két bolondos főszereplőnk mindig gondoskodik a könny és egyéb testnedvek potyogásáról.

Seinen vs Josei romantika?

A főszereplőnő, egy Yoshihara Yuuki mangában is megállná a helyét, ugyanolyan pikáns, ügyetlen, érzelmeit a végsőkig titkoló kis hölgyemény, akit megbabonáz a fiatal srác. E manga kapcsán gondolkodtam el azon, hogy lényegében mi is a különbség a seinen és a josei mangák azonos témájú, műfajú alkotásai között?

A történetbeli és karakterbeli hasonlóságok mellett a grafikai megvalósítás üt el lényegesen az intim jeleneteknél. Ugyanis míg főszereplőink ruhában vannak, nehéz megállapítani különbséget, mert a női karakterek szépek, csinosak, ha kell csábítóak, irulnak-pirulnak, és néha még ártatlan pózokat is bevágnak. A férfiak dögösek, bár ebben a mangában nekem kimondottan nem tetszett Yamada-kun ábrázolása (lenyalt, hosszú, festett haj, semmi férfias tartással). De ha már az ágyjelenetekre kerül a sor, a josei tartózkodik a teljes, reális ábrázolástól, inkább sejteti a dolgokat, és nagyon idillikusan jeleníti meg magát a nagy pillanatot. Ezzel szemben a seinen (még a finomabb változat is), előszeretettel megy anatómiai részletességbe, kevés dolog van kitakarva, vagy cenzúrázva (pl.: a josei mangákban nem nagyon ábrázolják a női keblek bimbócskáját, míg a seinenben igen, sőt, néha elég extrém módon).

Ez a manga például a történetet tekintve elég visszafogott az erotikus tartalommal kapcsolatban, és inkább a főhősnő kis lelki vívódásán van a hangsúly, miközben éli a nagy dolgozó rétegek sorsát. Mellesleg Sakura helyzete azért is különleges, mert Sakura egyetemi végzettség nélkül küzdötte fel magát egy vezetői pozícióba, így kicsit lelki válságba is kerül, mikor úgy tűnik, hogy a friss diplomás Yamada-kunt szánják főnökei a nő helyére. Így első pillanattól kezdve riválisaként tekint az új jövevényre. Első körben tipikusan elmenne a sztori egy hétköznapi josei történetnek is. Csak a manga végül nem vezeti tovább ezt a szálat, ami adhatna neki egy kis drámai színezetet, inkább a titkos munkahelyi románc, a végre meg talált első szerelem, és komikus testiség szintjén ragad le.

Ajánlás

A Koi wa Misoji o Sugite kara című mangát egy ültében kiolvashatja az ember, így kellemes, kicsit humoros időtöltésnek jól jöhet, főleg ha nem félünk a kicsit nyílt erotikus jelenetektől. A szerzőnek nagyon gyönyörű a rajzstílusa (a hölgyekre vonatkozólag), és az anatómiával sincs gond. A helyzetekbe belevegyülnek klisés szituációk, de azért tud újat mutatni, legalábbis a seinent felfedezni vágyóknak tuti. Aki ismerkedni akar a műfajjal, annak tökéletes kezdés lehet. Az alkotó, Amazume Ryuta egyébként sok felnőtteknek szóló mangát alkotott már pl.: Bura Girl (2009), Change H (2009), Shoujo Zeccho Taiken (1999), Okusama wa Shoujo (2002), Nidaime wa Cosplayer (2006), Toshiue no Hito (2004), stb.

Képregény adatai
  • Cím: Koi wa Misoji o Sugite kara
  • Egyéb címek: 恋は三十路をすぎてから
  • Megjelenés éve: 2008
  • Alkotó: Amazume Ryuta
  • Műfaj: romantikus, vígjáték, erotikus
  • Kiadó: Shounen Gahosha
  • Magazin: Young King
  • Kötetek: 1 kötet
  • Demográfia / Célcsoport: Seinen
  • Online fejezetek: MangaFox (angolul)
  • További linkek: Baka-Updates Manga (manga adatok); ANN (manga adatok); My Animelist (manga adatok); Manga helpers.com (eng); Crazy’s manga (eng)
(Visited 75 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Koi wa Misoji o Sugite kara / 恋は三十路をすぎてから(manga; 2008)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .