Kubonouchi Eisaku: Cherry / チェリー (manga; 2006)

Kubonouchi Eisaku: Cherry / チェリー (manga; 2006)

Kubonouchi Eisaku: Cherry / チェリー (manga; 2006)
Kubonouchi Eisaku: Cherry / チェリー (manga; 2006)
Szerelem első látásra

Nagyon megtetszett Kubonouchi Eisaku stílusa a Chocolatben, és gondoltam kipróbálom viszonylag frissebb, Cherry című képregényét is. Nem csalódtam benne, még egy aranyos, ugyan tragédiát sejtető, de komikus alkotás ez is.
A 2006-ban kiadott, mindössze 4 kötetes mangából sajnos csak 7 fejezet olvasható angol fordításban, de az alapsztori már így is kibontakozott, ráadásul újabb lökött főszereplőt kreált számunkra a mester. Az alapsztori röviden:

A 19 éves Sakurabou Kaworu nagy balfék a szerelemben. A romantikus lelkű srácot éppen dobta barátnője, aki a csillogó-villogó Tokióban szende szűzből, igazi divat babává vedlette át magát. A srác egy vidéki kisvárosban, malac tenyésztő! szüleivel él. Nincsenek ambíciói, azt se tudja mihez kezdjen az életével, csak flúgos szülei győzködik, hogy vegye át a kocák tenyésztését. Ám szerelmi bánata közepette hirtelen megcsapja egy új románc szele. Szívfájdalmában belezúg a tenger habjaiba, ahonnan egy angyali leányzó menti meg. Ez szerelem első látásra, ráadásul a lány, a nagy zavar közepette bevallja neki, hogy már régóta szerelmes belé. Csak éppen a csaj, Tokiwa Fuuko, a város nagy ágyújának, egy szállodalánc tulajdonosának a szeme fénye, és éppen érdekházasságba kényszerítik hősnőnket a polgármester dundi fiával.

Lányszöktetés és együttélés – Irány Tokió!

Kaworunak sem kell több! A ceremóniára igyekvő mátkák kiragadja később rokonai köréből, és megszöknek együtt új életet kezdeni Tokióba! De nem tudják milyen nehéz dolguk lesz: Tokióban nem ismernek senkit, nincs pénzük, állásuk, és még egymás számára is szinte idegenek. Ráadásul Fuuko az a tipikus ennivalóan édes, de életképtelen, elkényeztetett, gazdag kislány, aki mindennek csak a pozitív oldalát látja. Ezzel szemben Kaworu nagyon is a realitások talaján áll, állandóan pesszimista, borúlátó, de igazi férfi, akinek minden vágya, hogy Fuukót örökre megvédje. Szerencséjükre egy jövendőmondó nő befogadja őket a lerobbant bérházába, ahol további lökött karakterek próbálnak segíteni az éretlen fiataloknak önálló életet kezdeni. Vajon sikerül nekik? Milyen drámai, tragikus fordulatok fogják megnehezíteni közös életüket? Tényleg elég a szerelem, hogy a szülők támogatása nélkül megéljenek? Remélem kiderül majd a későbbiek során, én nagyon várom a folytatást! 🙂

Ööööö? Mi van? Miért? Hogy? (Kaworu)

Képregény adatai
  • Cím: チェリー
  • Egyéb címek: Cherry
  • Megjelenés éve: 2006
  • Alkotó: Kubonouchi Eisaku
  • Műfaj: romantikus, vígjáték, tragédia
  • Kiadó: Shogakukan
  • Magazin: Big Comic Spirits
  • Kötetek: 4 kötet (befejezett)
  • Demográfia / Célcsoport: Seinen
  • Online fejezetek: MangaFox (angolul)
  • További linkek: Baka-Updates Manga (manga adatok)
(Visited 52 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .